Anu Huusko

Pohjois-Pohjanmaa

Olen Kristallipuolueen ehdokkaana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon.

Voisin olla menestynyt kokoomuspoliitikko tai hyvässä asemassa Keskustassa. Tiedän varmasti, että voisin olla RKP:n maantieteellisesti suurimman piirin puheenjohtaja. Nämä vaihtoehdot eivät kuitenkaan jääneet minun elämänpolulleni todettuani puolueiden arvojen olevan vastoin omiani. Kelkasta pois hyppäämistä vahvisti myös puolueiden toiminnan arveluttavuus erityisesti rikottujen vaalilupausten suhteen. Puolueilla ei ole lupa eikä tarkoitus toimia suomalaisten yhteiseksi hyväksi edes kriisitilanteissa, tämän viestin sain kun tein eropäätöksen puoluetoiminnasta.

Minulla on yli kymmenen vuoden yrittäjäkokemus palveluliiketoiminnasta, ja toinen mokoma työntekijänä. Olen molemmissa rooleissa ollut vastuussa palvelun laadun hallinnasta, ja yrittäjänä myös kustannusten hallinta on ollut olennainen osa työtäni. Minulla on yksi AMK-tutkinto, erikoisammattitutkinto, ammattitutkinto sekä opintopisteitä kirjanpidon perusteista, reskontran hoidosta ja teollisuustaloudesta. Kuulun siis heihin, jotka silmäilevät kokouksissa taseen läpi ymmärtäen mitä sen sisältö merkitsee.
Kyseenalaistan nykyistä maamme taloudenpitoa, ja haluankin suomalaisten maksamat verot asialliseen käyttöön.

Olen varma, että jokainen politiikkaan mukaan lähtevä haluaa jollakin tavalla osallistua suomalaisten elämän parantamiseen, lainsäädännön kehittämiseen ja yhteisen hyvän eteen työskentelyyn. Perinteiset puolueet eivät antaneet ainakaan minulle mahdollisuutta toimia tavalla, jonka koin oikeaksi ja kaikkien suomalaisten etujen mukaisesti.
Kristallipuolue on lähtökohtaisesti erilainen.Voin hyvillä mielin allekirjoittaa Kristallipuolueen yleisohjelman ja olemmekin avoimia tekemään laajaa yhteistyötä asioissa, jotka koemme tärkeiksi. Yhteinen hyvä ei saa kaatua puolueiden väliseen nokitteluun.

Koen hyvinvointialueiden vastuulle tulevat tehtävät merkittäviksi. Ne koskettavat vähintään välillisesti kaikkia suomalaisia. Näissä vaaleissa haluankin erityisesti tuoda esille terveydenhuollon monimuotoisuuden ja kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitämisen. Tähän kuuluvat myös jopa satoja vuosia vanhat täydentävät hoidot, jotka ovat laajasti käytössä julkisessa terveydenhuollossa muun muassa Saksassa ja Sveitsissä, Kiinassa sekä entisen Neuvostoliiton alueilla.

Yhteistyö on tulevaisuuden tie.