kirsi portin aluevaalit

Kirsi Portin

Etelä-Pohjanmaa 

Kirsi Portin, 52v, vaimo, äiti, mummi, eläkeläinen.

Tausta: autoteknikko, digit. viestinnändatanomi, kokemusasiantuntija, kehittäjä-vaikuttajakokemustoimija, vertaistoimija, järjestöaktiivi
52 – vuoden henkilökohtainen kokemus asiakkaana eri alueiden sote-palveluista omien sairauksien sekä sote-järjestötyön myötä. Ollut asiakasraadeissa, kehittämistyöryhmissä ja neuvostoissa jäsenenä Kanta-Hämeessä aiemmin ennen Lapualle muuttoa.

Lupaan tehdä parhaani käytössäni sillä hetkellä olevilla tiedoillani ja taidoillani kuunnellen ja ajatellen koko alueen asukkaita. Siis myös reuna-alueilla asuvia. Tottakai Lapuan palvelut ovat sydäntäni lähellä, koska myös itse niitä käytän säännöllisesti, mutta samalla katson myös kokonaisuutta. Eihän tiedä koskaan , mikä on seuraava asuinkunta 😂…

Minulla on myös hyvä näkemys siitä, mikä palveluissa useimmiten ei toimi. Liika paperinpyörittely ja byrokratia vie turhaa aikaa ja resursseja todelliselta käytännön työltä. Käytännön toteutukseen ja palvelujen toimivuuteen pitäisi kiinnittää huomiota. Pitää myös huomioida ettei kenenkään terveys jäisi hoitamatta etäisyyksien tai varattomuuden takia. Hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja kannattaa myös omaksua ympäri maakuntaa eli yhteistyötä.

Nykyinen terveydenhuoltojärjestelmä kaipaisi täydellistä uudistamista. Nykyisen lääkepainotteisen oireiden poistoon painottuvan hoidon sijaan kaikki hyötyisivät siitä, että ihmiset hoidettaisiin ja huomioitaisiin kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Oireiden syyt pitäisi selvittää hyvissä ajoin ja opastaa ihmisiä ottamaan vastuu omasta terveydestä sekä elämään ja muuttamaan elämäntapojaan sen mukaan. Myös täydentävät hoitomuodot pitäisi olla saatavilla niitä haluaville lääkehoidon rinnalla. Lasten ja nuorten mielenterveyden hoitoon ja ongelmien ennaltaehkäisyyn pitää kiinnittää erityisesti huomiota näinä aikoina. Toki mielenterveys on myös pohja kokonaisterveydelle kaikissa ikäluokissa. Mielenterveyden ongelmat altistavat myös muille sairauksille.

Sote-henkilöstöllä pitää kaikissa tapauksissa olla valinnanvapaus omaan terveyteen liittyvissä päätöksissä, ilman että se vaikuttaa heidän työhönsä tai työnsaantiin. Sote-alan arvostus ja palkkaus pitäisi myös olla alan vaativuutta vastaavaa.

En ole poliitikko, eikä minusta perinteistä poliitikkoa koskaan tule. Toimin rehellisesti ja avoimesti sydäntäni kuunnellen. Näin myös Kristallipuolue oli minulle ainoa vaihtoehto, koska heidän arvonsa ovat samat ja he edustavat uudenlaista näkemystä politiikassa. Uskallan myös ilmaista eriävän mielipiteeni tarvittaessa, enkä perusta päätöksiäni muiden mielipiteisiin ja hahmotan helposti kokonaisuuksia sekä omaan ongelman ratkaisukykyä haastavissakin tilanteissa.

Yksin en voi saada muutosta aikaiseksi, mutta voin olla osa sitä, niin myös sinä