Ajankohtaista

KRISTALLIPIIRIT

Hei ystävät!

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Kristallipuolueen sydänpiireihin eli kristallipiireihin! Kristallipiireissä jokainen osallistuja pääsee jakamaan omia sekä kuulemaan muiden tuntoja ja mietteitä päivän teesistä. Kristallipiirit järjestetään aina kuun viimeisenä tiistaina klo 18. Pääset liittymään tapaamisiin Zoom-linkistä:

Linkki seuraavaan Zoom-tapaamiseen:

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95445104551?pwd=K3Z2NTJwQnFiamZFTlFDWVhGZEF2dz09

Meeting ID: 954 4510 4551

Passcode: 096702

Aiheena: Teesi 2 – Terveydenhuollon monipuolistaminen

Piirin vetäjänä ti 29.3 Niina Lumus*.

Tässä vielä luettavaksi ennen osallistumista:

Kristallipiirin säännöt

 1. Tulethan linjoille n. 5-10 minuuttia ennen tapaamisen aloitusta, niin ehdimme testata, että mikrofonit ja webkamera toimivat. Myöhässä tulijoita ei valitettavasti lasketa enää sisälle piirirauhan takaamiseksi. 

2. Omaa mikrofonia pidetään päällä vain oman puheenvuoron aikana, jotta taustaäänet eivät häiritse.

3.  Piiriin osallistuvan on velvoite pitää omalla vuorollaan kamera ja mikki auki. Piiriin on osallistuttava vähintään kertomalla oma nimi mutta muutoin voi olla myös halutessaan vuorollaan hiljaa. Jokainen määrittelee itse, minkä verran haluaa ryhmässä jakaa muille.

4. Luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Piirissä toimitaan luottamuksellisesti eikä piirissä jaetuista henkilökohtaisista asioista puhuta piirin ulkopuolella.

5. Erilaisten näkemysten kunnioittaminen. Jokainen osallistuja sitoutuu kunnioittamaan toisen osallistujan oikeutta erilaisiin näkemyksiin. Kaikilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, tulla kuulluiksi ja toisaalta velvollisuus kuunnella muita. 

6. Jokainen tekee omat pohdintansa eikä muita saa neuvoa, syytellä tai arvostella. Puhuessa käytetään ”minä-kieltä”, jotta painopiste pysyy omassa kokemuksessa.

7. Myötätunnon osoittaminen. Vaikka puheenvuoroissa keskitytään oman kokemuksen jakamiseen, voi toisille oman puheenvuoron alussa osoittaa myötätuntoa ja kannustusta. Toisen puheet ei kuitenkaan tule olla oman puheenvuoron keskiössä.

8. Piirijärjestys luo tapaamisille turvalliset ja selkeät raamit, siksi sitä on tärkeää noudattaa, eikä väleissä ole luvallista kommentoida.

9. Piiriin ei saa osallistua päihtyneenä tai kaupallista hyötyä tavoitellakseen.

*Piirin vetäjän terveiset;

Tervehdys, nimeni on Niina Lumus ja olen ollut mukana kristallipuolueen toiminnassa keväästä 2021 lähtien. Asun Keuruulla yhdessä perheeni kanssa. Ammatiltani olen luokanopettaja ja lisäksi vedän satunnaisesti hyvinvointikursseja. Olen opiskellut kurssimuotoisesti mm. tanssi-liiketerapiaa, mindfulnessia, kestävän tulevaisuuden rakentamista ja parhaillaan opiskelen eläinavusteiseksi nepsy-valmentajaksi. Sydäntäni lähellä ovat kasvatustyön kehittäminen, luova liike, luontoa kunnioittavan elämäntavan löytäminen sekä uusien asioiden avoin kohtaaminen. Toivottavasti tapaamme henkisyyttä ja hyvinvointia edistävissä merkeissä! <3  

KRISTALLIPIIRIT

Hei ystävät!

