Kristallipiiri kuva

Kristallipiirit

Hei ystävät!

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Kristallipuolueen sydänpiireihin eli kristallipiireihin! Kristallipiireissä jokainen osallistuja pääsee jakamaan omia sekä kuulemaan muiden tuntoja ja mietteitä päivän teesistä. Kristallipiirit järjestetään aina kuun viimeisenä tiistaina klo 18. Pääset liittymään tapaamisiin Zoom-linkistä:

Linkki seuraavaan Zoom-tapaamiseen:

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95445104551?pwd=K3Z2NTJwQnFiamZFTlFDWVhGZEF2dz09

Meeting ID: 954 4510 4551

Passcode: 096702

Aiheena: Teesi 2 – Terveydenhuollon monipuolistaminen

Piirin vetäjänä ti 29.3 Niina Lumus*.

Tässä vielä luettavaksi ennen osallistumista:

Kristallipiirin säännöt

 1. Tulethan linjoille n. 5-10 minuuttia ennen tapaamisen aloitusta, niin ehdimme testata, että mikrofonit ja webkamera toimivat. Myöhässä tulijoita ei valitettavasti lasketa enää sisälle piirirauhan takaamiseksi. 

2. Omaa mikrofonia pidetään päällä vain oman puheenvuoron aikana, jotta taustaäänet eivät häiritse.

3.  Piiriin osallistuvan on velvoite pitää omalla vuorollaan kamera ja mikki auki. Piiriin on osallistuttava vähintään kertomalla oma nimi mutta muutoin voi olla myös halutessaan vuorollaan hiljaa. Jokainen määrittelee itse, minkä verran haluaa ryhmässä jakaa muille.

4. Luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Piirissä toimitaan luottamuksellisesti eikä piirissä jaetuista henkilökohtaisista asioista puhuta piirin ulkopuolella.

5. Erilaisten näkemysten kunnioittaminen. Jokainen osallistuja sitoutuu kunnioittamaan toisen osallistujan oikeutta erilaisiin näkemyksiin. Kaikilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, tulla kuulluiksi ja toisaalta velvollisuus kuunnella muita. 

6. Jokainen tekee omat pohdintansa eikä muita saa neuvoa, syytellä tai arvostella. Puhuessa käytetään ”minä-kieltä”, jotta painopiste pysyy omassa kokemuksessa.

7. Myötätunnon osoittaminen. Vaikka puheenvuoroissa keskitytään oman kokemuksen jakamiseen, voi toisille oman puheenvuoron alussa osoittaa myötätuntoa ja kannustusta. Toisen puheet ei kuitenkaan tule olla oman puheenvuoron keskiössä.

8. Piirijärjestys luo tapaamisille turvalliset ja selkeät raamit, siksi sitä on tärkeää noudattaa, eikä väleissä ole luvallista kommentoida.

9. Piiriin ei saa osallistua päihtyneenä tai kaupallista hyötyä tavoitellakseen.

*Piirin vetäjän terveiset;

Tervehdys, nimeni on Niina Lumus ja olen ollut mukana kristallipuolueen toiminnassa keväästä 2021 lähtien. Asun Keuruulla yhdessä perheeni kanssa. Ammatiltani olen luokanopettaja ja lisäksi vedän satunnaisesti hyvinvointikursseja. Olen opiskellut kurssimuotoisesti mm. tanssi-liiketerapiaa, mindfulnessia, kestävän tulevaisuuden rakentamista ja parhaillaan opiskelen eläinavusteiseksi nepsy-valmentajaksi. Sydäntäni lähellä ovat kasvatustyön kehittäminen, luova liike, luontoa kunnioittavan elämäntavan löytäminen sekä uusien asioiden avoin kohtaaminen. Toivottavasti tapaamme henkisyyttä ja hyvinvointia edistävissä merkeissä! <3