Riitta Varjkoi

Hallituksen Jäsen

 

Matkan varrella koettua ja opittua...

Elämänkokemus

Kun 58-vuotiaana törmää ”betoniseinään”, mistä ei pääse läpi millään keinolla, niin kokemukseni mukaan vaihtoehtoina ihmisellä on joko katkeroituminen tai kasvaminen. Onneksi osasin valita jälkimmäisen ja lähdin rohkeasti matkalle itseeni.

En tiennyt tulevasta matkasta mitään. En osannut odottaa mitään. Enkä suunnitella mitään. Hyppäsin – Tommy Hellsteniä lainaten – rotkoon. Ei minun ollut pakko hypätä, mutta halusin hypätä, sillä en tiennyt, mitä rotkon pohjalla odottaa. Uteliaana ihmisenä minun piti ottaa siitä selvää, sillä Hellstenin kirjoja lukemalla ja niitä ymmärtämällä, siitä seurasi vain pelkkää hyvää.
Elämänkokemusta ei voi ostaa kaupasta. Se ei ole koskaan tarjouksessa. Sitä ei voi varastaa tai lainata keneltäkään muulta, eikä sitä voi lahjoittaa kenellekään muulle.

Elämänkokemuksesi on sinun omaa pääomaasi, mitä ei kukaan voi ottaa sinulta pois ja voit käyttää sen niin kuin haluat. Osata ottaa koetut asiat elämän oppiläksynä, jatkaa taas tietoisempana elämänpolkuasi ja olla kiitollinen saamistasi lahjoista.

Elämä on nyt

Hautasin ”sitku-elämän” ja aloin tekemään elämässäni kaikkea sitä, mitä olin aina halunnut tehdä ja kokea.
Tutustuin uusiin ihaniin ihmisiin, jotka tutustuttivat minut edelleen uusiin ihmisiin ja kohta olin keskellä pelkkiä ihania ihmisiä! Voiko tämä tapahtua minulle?
Tänä päivänä tiedän, että voi ja ymmärrän hyvin, miksi minulle on suotu tietoisia ihmisiä jokaiseen päivääni. Uskalsin kohdata itseni ja varjoni ja kohtaaminen jatkuu edelleen. Uskalsin kokea kivun, mitä en osaa sanoittaa. En syyttänyt yhtäkään ihmistä, vaan menin vain itseeni ja tänä päivänä tiedän, että minun ei tarvitse syyttää edes itseäni.
Osasin lopettaa vastustamisen. Osasin nöyrtyä itseni edessä. Osasin kohdata tunteet. Löysin rakkauden ja saan tuntea aiheettoman ilon jokaisena päivänä. On uskomattoman upeaa löytää oma totuus ja vapautua sen myötä elämään tässä hetkessä.

Kristallinkirkas

Kristallipuolueeseen törmäsin ”sattumalta” vuoden 2021 alussa, kun he keräsivät kannatuskortteja rekisteröityäkseen puolueeksi. Kirjauduin heti kannattajaksi ja liityin saman tien jäseneksi.
Puolueemme työskentelyssä näkyvät yhteenkuuluvuuden ilo ja innostus yhteisiä asioitamme kohtaan. Meistä jokainen haluaa olla ”totta” ja vaikeimmatkin asiat hoidetaan aidolla rakkaudella ja lopputulos on silloin kristallinkirkas.