Myrsky_nousee

Myrsky nousee

Jos seurailee netissä niin sanottuja energia-ennusteita, niin huomaa povattavan kollektiivista myrskyä. Kaiketi maapallo on käymässä läpi valtavaa ja kuitenkin luonnollista kehityskulkua, johon kuuluvat myrskyt ja tyvenet. Tämä tyven ajanjakso ennen myrskyä kannattaakin käyttää siihen, että miettii mikä osuus itsellä on myrskyssä ja mitä tapahtuu sen jälkeen.

Itselläni on ainakin edessä välienselvittelyä auktoriteettien kanssa. Olen ollut pitkään pattitilanteessa työpaikallani ja haluan alkaa tekemään näkyväksi itselleni sekä toisille, mitkä asiat saisivat työn jälleen sujumaan ja ihania asioita tapahtumaan. Siitä voi nousta myrsky ja sen kohtaaminen vaatii rohkeutta itsessäni ja kaikissa läsnäolijoissa.

Voin tehdä selväksi itselleni, että tämä kannattaa. Viimeinkin asiat alkavat loksahdella kohdilleen. Se voi tehdä hetken kipeää, mutta se on sen arvoista. Moni vaiettu asia saa tulla sanotuksi, jolloin paine helpottaa ja avoimuus tulee tilalle. Tulee paljon helpompi hengittää.

Jos odottaa todella kauan sitä hetkeä, että on PAKKO sanoa ääneen jotain, voi paineen purku tapahtua yllättävässä paikassa ja itsellekin hallitsemattomalla voimakkuudella. Sen takia on ehkä viisaampaa päästää painetta pihalle kirjoittamalla kirjeitä, harjoittelemalla vaikeiden asioiden ääneen sanomista kissalle tai koiralle tahi vaikka tanssimalla painetta ulos sisimmästään.

Yksi vaiettu asia, joka meitä ihmiskuntana painaa, on toisilleen vastakkaiset mielipiteet tässä tarttuvien virusten maailmassa. Kahden vastakkaisen leirin välinen kuilu on syvä, mutta ei mahdoton ylittää. Harjoittelin itse sen asian kanssa kertoen parille ihmiselle, etten aio missään vaiheessa ottaa rokotetta. He eivät ole minua hylänneet, vaikka ovat itse päättäneet toisin. He olivat kiitollisia, että kerroin asiasta. 

Kaikilla tällaiset ulostulot eivät ole sujuneet näin säyseästi. Monet ovat perhekuntinakin nyt kriisissä, kun asenteet ovat niin vastakkaisia. Kriisi kannattaa kohdata mahdollisuutena. Kriisin aiheuttama paine kohdistuu meihin kaikkiin ja olemme samassa veneessä. Kun myrsky nousee, tuo vene tulee olemaan kovassa aallokossa. Myrskystä huolimatta, on päätetty jatkaa matkaa, kukin oman missionsa tähden. 

Tiedostaminen on silloin aivan mahtava voimavara. Voit nimittäin kuvitella itsesi myös rannalle paistamaan vohveleita tai iloiseksi vaahtopäiden seassa sukeltelevaksi delfiiniksi. Mielesi ei hätäänny myrskystä, koska tiedät sen, että myrskyn jälkeen on taas tyyntä. Neuvokkuudella ja mielenmaltilla selviämme tästäkin tilanteesta tavalla tai toisella. 

Kaikki näkymättömän todellisuuden tiedostavat voivat kokea sen valtavan tuen, jota meille joka puolelta tähän tilanteeseen virtaa.  Siihen tukeutumalla ja elämän varaan heittäytymällä tulemme surffaamaan iloisesti läpi myrskyisät ajat. Kun myrsky laantuu, saamme toteuttaa villeimmät unelmamme ja nauttia toistemme rakkaudellisesta seurasta syvemmin kuin koskaan kuvittelimme olevan mahdollista.