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Kristallipuolueen sydänpiireihin eli Kristallipiireihin! Kristallipiirit järjestetään aina kuun viimeisenä tiistaina klo 18. Pääset liittymään tapaamisiin Zoom-linkillä joka ilmoitetaan ennen piiriä.

Linkki seuraavaan Zoom-tapaamiseen:

https://zoom.us/j/91920612000?pwd=bjN3MCt4akcyK21VL0UzM1pxNm10QT09

Meeting ID: 919 2061 2000

Passcode: 282380

 

Seuraava Kristallipiiri on ti 22.2.2022 klo 18-19.30.

Aiheena: Teesi 1 – Elämällä on myös henkinen ulottuvuus

 

Tässä vielä muutamia tärkeitä vinkkejä sekä Kristallipiirin säännöt:

– Tulethan linjoille n. 5-10 minuuttia ennen tapaamisen aloitusta, niin ehdimme testata, että mikrofonit ja webkamera toimivat. Myöhässä tulijoita ei valitettavasti lasketa enää sisälle piirirauhan takaamiseksi. 

– Toivomuksena on, että jokaisella olisi tapaamisen ajan webkamera päällä ainakin alussa ja oman puheenvuoron aikana. Tämä luo etäpiiriin yhteisöllisyyden ja turvallisuuden tuntua.

– Omaa mikrofonia pidetään päällä vain oman puheenvuoron aikana, jotta taustaäänet eivät häiritse ja jottei ääni ei ala kiertämään.

 

Kristallipiirin säännöt

  1. Luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Piirissä toimitaan luottamuksellisesti eikä piirissä jaetuista henkilökohtaisista asioista puhuta ulkopuolella.
  2. Jokainen määrittelee itse, minkä verran haluaa ryhmässä kertoa itsestään.
  3. Erilaisten näkemysten kunnioittaminen. Jokainen osallistuja sitoutuu kunnioittamaan toisen osallistujan oikeutta erilaisiin näkemyksiin.
  4. Piirit ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa kaikilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, tulla kuulluiksi ja toisaalta velvollisuus kuunnella muita. Kaikkien asiat ovat yhtä tärkeitä.
  5. Turvallinen tila omalle pohdinnalle. Jokaiselle annetaan tilaa tehdä omat pohdintansa eikä muita saa neuvoa, syytellä tai arvostella. Puheenvuoroissa käytetään ”minä-kieltä”, jotta painopiste pysyy omassa kokemuksessa.
  6. Myötätunnon osoittaminen. Vaikka puheenvuoroissa keskitytään oman kokemuksen jakamiseen, voi toisille oman puheenvuoron alussa osoittaa myötätuntoa ja kannustusta. Toisen puheet ei kuitenkaan tule olla oman puheenvuoron keskiössä.
  7. Piirijärjestyksen noudattaminen. Piirijärjestys luo tapaamisille turvalliset ja selkeät raamit, siksi sitä on tärkeää noudattaa.
  8. Tapaamisen aloitus- ja lopetusajankohdasta on tärkeä pitää kiinni, jotta jokainen voi sovittaa henkilökohtaiset menonsa piirissä käyntiin.
  9. Ryhmät ovat päihteistä ja kaupallisen hyödyn tavoittelusta vapaita tiloja. Tapaamiseen ei voi osallistua päihtyneenä.

KRISTALLIHETKET JÄSENILLE

Järjestämme zoomin välityksellä 1 – 2 kertaa kuukaudessa henkisyysaiheisen Kristallihetken jäsenillemme. Kristallihetken sisältö muotoutuu aiheista, joilla on mahdollisuus saada tukea sekä ohjausta omalle henkiselle polulle ja/tai saada oman hetken pysähtyä itsen äärellä.

Kristallihetket kestävät n. 1-2 tuntia aiheesta riippuen. Ohjattuja meditaatioita ja sydänkeskustelupiirejä on toivottu tällä hetkellä eniten. Varaamme aikaa aina myös keskustelulle. Jäsenien palautteista nousseista toiveista, kutsumme myös vierailevia asiantuntijoita Kristallihetkiimme. Toiveita ja ideoita voi lähettää osoitteeseen:
henkisyystiimi@kristallipuolue.fi

Tervetuloa mukaan!

