Terhi Jousimaa

Terhi Jousimaa

Kanta-Häme

Olen Terhi Jousimaa, ehdolla Kanta-Hämeen vaalipiirissä numerolla 99.

Olen 32-vuotias, koulutukseltani terveydenhoitaja. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni, jonka kanssa olemme pitäneet yhtä lukiosta lähtien, sekä vanhempani ja nuorempi siskoni, joihin minulla on läheiset välit.

Hektisen hoitajan kolmivuorotyön vastapainona vietän vapaa-aikaani perheen ja kavereiden kanssa, lenkkeilen, joogaan ja uin avannossa.

Ennen maailmantilanteen radikaalia muuttumista harrastin matkustelua ja erilaisiin kulttuureihin tutustumista. Olen reppureissannut myös yksin Oseaniassa, Aasiassa sekä Amerikoissa, ja nähnyt ja kokenut paljon Borneon pieniltä saarilta Andien vuoristokylien kautta Rion karnevaaleille ja öiselle Päiväntasaajalle keskelle Amazonin sademetsää.
Maailmalla viettämäni kuukaudet ja paikallisten parissa vietetty aika ovat opettaneet minulle paljon paitsi elämästä itsestään myös erilaisista tavoista ja näkemyksistä suhtautua siihen.
En pidä länsimaista hektistä, ura-, tulos- ja auktoriteettikeskeistä elämäntapaa tavoiteltavana tai kadehdittavana. Toisaalta kuitenkin käsitykseni siitä, että meille suomalaisille Suomi on hyvä ja puolustamisen arvoinen maa, on vahvistunut.

Itselleni tärkeimpiä arvoja ovat terveys, (sanan)vapaus ja itsemääräämisoikeus. Niiden puolesta ja niiden edistämiseksi tulen toimimaan aina – etenkin näinä aikoina, jolloin vapautta ja yksilön itsemääräämisoikeutta päättää jopa omasta kehostaan poljetaan ja rajoitetaan aivan ennenkuulumattomilla ja helposti kyseenalaistettavissa olevilla tavoilla.

Tulevaisuudessa toivon, että Suomessa saataisiin Keski-Euroopan malliin länsimaisen lääketieteen ulkopuoliset, ns. täydentävät hoitomuodot osaksi terveydenhuoltojärjestelmää.
Itselläni ja lähipiirilläni on positiivisia kokemuksia mm. homeopatiasta, osteopatiasta, akupunktiosta ja funktionaalisesta lääketieteestä. Nämä lempeät ja kustannustehokkaat hoitomuodot ovat parhaimmillaan loistava apuväline terveyden ylläpidossa ja edistämisessä sekä erinäisten tilojen ja oireiluiden (tuki)hoidossakin. Olisi hienoa, jos tulevaisuudessa jokaisella suomalaisella olisi halutessaan tasapuolinen mahdollisuus käyttää niitä, tulotasosta riippumatta.