Paranemista_holistisilla

Paranemista holistisilla hoitomuodoilla

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kertoa sairauksista ja niistä paranemisesta erilaisilla holistisilla hoitomuodoilla. Se on aika pitkä tarina.

Ensinnäkin, vaivoina minulla oli lapsesta lähtien vatsan herkkyys, mikä aiheutti vatsakipua, kramppeja sekä oksentelua. Olen myöhemmin ymmärtänyt, että yksi syy oli ruoka-aine allergiat, joita kukaan ei ymmärtänyt tutkia, kun oli lapsi. Viralliset testit osoittavat vain, että minulla on laktoosiallergia, mutta itse tiedän kokemukseni kautta, että kananmuna ei sovi vatsalleni. Lopetin myös gluteenin syömisen noin viisitoista vuotta sitten.

Isälläni oli peräsuolen syöpä, joka leikattiin pois (ja samalla myös peräsuoli leikattiin pois eli hänellä oli stooma). Hän ei muuttanut elintapojaan ja niin isäni kuoli peräsuolisyövän levittyä. Olin tuolloin 14-vuotias. Tunteeni olivat niin lukossa, etten edes puhunut asiasta koulussa, vaan yritin jatkaa elämää kuten ennenkin. Luonnollisesti se aiheutti energian patoutumaa sisälläni, minkä seurauksena masennus ja ahdistus alkoivat kasvaa mielessäni. Ahdistuksen seurauksena tuli järjettömät pakkomielteet. Minun piti esimerkiksi tarkistaa alakerran kellarin lukot joka ilta, ennen kuin pystyin mennä nukkumaan. Nukuinkin vain pieniä jaksoja kerrallaan.

Ollessani 17-vuotias pelkotilojen seurauksena aloin kokea paniikkikohtauksia ja yritin paeta niitä tuntemuksia monta kuukautta, kunnes lopulta päätin, että nyt lopetan pakenemisen ja kohtaan sen pelon. Kotona yksin ollessani istuin lattialle ja päätin, etten liiku siitä mihinkään, vaikka kuolisin. Ne tunteet ja se energia, jota olin pelännyt siihen asti, alkoivat liikkua kehossani, mutta koin myös jotain ennen tuntematonta sillä hetkellä. Se energia ei ollutkaan pelkoa, vaan rakkautta. Nyt jälkeenpäin voin sanoa, että se oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun ymmärsin ja koin jumalallisen läsnäolon.

Tämän vahvan kokemuksen jälkeen aloin lukea kirjoja psykologiasta, filosofiasta, eri uskonnoista, okkultismista jne. Luin Intiasta ja päätin, että minun pitää mennä sinne. Aloin matkustelemaan Intiaan parikymppisenä ja yksi suurimmista kiinnostuksen kohteista minulle siellä oli oppia joogaa sekä meditaatiota. 24-vuotiaana menin ensimmäistä kertaa kymmenen päivän hiljaiselle vipassana-meditaatioretriitille. Vipassana on Buddhan opetuksiin perustuva meditaatiotekniikka, jota aloin harjoittamaan päivittäin seuraavat yksitoista vuotta. Kävin myös vuosittain näillä kymmenen päivän meditaatioretriiteillä. Olen elämäni aikana käynyt Intiassa seitsemän kertaa ja tunnen, että olen ollut siellä monesti myös edellisissä elämissäni. Nimenikin on Intiasta kotoisin.

Ensimmäistä kertaa Intiassa ollessani join vahingossa hanavettä jossain, missä se ei ollut puhdasta ja sen jälkeen sain vatsataudin, joka oli niin rankka, että kun yritin juoda vettä, niin oksensin sen ulos samantien. Päivän jälkeen pystyin jo juomaan pullotettua vettä ja parin päivän päästä aloin syömään hedelmiä. Sen jälkeen pari vuotta minulla oli vatsaoireilua aina parin viikon välein, ja yhdessä vaiheessa sain tietää, että minulla oli ameeba suolistossani. Uskon, että pääsin eroon siitä, kun aloin syömään raakaruokaa, jota söin vuoden tai pari. Niinä aikoina tein myös kehon puhdistusta eli paastosin säännöllisesti ja kävin colonics-suolihuuhteluissa. 

Ihmisen mieli on kiinnostanut minua aina. Lapsesta asti kyselin kaikenlaisia asioita, mitkä kiinnostivat minua ja muistan, kuinka vanhempani joskus väsyivät siihen. He vastasivat: “Ymmärrät sitten, kun olet aikuinen”. Ymmärrän nyt sen, että miksi monet ihmiset luopuu lapsen luonnollisesta uteliaisuudesta.

Läntisessä kulttuurissa ei valitettavasti ole ymmärrystä erilaisista mielen tiloista. Monet ihmiset jopa pelkää omaa mieltään, koska eivät ole sitä koskaan tutkineet kunnolla. Meidän kulttuurissamme ihmiset, joilla on henkisen heräämisen kokemuksia elämässä, kuten minulla oli teini-ikäisenä, leimataan jostain sairaudesta kärsiviksi. Perinteisissä shamaanikulttuureissa tällaiset ihmiset opetetaan ymmärtämään, miten henget heitä ohjaavat. Onneksi itse olen aina ollut hengen johdattama ja suojelema, joten minut ohjattiin oikeaan suuntaan, kun itse olin siinä tilanteessa elämässäni.

Kun olin 35-vuotias, tunsin olevani tavallaan jumissa; en tuntenut enää henkistä kasvua. Silloin muistin, kuinka olin pari vuotta aiemmin lukenut ayahuascasta. Löysin Hollannista yhden paikan, missä järjestettiin ayahuasca-seremonioita ja sain kutsun osallistua sellaiseen ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Sen jälkeen olen ollut laskelmieni mukaan noin viidessäkymmenessä ayahuasca-piirissä. 

Ymmärsin jo teini-ikäisenä, että länsimaisen lääketieteen käsitys terveydestä on hyvin suppea. Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista holistisista hoitomuodoista. Omat elämänkokemukseni ovat opettaneet, että mielen tasapaino on erittäin tärkeä osa terveyttä ja meditaatio on erittäin hyvä työkalu siihen. Ayahuasca-seremonioista olen oppinut paljon enemmän kuin mitä voin sanoiksi pukea. Opin muun muassa sen, että henget ovat aina ohjanneet minua ja olleet tukenani. 

Narahari Prem