TIEDOTE PUHEENJOHTAJAN VAIHDOKSESTA

Kristallipuolueen hallituksen puheenjohtaja Janne Laakso on henkilökohtaisista syistä johtuen päättänyt luopua puheenjohtajuudesta tämän vuoden loppuun mennessä. Puheenjohtajuutta tulee jatkamaan hallituksen 1. varapuheenjohtaja Juho Lyytikäinen.
Vaihdos tapahtuu hyvässä yhteistyössä ja -ymmärryksessä kaikkien osapuolien kesken, liukuvalla aikataululla siten että kaikki toiminnot sujuvat mahdollisimman jouhevasti.

Valoisin terveisin,

Janne Laakso ja koko Kristallipuolueen hallitus

TIEDOTE KRISTALLIPUOLUEEN VUOSIKOKOUKSESTA 2021

Kristallipuolueen vuosikokous järjestetään 4.-5.9.21 Janakkalassa ja sinne voi osallistua kaikki Kristallipuolueen jäsenet. Kokouksessa valitaan puheenjohtaja seuraavalle 2-vuotiskaudelle ja myös puolueen hallitus järjestäytyy uudelleen. Puheenjohtajaksi voi hakea 20.8.2021 asti kaikki Kristallipuolueen jäsenet.

Äänestys ja paikallaolo-oikeus Kristallipuolueen vuosikokoukseen on vain paikan päälle osallistuville jäsenille, jotka ovat maksaneet tämän vuoden jäsenyyden 31.8.2021 mennessä.

TIEDOTE

KRISTALLIPUOLUE YLI KUUDELLATUHANNELLA ÄÄNELLÄ ISOIMMAKSI EDUSKUNNAN ULKOPUOLISEKSI PUOLUEEKSI

Kristallipuolue sai eduskuntavaaleissa yli kuusituhatta ääntä ja nousi näin suurimmaksi eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi. Äänimäärä ei kuitenkaan riittänyt valtuustopaikkoihin missään kunnassa. ”Tämä ei ollut loppu, vaan vasta hyvä alku”, sanoo puolueen eniten ääniä haalinut ehdokas terveystaloustieteiden tohtori Kirsi Kautiainen Helsingistä.

UUSI TULOKAS PUOLUEKENTÄLLÄ

Kristallipuolue on uusi tulokas Suomen puoluekentällä. Puolue sai tarvittavat 5000 kannatusääntä vasta tänä keväänä, ja oli nyt ensimmäistä kertaa mukana  kunnallisvaaleissa. Kristallipuolueen tavoitteet tämän vuoden kunnallisvaaleissa täyttyivät jo kun ehdokasmäärä ylitti kaikki odotukset.

Kristallipuolueella oli kunnallisvaaleissa 97 ehdokasta 39 kunnassa. ”Valtava kasvu lienee merkki siitä, että ihmiset ovat kyllästyneet likaiseen peliin politiikassa ja kaipaavat Kristallipuolueen ajamia arvoja, jotka ovat ilo, totuus ja rakkaus”, sanoo puolueen puheenjohtaja Juho Lyytikäinen. ”Tulimme suuresti ihmisten tietoisuuteen todella lyhyessä ajassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti eduskuntavaaleja”.

Kristallipuolueessa ihmisiä yhdistää rakkaus yhteiseen hyvään, oikea asenne ja sisäinen palo tehdä hyvää ympärilleen. Heitä yhdistää halu tuoda rehellisyyttä, avoimuutta ja aitoa välittämistä yhteiskuntamme rakenteisiin. ”Olemme mukana sydämen kutsumana, halusta auttaa kotimaatamme ja sen kansaa kohti valoisampaa tulevaisuutta”, Lyytikäinen kiteyttää.

