Katariina Salin

Katariina Salin

Pirkanmaa

Hei!

Tässä ajatuksiani aluevaaleista❤️

Olen 47 vuotias Psykiatrinen sairaanhoitaja ja sijaisäiti Pälkäneeltä.

Minulla ei ole intohimoa politikointiin, tai poliittisen aseman saavuttamiseen sen sanon suoraan.

Lähdin ehdolle koska sydän niin sanoi. Elämänkokemukseni kautta uskon voivani tuoda sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksentekoon näkökulmia sekä asiakkaan että henkilökunnan näkökulmasta.

Olen itse sairastanut elämäni aikana mm. aivokasvaimen, vaikean suolistosairauden sekä väsymysoireyhtymän masennuksineen. Olen myös kokenut hyvin tiukkoja taloudellisia aikoja ja sen miltä tuntuu kun tämä ” järjestelmä” ei pysty auttamaan vaikka on hätä.Työni puolesta olen taas nähnyt hyvin läheltä päihteiden käyttäjien elämää, psykiatrian,vanhushuollon, somaattisen sairaudenhoidon, lastensuojelun sekä sosiaalialan kenttää.

Tästä kaikesta on syntynyt kunnioitus niitä työntekijöitä kohtaan jotka julkisella puolella tekevät työtä. Se on raskasta ja vaativaa mutta antoisaa.

Omat kokemukseni kirkastivat myös sen että julkinen sosiaali- ja terveydenhuoltomme ei pysty vastaamaan läheskään kaikkiin tarpeisiin joita ihmisellä on paranemisen tiellä. Minulle itselleni vaihtoehtoiset hoitomuodot on olleet käänteentekevä apu kohti todellista syvää paranemista ja kokonaisvsltaista eheytymistä. Näitä vaihtoehtoisia hoitomuotoja tulisi ottaa mukaan vähentämään terveydenhuoltomme kuormitusta ja lisäämään ihmisten mahdollisuuksia parantaa itsensä niistä juurisyistä jotka sairauden ovat aiheuttaneet.

Yhteiskuntamme on pandemian aikana osoittanut että rahaa on. Kuitenkaan näitä resursseja ei ole osoitettu sinne missä niitä oltaisiin tarvittu eli hoitajien palkkaamiseen ja henkilökunnan työssäjaksamiseen niin sosiaali- kuin terveydenhuollossa.

Tämä nykyinen malli ei monessakaan puolueessa mahdollista sitä että ehdokas voi edustaa omaa osaamistaan ja tietämystään. ( Tällä tarkoitan tätä ryhmäkuri ajattelua). Valitsin Kristallipuolueen koska haluan edustaa heidän arvojaan mutta säilyttää oikeuden seurata aina sydäntäni.

Omalla kohdallani tärkeä oivallus on ollut että mitä syvemmälle olen mennyt itseeni- sitä selvemmäksi minulle on tullut ettei asioissa ole yhtä ainoaa totuutta. Ei edes oikeaa tai väärää. Tämä havainto vei minut sydämeeni ja kuulemaan sitä ääntä joka valitsee aina rakkauden. Rakkaus on sitä viisautta joka virtaa meihin kun hiljenemme mielestämme. Se on elämästä kumpuavaa syvää ymmärrystä ja herkkyyttä kuulla toisia. Heidän ”totuuttaan”.

Nyt on korkea aika yhdistää tieto, taito ja sydämet. Me yhdessä saamme tämän toimimaan.