Homeopatia_elämäni

Homeopatia elämäni pelastavana enkelinä

Kaksikymmentä vuotta sitten olin aika huonossa kunnossa terveydellisesti ja valtavan luulosairas ihminen. Länsimainen lääketiede oli nostanut kätensä pystyyn vaivojeni edessä, mitään ei ollut enää kuulemma tehtävissä. Onneksi vakavia vaivoja ei vielä ollut, mutta elämää melkoisesti hankaloittavia löytyi roppakaupalla. Minulla oli ympärivuotinen nuha ja täten jatkuva nenän tukkoisuus. Käytin kortisonisuihkeita sekä muita allergialääkkeitä ympäri vuoden. Käytin parasta allergialääkettä, mitä markkinoilla silloin oli, mutta sekään ei enää auttanut. Lisäksi lääke aiheutti minulle pahan, puoli vuotta kestäneen, unettomuusjakson. 1-2 tunnin yöunien pidentämiseksi kippasin joka ilta kurkusta alas tajun tehokkaasti kankaalle vieviä, vahvoja masennuslääkkeitä. Lääkärit eivät osanneet epäillä tuota allergialääkettä syyksi olemattomille unilleni, koska otin sen joka päivä jo puolilta päivin. Sitten eräässä työhöntulotarkastuksessa terveydenhoitaja vihdoin ehdotti kyseisen allergialääkkeen vaihtamista vastaavaan lääkevalmisteeseen ilman piristävää ainesosaa, ja kas kummaa, pikkuhiljaa alkoi uni palata. Tosin vasta akupunktiolla selätin unettomuuden kokonaan, mutta se on jo kokonaan toinen tarina. 

Olin edelleen lääkkeiden suurkuluttaja. Ympärivuotinen nuha jatkui sekä jatkuvat flunssat, jotka kestivät kolmisen viikkoa kerrallaan. Ne eivät olleet mitään pikku tuhinoita, vaan ihan kunnon “Niagaran putous” -tyyppisiä flunssia. Särkylääkkeitä käytin jatkuvasti niskasta lähtöisin oleviin migreeneihin. Joitain hermostollisia ongelmiakin oli, sillä muistan käyneeni neurologisissa tutkimuksissa.

Tutustuin erääseen homeopaattiin työkollegani kautta. Olin halunnut kokeilla kyseistä hoitomuotoa jo pitkään. Olin kuitenkin epäileväinen sen toimivuudesta, mutta kun lääkäristä en ollut apua saanut, oli minun etsittävä sitä muualta. Homeopaatti oli melkoinen persoonallisuus ja ensivaikutelmani hänestä oli huono. Hän oli pahalla tuulella koko tapaamisen ajan, koska oli myöhässä aikataulusta, ja oli myös jättänyt autonsa avaimet autoon sisälle ja lukinnut oven, jonka hän lopulta keksi avata vanhalla henkarilla. Ensimmäinen tapaaminen ei siis oikein minua vakuuttanut.

Vastaanoton lieveilmiöistä huolimatta homeopaatilla käynnin jälkeiset tulokset kyllä vakuuttivat minut. Sen päivän jälkeen en ole tarvinnut enää allergialääkkeitä tai kortisonisuihkeita. Nykyään flunssatkin kestävät vain kolme päivää, jos satun sellaisen edes saamaan. Kun otan “lenssun” ensioireisiin homeopaattisia valmisteita, ei tauti pääse ollenkaan valloilleen. Edellisestä influenssastakin on jo kulunut kaksitoista vuotta aikaa. Olin oikea terveyden perikuva puolitoista vuotta.

Sitten tulin raskaaksi ja raskaudet pistivät kroppani sekaisin; kompuroin jonkin aikaa pahasti terveyteni kanssa. Homeopatian tuella nousin siitäkin suosta. Itse raskauden aiheuttamia vaivoja, kuten pahoinvointia, närästystä, kramppeja, unettomuutta ja sydämen välistä jääviä lyöntejä, hoidin myös homeopatialla. Synteettisiä lääkkeitä en tarvinnut lainkaan. Synnytyksistä palauduin fyysisesti nopeasti pienten, valkoisten ihmepillerien avulla.

Kiitän homeopatiaa myös raskaaksi tulosta. Olen vahvasti sitä mieltä, että ilman homeopatiaa emme ehkä olisi saaneet lapsia ollenkaan. Esikoista “tehtiin” kymmenen kuukautta, ja kenties mekin olisimme joutuneet turvautumaan hedelmällisyyshoitoihin ilman tätä vaihtoehtoista hoitomuotoa. Tiesin kuukautiskiertoni tarkalleen, kehoni toimi kuin sveitsiläinen kello. Ajoitukset osuivat aina nappiin, silti mitään ei tapahtunut. 