Lisätietoja:
Kristallipuolueen puheenjohtaja Juho Lyytikäinen +358 41 718 7195
info@kristallipuolue.fi
www.kristallipuolue.fi

Kuntavaalien vaalipaneelit

UPPO-NALLE -CASE

Huomenna alkaa ennakkoäänestys, ja ikäväksemme saimme huomata että samaan aikaan alkoi myös ikävä loanheitto Kristallipuoluetta kohtaan.
 
Blogissamme puheenjohtajamme Juhon vastine Suomen Kuvalehden Aurora Rämölle.

KRISTALLIPUOLUEEN AJANKOHTAISET KUULUMISET

Valoisa tervehdys kaikille teille jotka toiminnassamme ovat mukana tai sitä seuraavat. Tämä viimeinen puolivuotinen on ollut todella hurjaa aikaa, sillä olemme toistuvasti saaneet ihmetellä erilaisten tapahtumien nopeutta ja monimuotoisuuden rikkautta.

Vuoden 2020 itsenäisyyspäivänä Kristallipuolue täytti 7 vuotta. Monet lähteet kertovat, että kun 7 vuoden rajapyykki tulee ajankohtaiseksi, se tuo myös kriisejä mukanaan, jotka energian tasolta katsottuna päätyvät useimmiten joko toiminnan loppumiseen, tai sen kirkastumiseen ja kehittymiseen. Myös me saimme tuon kokea.

Vielä alkusyksystä toimintamme oli horroksessa, ja mietimme että mistä me kaivamme toimintaamme motivaatiota, ja että onko edessä jopa toiminnan lopetus. Tuntui, että olemme oikealla polulla, mutta että asiat eivät vain luontaisesti edisty, eikä tapoihimme myöskään kuulu puskea väkisin eteenpäin. Ohjaus kuitenkin kertoi vahvasti, että luottakaa tulevaan, asiat kyllä järjestyvät.

Loppusyksystä asiat saivat sitten aivan uusia käänteitä, kun mediassa kerrottiin että vuoden vaihtuessa tulee mahdolliseksi kerätä paperisten kannattajakorttien lisäksi myös sähköisiä kannattajailmoituksia. Tuota mahdollisuutta olimmekin odottaneet jo muutaman vuoden, ja kun se viimeinkin tapahtui, niin tiesimme että nyt alkaa taas toiminnan aika.

Marraskuun lopulla saimme puoluekokouksessamme myös uuden puheenjohtajan ja hallituksen, jotka intoa puhkuen lähtivät luotsaamaan yhdistystämme kohti virallista puoluetta. Ja niin siinä sitten kävikin. Reilusti alle 3 kuukaudessa Kristallipuolue sai kerättyä kasaan tarvittavat 5000 kannattajailmoitusta, joka mahdollisti jopa maailman mittakaavassa historiallisen tapahtuman. Suomeen syntyi henkiselle pohjalle nojautuva puolue, jonka arvoina loistavat Ilo, Totuus ja Rakkaus.

Kuin johdatuksen ja siunauksen saattelemana, kunnallisvaaleja siirrettiin, jonka johdosta Kristallipuolueelle avautui mahdollisuus osallistua vaaleihin virallisena puolueena. Se tarkoitti myös sitä, että ehdokashankinta avautui hyvin lyhyellä valmistautumisajalla.

Kun alkusyksyllä olimme olleet vielä suhteellisen pieni ryhmittymä aktiiveja jotka vahvasti olivat vuosia uskoneet Kristallipuolueen potentiaaliin poliittisen muutoksen tekijöinä, niin yhtäkkiä toimintamme alkoi kasvamaan valtavaa vauhtia. Jos olisimme asettaneet lyhyen aikavälin kasvutavoitteita, niin ne olisivat menneet moneen kertaan rikki.

Vain muutamassa kuukaudessa, saimme kasaan melkein 100 ehdokasta, jolla olemme ehdokasmäärissä mitattuna Suomen suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue. Myöskin se, että ehdokkaitamme on 38 kunnassa ja että toiseksi suurimmalla eduskunnan ulkopuolisella puolueella niitä on 22 kunnassa, kertoo todella huimasta kasvuvauhdistamme.

