AVOIN VASTAUS SUOMEN KUVALEHDEN AURORA RÄMÖLLE

Olen Juho Lyytikäinen, Kristallipuolueen puheenjohtaja, ja maanantaina 24.5. sain sinulta puhelun.

Kerroit että halusit minulta mielipiteitä ajankohtaiseen asiaan ja että se koskee ns. Uppo-Nalle-keissiä, kysyit myös että olenko tietoinen siitä. Vastasin, että olen siitä varmaan jotain otsikoita nähnyt, mutta että en tiedä asiasta tarkemmin. Kerroit, että erään lasten kesäteatterin oli tarkoitus aloittaa Uppo-Nalle esitys, jossa yhdessä kohtauksessa Uppo-Nalle saa rokotteen ja siitä todistukseksi rokotepassin, sekä sen, että nimeltä mainitsematta jättämäsi Kristallipuolueen kuntavaaliehdokas oli kritisoinut sosiaalisessa mediassa tuota kohtausta. Kerroit myös, että kesäteatteri oli saanut väkivaltaisia uhkauksia kun esityksen sisältö oli tullut yleiseen tietoisuuteen.

Tämän jälkeen kysyit, että mitä olen puheenjohtajana mieltä siitä, että edustajamme esittää valheellisia väittämiä sosiaalisessa mediassa. Tuohon sitten vastasin, että ohhoh, nyt tuli kyllä niin moniulotteinen kysymys, että puhelimessa minun on siihen turha alkaa vastaamaan ennen kuin perehdyn asiaan ja selvitän mistä on kyse.

Pyysin että lähettäisit minulle kysymykset sähköpostilla jotta voisin niihin kirjallisesti vastata ja niin teitkin. Kiitos siitä.

Tässä kopio viestistäsi:

”Hei,

äskeiseen puheluun viitaten. Kysymys on tästä tapauksesta:

Näitä kyseisiä kommentteja on esiintynyt teidän puolueenne kuntavaaliehdokkaiden päivityksissä.

Kysyisin siis:

  1. Mitä ajattelette siitä, että ehdokkaanne levittelevät vääriä tietoja, jotka johtavat lastenteatterin uhkailemiseen väkivallalla?
  2. Onko lapsille Uppo-Nalle tosiaan niin vaikutusvaltainen teos, että ehdokkaidenne on syytä ottaa kantaa sen ohjelmistoon?

Ystävällisesti,

Aurora Rämö

Suomen Kuvalehti”

Tässä sitten vastaukseni, joka on avoin sen takia että luottamukseni Suomen Kuvalehden journalistiseen etiikkaan ja hyvien tapojen noudattamiseen on hyvin vähäinen. Tästä viimeisin todiste on hyvän ystäväni Henna Marian haastattelu Suomen Kuvalehdessa 13.5.2021, jota hän kuvaa sosiaalisen median tilillään mm. näillä sanoilla.

Suomen Kuvalehti pyysi henkilöhaastatteluun, kun olin huhtikuussa Suomessa käymässä. Harkitsin pitkään kuinka vastata, aavistaen että tiedossa tulisi varmasti olemaan jonkinlainen mustamaalauskampanja. Ei ole vielä tähän mennessä tullut vastaan sellaista juttua valtamediassa, jossa oikeasti tuotaisiin esiin ihmisoikeusaktivistien aito huoli siitä, mihin suuntaan meidän yhteiskuntaa ollaan koronan nimissä viemässä.

Päätin kuitenkin ottaa tilaisuuden vastaan, koska seison 100% työni ja sanomani takana, ja yhteiskuntamme tarvii nimenomaan enemmän keskustelua – vaikka se sitten tapahtuisikin väkinäisen vastakkainasettelun, manipulaation ja maalittamisen kautta.

Minua haastatteli palkittu toimittaja Vappu Kaarenoja, ja kuvasi Marjo Tynkkynen. Haastattelussa kerroin juurta jaksaen näkemyksistäni ja kokemuksistani, sekä avasin niitä perusteita miksi olen ihmisen kehollisen koskemattomuuden ja lääketieteellisen vapauden puolella. Juttuun ei kuitenkaan päätynyt kuin 0.1% haastattelun asiasisällöstä, ja suuri osa tärkeistä näkökulmista ja kritiikistä korona-politiikkaa kohtaan jäi leikkauspöydällä julkaisusta pois.