Jälleen kerran avun toi tuttu homeopaatti. Siinä kuukautiskierrossa, jolloin homeopaattiset lääkkeet otettiin käyttöön (myös mieheni “lääkittiin”), ei vielä tapahtunut mitään, mutta seuraavasta kierrosta olin jo raskaana. Keskimmäisen kohdalla lääkkeet otettiin käyttöön kolmannella kuukautiskierrolla ja neljännellä olin raskaana. Kuopuksen kohdalla hedelmällisyys olikin jo kunnossa; vain yksi yritys riitti eikä homeopaattista apua tarvittu.

Luotin monta vuotta terveyteeni ja jaksamiseeni kuin kiveen, kuvittelin olevani varsinainen supernainen. No, sehän sitten kosahti omaan nilkkaan noin kuusi vuotta sitten joulun tienoilla, kun minuun iski paha uupumus. Seuraavana keväänä koin jo olevani kunnossa siltä osin, mutta sitten sairastuin elämäni ensimmäiseen angiinaan sekä keuhkokuumeeseen. Jouduin pian sairaalaan, jossa vietin seuraavat kaksi viikkoa. Ensimmäisen viikon makasin teholla ja toisen tavallisella vuodeosastolla. Verenmyrkytys oli lähellä ja hengityskoneestakin jo puhuttiin. Lääkärit olivat ihmeissään näin rajusta taudista perusterveellä ihmisellä. Soitin heti homeopaatille, kun sain keuhkokuumediagnoosin ja muutaman päivän päästä soitosta aloitin homeopaattisen lääkityksen vahvojen antibioottien ja kuumetta alentavan lääkkeen rinnalle. Paranin vakavasta keuhkokuumeesta täydellisesti ilman mitään arpeumia tai muitakaan keuhkojen alueen ongelmia!

Nykyisin estän ja parannan mahdollisia alkavia flunssia ja poskiontelotulehduksia homeopaattisilla itsehoitovalmisteilla. Myös silloin tällöin vaivaaviin ruoansulatusongelmiin, issiakseen, stressivatsaan, krooniseen silmäluomen tulehdukseen, lihaskramppeihin ja muihin pääosin stressistä johtuviin oireisiin saan helpotusta homeopatian ihmeellisestä maailmasta. Migreeni on omalla kohdallani käytännössä katsoen ainoa vaiva, joka ei ole homeopatialla riittävästi lieventynyt. Särkylääkkeitä menee kuitenkin enää vain noin neljänä päivänä kuussa.

En tiedä, missä olisin ilman homeopatiaa; haudassa ehkäpä. Joka tapauksessa olisin tuhonnut kehoni ylettömillä määrillä synteettisiä lääkkeitä. Niille on ehdottomasti oma paikkansa, eritoten akuuteissa tai vakavissa taudeissa, lyhytaikaisessa käytössä, koska vaihtoehtoiset hoitomuodot useimmiten toimivat vähän viiveellä. Jos on sairastunut vaikkapa vakavaan keuhkokuumeeseen, kuten itselleni kävi, niin mielestäni kaikki antibiootit ovat siinä kohdassa paikallaan, muuten voi kuolema korjata. Mutta sen jälkeen on oleellisen tärkeää, esimerkiksi juuri homeopatialla, korjata lääkkeiden elimistölle aiheuttamat tuhot (joita ne aiheuttavat myös samalla, kun parantavat) ja edistää sekä nopeuttaa kehon luonnollista paranemisprosessia. 

Minun kehoni on luonnontuote, jota haluan ensisijaisesti lääkitä luonnonmukaisin keinoin, sillä neliön muotoinen palikka ei vain aina mene läpi kolmion muotoisesta reiästä ja synteettisesti valmistetut lääkkeet aiheuttavat omalla kohdallani paljon ongelmia. Yleensä saan lähinnä haittavaikutuksia enkä juurikaan helpotusta alkuperäisiin vaivoihini. Homeopatia on omalla kohdallani ollut se pelastava enkeli, josta on aina ollut apua silloin, kun reseptilääkkeet eivät ole toimineet odotetulla tavalla tai on tarjottu vain lämmintä kättä.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan homeopatiaa! Voisiko se muuttaa myös sinun elämäsi suunnan?

Carita Ingberg