Kristallipiiri kuva

Kristallipiirit 2/2022

Hei ystävät!

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Kristallipuolueen sydänpiireihin eli Kristallipiireihin! Kristallipiirit järjestetään aina kuun viimeisenä tiistaina klo 18. Pääset liittymään tapaamisiin Zoom-linkillä joka ilmoitetaan ennen piiriä.

Linkki seuraavaan Zoom-tapaamiseen:

https://zoom.us/j/91920612000?pwd=bjN3MCt4akcyK21VL0UzM1pxNm10QT09

Meeting ID: 919 2061 2000

Passcode: 282380

Seuraava Kristallipiiri on ti 22.2.2022 klo 18-19.30.

Aiheena: Teesi 1 – Elämällä on myös henkinen ulottuvuus

Tässä vielä muutamia tärkeitä vinkkejä sekä Kristallipiirin säännöt:

– Tulethan linjoille n. 5-10 minuuttia ennen tapaamisen aloitusta, niin ehdimme testata, että mikrofonit ja webkamera toimivat. Myöhässä tulijoita ei valitettavasti lasketa enää sisälle piirirauhan takaamiseksi. 

– Toivomuksena on, että jokaisella olisi tapaamisen ajan webkamera päällä ainakin alussa ja oman puheenvuoron aikana. Tämä luo etäpiiriin yhteisöllisyyden ja turvallisuuden tuntua.

– Omaa mikrofonia pidetään päällä vain oman puheenvuoron aikana, jotta taustaäänet eivät häiritse ja jottei ääni ei ala kiertämään.

Kristallipiirin säännöt

  1. Luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Piirissä toimitaan luottamuksellisesti eikä piirissä jaetuista henkilökohtaisista asioista puhuta ulkopuolella.
  2. Jokainen määrittelee itse, minkä verran haluaa ryhmässä kertoa itsestään.
  3. Erilaisten näkemysten kunnioittaminen. Jokainen osallistuja sitoutuu kunnioittamaan toisen osallistujan oikeutta erilaisiin näkemyksiin.
  4. Piirit ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa kaikilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, tulla kuulluiksi ja toisaalta velvollisuus kuunnella muita. Kaikkien asiat ovat yhtä tärkeitä.
  5. Turvallinen tila omalle pohdinnalle. Jokaiselle annetaan tilaa tehdä omat pohdintansa eikä muita saa neuvoa, syytellä tai arvostella. Puheenvuoroissa käytetään ”minä-kieltä”, jotta painopiste pysyy omassa kokemuksessa.
  6. Myötätunnon osoittaminen. Vaikka puheenvuoroissa keskitytään oman kokemuksen jakamiseen, voi toisille oman puheenvuoron alussa osoittaa myötätuntoa ja kannustusta. Toisen puheet ei kuitenkaan tule olla oman puheenvuoron keskiössä.
  7. Piirijärjestyksen noudattaminen. Piirijärjestys luo tapaamisille turvalliset ja selkeät raamit, siksi sitä on tärkeää noudattaa.
  8. Tapaamisen aloitus- ja lopetusajankohdasta on tärkeä pitää kiinni, jotta jokainen voi sovittaa henkilökohtaiset menonsa piirissä käyntiin.
  9. Ryhmät ovat päihteistä ja kaupallisen hyödyn tavoittelusta vapaita tiloja. Tapaamiseen ei voi osallistua päihtyneenä.