Tuo kasvu on tuonut mukanaan myös haasteita organisaatiollemme, jonka pitää kasvaa ja kehittyä nopean muutoksen mukana. Matka pienestä yhdistyksestä suuryrityksen henkilöstölukuja vastaavaan puolueeseen on tarkoittanut monia sisäisiä organisaatiomuutoksia. Tällä hetkellä Kristallipuolueella on lukuisia eri osa-alueiden vastuuhenkilöitä sekä myös eri toimintayksiköitä. Lähes kaikki on myös kaikille toimijoille täysin uutta, sillä kenelläkään ei ole kokemusta mitä kaikkea vaaleihin osallistuminen virallisena puolueena voi sisältää. Erikoisuutena voi myös mainita sen, että kaikki toiminnassa mukana olevat tekevät tätä toistaiseksi ilman palkkaa, yhteisen hyvän vuoksi, sydämestä käsin.

Organisaation kasvaessa, asioiden tarkempi organisointi tulee myös koko ajan oleellisemmaksi. Yhteisen suunnan on oltava selkeä, ja oikeiden osasten on haettava omat paikkansa, jotka ajan saatossa saattavat muuttua. Hallituksen toiminnassa tämä korostuu erityisesti, ja vaikka uusi puheenjohtajamme oli täydellinen valinta rooliinsa, niin toiminnan kasvaessa se toi hallittavaksi myös huomattavasti lisää vastuuta, joka valitettavasti myös rajoitti henkilökohtaisen toiminnan vapautta. Haasteita tuli ja meni sen verran usein, että hyvässä yhteisymmärryksessä totesimme vastuualueiden uudelleen järjestelemisen tarpeen. Sen johdosta puheenjohtajamme luopui tehtävistään, ja ensimmäinen varapuheenjohtaja asettui vt. puheenjohtajaksi loppukesän puoluekokoukseen saakka.

Elämä onkin jatkuvaa muutosta, ja sille me antaudumme. Sitä myös olemme politiikkaan lähteneet tekemään 97 ehdokkaan voimin. Vaaleihin on tällä hetkellä aikaa yli 3 vkoa, ja paras kampanja-aika on alkamassa. Meidän vaalijulisteet erottuvat upeasti edukseen, ja monet äänestäjät löytävät niiden avulla ensimmäistä kertaa Kristallipuolueen. Vastaanotto on ollut erittäin kiinnostunutta sekä kannustavaa, ja on erittäin mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea kampanja-aikana tulee vielä tapahtumaan, vaaleja tietenkään unohtamatta.

Yksi asia kuitenkin on varmaa. Kristallipuolue on jo vaalivoittaja. Meillä on iloa, totuutta ja rakkautta hehkuva ehdokkaiden rivistö, jotka rohkeudellaan avaavat tiedostamisen ja tietoisuuden portteja monille. Meillä on myös valtavan upea kannattajajoukko, jonka koosta kertoo se että hyvin lyhyessä ajassa 5000 ihmistä halusi antaa meille tukensa. Heidän tuellaan pääsemme nyt vaaleihin virallisena puolueena.

Tästä kaikesta suurta kiitollisuutta kokien,

Kristallipuolueen vt. puheenjohtaja, Juho Lyytikäinen

JUHO LYYTIKÄINEN JATKAA VT. PUHEENJOHTAJANA PUOLUEKOKOUKSEEN SAAKKA

Kristallipuolueen hallituksen puheenjohtaja Taru Vuorela on luopunut puheenjohtajuudestaan ja hallituspaikastaan 6.5.2021.

Asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa. Varapuheenjohtaja Juho Lyytikäinen jatkaa puheenjohtajan paikalla seuraavaan puoluekokoukseen saakka.

Lisätietoja:
info@kristallipuolue.fi
https://www.kristallipuolue.fi/