Yhteiskunnalliset pelot johdattavat rakkauteen

Yhteiskunnalliset pelot johdattavat rakkauteen

Elämme keskellä tietoisuuden vallankumousta, jossa meillä on mahdollisuus nousta nykyisestä kärsimystä ja murheita täynnä olevasta illuusiosta tasolle, jota voisi kutsua taivaaksi päällä maan.

Paradoksaalisesti toteutuakseen tämä muutos vaatii nykyisten pelkojen kohtaamisen ja hyväksymisen. Siksi tämänhetkinen negatiivisena pidetty “vallitseva tilanne” on mielestäni isossa kuvassa suuri onni suuressa onnettomuudessa.

Todennäköisyys kohdata murheita kasvaa

Valtioneuvoston, THL:n ja massamedian pandemiapropaganda on nostanut kollektiivin pelon taas uudelle tasolle. Samalla kun kansa jonottaa neljänsiä piikkejä ja kärvistelee karanteeneissa, kahtiajakava syyttely rokottamattomia kohtaan kasvaa ja somessa sensuuri kiihtyy.

Tilanne tuskin hetkeen helpottaa. On todennäköistä, että uusia variantteja ilmestyy vähintään kunnes EU:n ostositoumusten mukaiset piikkiannokset on jaeltu ja passisegregaatiota kunnolla edistetty.

Lisäksi korona tuskin jää ainoaksi pelonlähteeksemme.

Propagandapandemian päälle rakennetaan jo seuraavaa pelon näyttämöä Ukrainan rajalla. Median ja poliitikkojen puheiden perusteella tahto Suomen kohtalolle on selkeä: NATO-jäsenyys eli iso keskisormi itään. NATO:n luonteen mukaisesti tämä todennäköisesti vetäisi Suomen mukaan mahdolliseen aseelliseen konfliktiin.

Nähtäväksi jää, mutta ainakin valtamedian vankkurit ovat kiihdyttäneet tähän suuntaan jo syksystä lähtien.

Kaiken päälle globaalin talouden korttitalo odottaa romahtamistaan. Euroinflaatio on noussut huhtikuun 1,6 prosentista marraskuun 4,9 prosenttiin. Suomen valtion velka on paisunut koronan aikana 128,7 miljardiin euroon eli 23 149 euroon asukasta kohden. Kiinassa kiinteistöjätti myy omaisuuttaan velkojen takaisinmaksuksi. Yhdysvalloista signaalit kielivät toimitusketjujen kriisiytymisestä. Eurooppa kärvistelee talven energiakriisissä.

Eikä koronasulkujen ja -rajoitusten vaikutuksesta pienyrittäjiin tunnu tietävän kokonaiskuvassa kukaan. Yksittäisten anekdoottien perusteella voitaneen odottaa suurta määrää lappuja luukulla joko taloudellisten ja/tai henkisten voimavarojen ehdyttyä.

Korttitalo olisi voinut romahtaa kunnolla jo 2008, mutta keskuspankit puuttuivat peliin intensiivisellä elvyttämisellä. Vuosikymmen alhaisia korkoja on tehnyt joka toisesta hyvätuloisesta asuntosijoittajan – parhaimmillaan täysin velkavivulla. Jo nyt asuntokupla natisee liitoksissaan, kun ainakin pääkaupunkiseudulla vuokralaisia on haastava löytää.

En ole ennustaja, mutta väitän, että todennäköisyys kohdata murheita kasvaa lähitulevaisuudessa.

Suuri murhe voi laukaista henkisen heräämisen

Oma henkinen evoluutioni käynnistyi kohdattuani suuren murheen, äitini kuoleman suhteellisen nuorella iällä. Myöhemmin yhteiskunnallisten pelkojen aiheuttama eksistentiaalinen kriisi ravisteli henkeni lopullisesti hereille.

Tarvitsin näitä murheita ja olen niistä äärimmäisen kiitollinen.

Vedämme puoleemme juuri niitä tapahtumia, joita tahdomme. Syvällä sisimmässämme moni tahtoo vain rauhaa, onnea ja autuutta. Polku tähän tietoisuuden tilaan vaatii omien pelkojen, varjojen ja traumojen kohtaamista. 

Koska kulttuurimme mahdollistaa varjoilta pakenemisen 24/7 ruutuihin ja kuulokkeisiin, tarvitaan järeitä katalyyttejä. Siksi kasvava todennäköisyys vetää puoleensa suuria murheita on äärimmäisen positiivinen asia.

Jos tietoisuus on valmis heräämään, suuri murhe ohjaa sen katsomaan sisäänpäin, kohtaamaan varjot ja heräämään henkeensä. Vaihtoehtoisesti varjoja paetaan entistä voimakkaammin erilaisiin addiktioihin tai jopa itsemurhaan.

Yhteiskunnallisen myllerryksen aiheuttama suuri murhe voi laukaista henkisen heräämisen.

Olemme valmiina suureen henkiseen heräämiseen

Vaikka todennäköisyys kohdata suuria murheita kasvaisi, on aina niitä, joille todennäköisyys ei muutu todellisuudeksi. Jos et tarvitse suuria murheita katalyytiksi kasvullesi, et niitä vedä puoleesi.

Jokaisen suuren kriisin keskellä on aina niitä, jotka elävät rauhassa, onnessa ja yltäkylläisyydessä. Usko on sitä, että syvällä sisimmissään tietää kaiken olevan hyvin, että kaikki tulee olemaan hyvin, että mitä ikinä tapahtuukaan, niin kaikki on juuri niin kuin pitää.

Henkisesti heränneinä ihmisinä emme ole parempia kuin nyt pelon keskellä kärvistelevät. Jokainen on omalla polullaan juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Syystä tai toisesta olemme etujoukkoa valmistautumassa auttamaan edessä siintävää suurta heräämistä.

Se valmistautuminen on kullekin uniikki polkunsa. Sydämen johdatusta seuraamalla kukin asettuu suuressa heimossamme juuri oikeaan paikkaan oikeassa ajassa. Olemme kuin vesimolekyylit maljassa harmonisoitumassa tasapainoon.

Kun aika on kypsä, Kristallipuolue kanavoi tämän sydämen johdatuksen yhteiskuntamme rakenteisiin eduskunnassa, valtioneuvostossa ja valtuustoissa. On haastavaa kuvitella mitä nämä päätökset ovat käytännössä, mutta sitä on turha stressata; sydämemme johdattaa meitä läpi jokaisen haasteen.

Antti Korpelainen
hallituksen jäsen
Kristallipuolue rp.