Jarmo-Ekman

Jarmo Ekman

Pirkanmaa

Nimeni on Jarmo Ekman, olen ehdokkaana Pirkanmaalla.

Synnyin Keravalla vuonna 1983 ja muutamaa vuotta myöhemmin muutimme Vantaalle, jossa olen asunut suurimman osan elämästäni. Tätä nykyä asumme perheeni kanssa Suodenniemen kylässä Sastamalassa.

Koulutukseni on kaupallinen, suoritettuani ensin tradenomin tutkinnon ammattikorkeakoulussa ja tämän jälkeen kauppatieteiden maisterin tutkinnon yliopistossa.

Pisimmän työrupeamani olen tehnyt monikansallisen sähköalan yrityksen erilaisten vienti- ja prosessitehtävien parissa, mutta kesäisin olen myös kuurannut lattioita, maalannut aitoja ja leikannut nurmikkoa. Tätä nykyä toimin toiminnanohjaajana Metsätähtisäätiön palveluksessa.

Käänteentekevin hetki elämässäni koitti vuonna 2014. Olin jo lapsesta kärsinyt erilaisista pelkotiloista ja olin onnekas, koska olin muutamaa vuotta aiemmin päässyt psykoterapiaan.

Hoidossa oli ainoastaan yksi ohje: kerro ääneen mieleesi tulevat ajatukset. Ajatukseni vahvistivat sen minkä jo tiesin; maailma oli kylmä ja kova paikka, jossa biologiset olennot taistelivat eloonjäämisestä.

Terapeutti kysyi minulta vuosien varrella nähdäkseni kaksi tärkeää kysymystä: kuvittelenko maailma todella olevan tällainen, vai onko se fantasiaani ja miksi luulen hänen valinneen tällaisen ammatin, jos hän ei välittäisi minusta.

Erillisyyden läpitunkemattomaan viidakkoon saapui vieras, joka heikensi kasvustoa. Tuo vieras oli rakkaus. Hitaasti hänen kysymyksensä sulattivat sitä erillisyyden muuria, jonka olin sydämeni ympärille rakentanut.

Eräänä päivänä koin hyvin konkreettisesti miltä maailma näytti ilman painavaa henkistä haarniskaa. Se sama maailma, joka vain muutamaa hetkeä aiemmin oli ollut kuin pyytämättä annettu elinkautinen kärsimysnäytelmä, muuttui maailmaksi, joka oli täynnä ykseyttä, rakkautta, rauhaa ja kauneutta.

Olin hyvin hämmentynyt kokemuksestani, sillä en ollut koskaan kokenut tai kuvitellut kokevani mitään vastaavaa. Pian kuitenkin opin, että esimerkiksi Zen Buddhalaisuudessa tällaista kokemusta kutsutaan Satoriksi; ensimmäiseksi heräämiseksi todelliseen luontoomme.

Koska kokemus oli niin kokonaisvaltainen ja vapauttava, keskittyi miltei kaikki huomioni sen ympärille. Echart Tolle, Ramana Maharsi, Rupert Spira, Buddha, Jeesus ja monet muut henkiset opettajat ja heidän oppinsa tulivat tutuiksi. Suuresta osata hereillä oloaikaani tuli osa harjoitusta. Olin nähnyt pilkahduksen auringosta ja halusin nähdä sen kokonaan.

Irtisanouduin vuonna 2015 työstäni ja omistauduin elämän mysteerien tutkimiselle. Se on tuonut vastaan monia henkisiä oivalluksia, mutta yhtä lailla myös syvempää ymmärrystä maallisen maailmamme todellisesta tilasta.

Olen tullut ymmärtämään, ettei kaikkea tarvittavaa tietoa saada koulun penkiltä, eikä myöskään valtamedian sivuilta. Joudumme ammentamaan tietoa uusista lähteistä, mutta suurin ja tärkein löytyy sisimmästämme.

Totuutta on pidetty meiltä piilossa, kuten aina, itsekkäistä ja egoistisista syistä. Maailmassa on aina ollut niitä, jotka ovat olleet valmiita valehtelemaan kasatakseen itselleen yhä enemmän valtaa.

Vuodesta 2014 lähtien olen jakanut omia oivalluksiani ja pohdintojani eri alustoilla. Olen pyrkinyt kuvailemaan matkaani mahdollisimman lähestyttävästi ja erityisesti videoideni kautta dokumentoimaan omaa itsetutkiskeluani, sen onnistumisia ja iloja, mutta myös itsepintaisia pelkoja ja niiden projisointia maailmaan.

Samalla olen tarkastellut sitä kuinka yksilöllinen eheytymisemme vaikuttaa kollektiiviseen todellisuuteemme ja siihen maailmaan ja yhteiskuntaan, jossa elämme.

Politiikkaan lupaan tuoda sydänlähtöistä läpinäkyvyyttä, sillä erästä suurta mestaria mukaillen; Totuus tulee vapauttamaan meidät.

jarmo.ekman@protonmail.com