Noh, sitten itse vastaukseen.

Ensinnäkin, on kyseenalaista väittää että ehdokkaamme valehtelee, ilman että kunnolla avaat sen mitä hän tai he ovat sanoneet tai miten he ovat toiminut. Toiseksi, miksi et voinut suoraan kertoa kenestä tai keistä on kyse, ihmettelen vain.

Puhelun aikana puhuit ainakin oman ymmärrykseni mukaan yhdestä henkilöstä, mutta kirjallisissa kysymyksissäsi tosin kerrot heitä olleen useampia. Noh, puhelusi jälkeen sitten aloin selvittämään asiaa, ja pian selvisi että kyseessä oli Maria Nordinin julkaisu, tai niin ainakin oletan. Maria teki julkaisun Facebookissa ja minulla on melkein kaikki puolueemme ehdokkaat henkilökohtaisina kavereina siellä, enkä huomannut että kukaan heistä olisi Marian julkaisua jakanut. Itsekään en sitä jakanut, mutta niin olisin hyvinkin voinut tehdä, jos se silmiini olisi osunut.

Tässä kyseinen postaus teille kaikille lukijoille nähtäväksi:

UppoNalle1

Ja tässä kesäteatterin ilmoitus kyseisestä esityksestä ennen ohjelmamuutosta:

UppoNalle2

Kysymyksesi ja vastaukseni:

Mitä ajattelette siitä, että ehdokkaanne levittelevät vääriä tietoja, jotka johtavat lastenteatterin uhkailemiseen väkivallalla?

– En ymmärrä, millä perusteilla väität Maria Nordinia valehtelijaksi, sillä minusta hän puhuu julkaisussaan täyttä asiaa.

Voit itsekin lukea esityksen alkuperäisen kuvauksen, joka menee näin: ”Uppo-Nalle on uinut maailman meriä ja toivonut löytävänsä rauhallisen hiekkarannan, jossa olisi joku ystävällinen odottamassa häntä. Reeta on pieni tyttö hiekkarannalla ja hänellä on Laulava Lintukoira, jota voi halata vain harvoin, koska se on villi ja menevä otus. Reeta toivoo omaa ystävää, jota voi halata ja helliä. Ja eräänä päivänä hän kokee ihmeen. Rantaan ajautuu Uppo-Nalle, joka rakastaa syvämietteisiä keskusteluja, runoja ja lauluja. Hän kohtaa pelkonsa ja saa rohkeutta. Uppo-Nalle saa rokotuksen ja hän saa iki-oman rokotustodistuksen. Poliisikaan ei enää voi pidättää Uppo-Nallea ja kaikki saavat ystävän. Äidin paistamat letut maistuvat kaikille.”

Maria kertoo julkaisussaan, että ”Järkyttävää miten lastenkulttuurin kautta normalisoidaan medikalisaatio” ja olen tuosta täysin samaa mieltä. Jatkan vielä sen verran, että esityksen kuvauksesta lapsi voi saada olettamuksen, että poliisi voi pidättää jos rokotusta ei ota.

Tuo menee mielestäni törkeäksi lasten mielipiteiden ohjailuksi ja tarpeettoman pelon tuottamiseksi, jota samaa tosin media tekee myös aikuisille. Sitä kutsutaan mielipideiden muokkaamiseksi, eli propagandaksi, tosiasioiden usein unohtuessa.

Maria myös kertoo siitä miten lapsuudessa saanut kokemukset muovaavat alitajuisia toimintamallejamme, josta olen myös täysin samaa mieltä. Muutenkin, minun on hyvin vaikeaa löytää tukea väitteellesi siitä että Maria valehtelisi postauksessaan.

Se että Maria Nordin kertoi sosiaalisessa mediassa mielipiteensä totuudenmukaisesti tärkeästä asiasta on mielestäni rohkeaa ja hyvin tärkeää toimintaa. Hän tekee sitä työtä, mitä toimittajien, tutkivien journalistien pitäisi tehdä.

On valitettavaa, että linkkaat muiden ihmisten huonon käytöksen, eli väkivallalla uhkailun, Mariaan. Hän ei omassa julkaisussaan millään tavoin kannusta kyseiseen käytökseen, joten tuo väittämäsi on mielestäni tuulesta temmattu. Kävin myös kokonaan läpi julkaisun kommenttikentän, enkä mistään löytänyt todisteita väitteillesi väkivallalla uhkailemisesta. Pahoin pelkäänkin, että kyseinen väitteesi on juurikin sitä edellä mainitsemaani valheellista propagandaa.

