Saana Rauma

Saana Rauma

Keski-Pohjanmaa

Olen Saana Rauma 27-vuotias kolmen lapsen äiti ja ikuinen taivaanrannan maalari. Olen ehdolla Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella.
Koulutukseltani olen maaseutuyrittäjä sekä lasten ja nuorten erityisohjaaja. Olen työskentelen jo useamman vuoden kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana luomumaatilalla. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla syksyllä syntyneen vauvani kanssa.

Sydäntäni lähellä ovat luonto- ja eläinavusteisuuden hyödyntäminen ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa sekä erilaiset vaihtoehtohoidot.
Näen, että nyt on se aika jolloin tulee nostaa rohkeasti esiin uudenlaiset vaihtoehdot ihmisten hyvinvoinnin tueksi.

Lasten ja nuorten pahoinvointi ja ongelmat ovat kasaantuneet ja heidän auttamiseen tulee lisätä huomattavasti resursseja. Syrjäytymisen ja mielenterveysongelmien ratkaisemisen avuksi tulee löytää oikeasti toimivia ratkaisuja. Tällaisia olisivat esimerkiksi luonto- ja eläinavusteinen toiminta erilaisissa ympäristöissä sekä perinteisten mielenterveyspalveluiden ja avunsaannin turvaaminen.

Sydäntäni lähellä on myös ikäihmisten asiat. Koen, että perinteinen laitoasuminen on aikansa elänyt asia ja olisi aika alkaa löytämään uusia tapoja turvata vanhuksille hyvä ja arvokas vanhuus.

Hyvinvointialueiden tulisi panostaa esimerkiksi laadukkaan ikäihmisten perhehoidon kehittämiseen ja perhehoitajien kouluttamiseen. Ikäihmisten perhehoidolla voidaan tarjota vanhuksille arvokas vanhuus sekä luoda uusi työpaikkoja perhehoitajille.

Olen itse viimeisen vuoden aikana tutustunut erilaisiin vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin kuten energiahoidot, homeopatia sekä neurolingvistinen ohjelmointi. Näen vaihtoehtoisissa hoitomuodoissa suuren potentiaalinen ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa ja turvaamisessa.

Vaihtoehtoiset hoitomuodot tulisi saada perinteisen lääketieteen rinnalle korvattaviksi vaihtoehdoiksi. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi palvelusetelin avulla.
Nyt on se hetki, kun ihmisten palveluista tulee lähteä päättämään sydän eikä raha edellä.

saana.rauma@gmail.com