Tunnen Marian henkilökohtaisesti, ja hän on erittäin lämmin ja lähimmäisenrakkautta hehkuva ihminen, joka ajattelee lasten ja muidenkin ihmisten parasta. Kuitenkin tämä artikkeli jota aiheesta nähtävästi aioit kirjoittaa, haisee pahasti siltä itseltään, ja tiedät kyllä varmasti miltä.

2) Onko lapsille Uppo-Nalle tosiaan niin vaikutusvaltainen teos, että ehdokkaidenne on syytä ottaa kantaa sen ohjelmistoon?

No ompa taas erikoinen kysymyksen asettelu. Sosiaalinen media kun on sellainen paikka, että siellä yleensä kerrotaan niistä asioista joita itse kokee haluavansa jakaa. Joillain ne ovat mahdollisimman neutraaleja kannanottoja, eli kissavideoita ja kuvia päivän illallisesta, kun taas toiset kokevat että se on oiva paikka jakaa tärkeää tietoa. Jopa sellaista tietoa, jota ns. valtamediamme ei kerro.

LOPPUKOMMENTIT

Tänä aikakautena, totuuden puhuminen on erittäin tärkeää ja se on yksi erikseen nimetyistä Kristallipuolueen arvoista. Me elämme nyt valepandemian aikakautta, samoin kuin sikainfluenssan aikoihin, jollaiseksi nykyinen pääministerimme sitä kutsui. Tässä suora lainaus hänen blogistaan 10.8.2010.

”Pelko ja uhka ovat aina olleet tehokkaita markkinointikeinoja ja näiden varjolla on helppo myydä kansalle kuin kansalle palanen turvallisuudentunnetta. Massahysterian saavutettua kipupisteensä ei järjelle tai tosiasioille enää ole sijaa julkisessa keskustelussa. Päätöksenteosta tulee kiihotetun kansanjoukon lepyttämisen airut. Sanaparsi ”mitä jos” onkin yksi tehokkaimmista holtittoman rahanmenon oikeuttavista taikasanoista. Esirippu laskee ja lääketeollisuus kumartaa katsomossa töllöttäville aivottomille lampaille. ”

Tämä korona-aika eroaa kuitenkin suuresti rokotevaarallisuudellaan tuosta ajasta. Tämän hetkiset koronarokotteet ovat hyvin puutteellisesti testattuja, ja lukuisat rokotetutkijat sekä lääkärit kertovat niihin liittyvistä suurista riskeistä. Mm. lääke- ja rokoteyhtiö Phizerin entinen varatoimitusjohtaja Mike Yeadon viheltää pilliin ja toteaa, että nykyinen koronarokotetoiminta on rikos ihmisyyttä vastaan ja että rokotekampanjan vaikutukset tulevat olemaan katastrofaaliset.

Samoin, kun katsot totuudenmukaisesti ns. koronavirukseen liittyviä sairastumisia ja kuolemantapauksia, niin voit löytää niistä tutkinta- ja tiedotustavoista hyvin paljon puutteita, mutta myös sen, että kokonaiskuolleisuus ei ole missään päin maailmaa kasvanut niin, että se tieteellisesti täyttäisi lähellekään pandemian rehellistä määritelmää. Jos tämä osa-alue kiinnostaa sinua enemmän, niin Kristallipuolueen ehdokkaana toimii terveystalouden tohtori Kirsi Kautiainen. Hänellä on vuosien työkokemus näiden vastaavien tilastojen tutkimisesta THL:n ja lääketeollisuuden palveluksessa, ja olen aika varma että hän myös voisi avoimen vastauksen kysymyksiinne antaa.

Loppuun vielä se, että Kristallipuolue antaa täyden tukensa Maria Nordinille, ja hallituksessa toivomme että hän jatkaa samalla linjalla. Kerron myös sen, että on varsin surullista huomata miten törkeää kielenkäyttöä hän saa fb-seinällään osakseen. Ihailen Marian rohkeutta, sitkeyttä ja voimaa jota hän itsessään kantaa, sillä hyvin harvalla niitä tuossa määrin löytyy.

Valoisin terveisin,

Juho Lyytikäinen, Kristallipuolueen puheenjohtaja

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!