Taru Eloranta Kristallipuolue

Taru Eloranta

Hallituksen jäsen

 

Tämä maailma tarvitsee enemmän rakkautta.

Olen elämästä ja ihmisistä innostunut herkkä tahtonainen. Minua on aina kiehtonut ihmisen mielen voima ja olenkin opiskellut paljon valmennuksen ja mielenhallinnan saralla. Omien tunnesolmujen availu vei minut oppimaan tunnelukkoja ja tunnetaideterapiaa ja oma kasvuprosessi avasi ymmärryksen kehotietoisuuteen.

Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen kokonaisuudessaan on ollut minulle jo kauan todella tärkeä teema. Se on monelle meistä haastavin asia oppia tässä elämässä. Itselläkin on ollut suurimmat oppimiskokemukset juuri omien kaikkien puolieni hyväksymisessä. Olen kulkenut pitkän matkan ja tänä päivänä voin oikeasti katsoa itseäni peilistä ja rakastaa sitä kaikkea mitä näen. Miten paljon vähemmän meillä olisikaan ongelmia ihmissuhteissa, jos voisimme hyväksyä toinen toisemme helpommin. Aloittamalla itsestämme voimme lisätä enemmän hyväksyntää ja lempeyttä ensin itseämme kohtaan, sitten ympärillä olevia ihmisiä kohtaan. Ja niin hyvä lähtee leviämään.

Olen vaimo, äiti ja bonusäiti. Ja myös tytär. Luova, esteetikko ja visuaalinen. Rakastan värejä ja sisälläni piileksii villi taiteilja, joka odottaa vielä ulospääsyä. Aistin intuitiivisesti ja energiaherkästi. Vahva maailman parantamisevietti on aina asunut sisälläni ja minulla on ollut lapsesta lähtien luja oikeudenmukaisuuden taju. Hyppään herkästi heikomman puolelle vahvempaa vastaan ja olen aina valmis taistelemaan hyvän asian puolesta.

Kristallipuolueen arvot, ihanat tyypit ja lämminhenkinen meininki veti minua puoleensa, ja vaikken koskaan kuvitellut haluavani mukaan politiikkaan, niin vain maailman parantaminen tälläkin tavalla tuli osaksi minua. En koe, että tämä mitä me teemme on politiikkaa siinä mielessä miten me olemme tuon termin oppineet, tämä on kokonaan uudenlaisen maailman rakentamista. Kristallipuolueessa luotsaan markkinoinnin ja ulkoisen viestinnän tiimiä.

Matkan varrella koettua ja opittua...

Kaikki alkaa minusta

Hyvä itsetuntemus on avain onnellisuuteen ja itsensä rakastamiseen. On helpompi olla, kun toiminta ja sisäinen maailma ovat linjassa. Voit toimia omien arvojesi mukaan. Onnellisuutesi lisääntyy, kun voit olla se kuka olet oikeasti. Kun ymmärrät itseäsi, omia heikkouksiasi ja haasteitasi, ymmärrät paremmin myös toisia ihmisiä ja osaat tuntea myötätuntoa heitä kohtaan. Teet myös parempia päätöksiä, kun sisäinen ohjauksesi toimii asiassa kuin asiassa.

Avain kasvuun ja onnellisuuteen löytyy mielen, kehon ja sydämen tasapainosta. Kun minä hyväksyn itseni ja rakastan itseäni, minun on helppo hyväksyä toiset ja rakastaa heitäkin sellaisina kuin he ovat. Heijastamme toisista omia traumojamme ja käsittelemättömiä tunteitamme. Se mitä emme näe ja hyväksy itsessämme, meidän on myös vaikeaa hyväksyä toisessa. Siksi me helposti tuomitsemme toisten sanoja ja tekoja. Oikeasti tuomitsemme siten vain itseämme.

Lempeys itseä kohtaan on sitä, että hyväksyy virheet ja puutteet itsessään. Ne kuuluvat ihmisyyteen ja niiden avulla opimme ja kasvamme. Kun rakastat ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet vikoinesi kaikkineen, lakkaat tuomitsemasta itseäsi, etkä analysoi tekojasi tai tekemättömyyttäsi, vaan yrität ymmärtää itseäsi ja näet virheet oppimisena ja kasvuna. Katsot elämää sellaisena kuin se on, tuomitsematta tai tukahduttamatta itseäsi ja tunteitasi.

Rakkaus & pelko - kumman sinä valitset tänään?

Elämässä tanssivat vuorotellen rakkaus ja pelko. Nämä ovat ydintunteemme, joista muut tunteet pohjautuvat. Kun avaudut rakkaudelle, avaat sydämesi itsellesi ja muille. Pelko saa sinut epäilemään, syyttämään, uhriutumaan, varustautumaan. Se katkeroittaa, etsii omaa etua ja kutsuu areenalle voittajia ja häviäjiä.

Joka tilanteessa voit valita, toimitko luottamuksesta ja rakkaudesta käsin vaiko pelosta ja epävarmuudesta. Valitset menetkö toista ihmistä kohti vai työnnätkö häntä kauemmaksi. Näetkö hänet kokonaisena, sellaisena kuin hän on vai omien ennakkoluulojesi ja odotustesi summana. Astutko uuteen tilanteeseen avoimin mielin vai sydän suljettuna. Näetkö mahdollisuuden vai uhkakuvia. Näytätkö herkkyytesi ja aitoutesi vai puetko aamulla päällesi panssarin, kun kohtaat maailman.

Luonnollisesti

Me ihmiset olemme yhtä luonnon kanssa, olemme osa luontoa ja luonto on meissä. Olemme yhteydessä kaikkeen elolliseen kun vain olemme ja hengitämme. Kannamme kehoissamme ikiaikaista Äiti Maan viisautta, jolla on meille paljon annettavaa, kun vain pysähdymme kuuntelemaan. Kekseliäs ihminen on luonut avuksensa vaikka millaisia aineita, välineitä ja teknologiaa, mutta miksi niin moni niistä on vienyt meitä vain kauemmaksi itsestämme, ydinolemuksestamme, luonnollisuudesta? Luonto on viisas, eikä se tee virheitä. Kun löydämme tien takaisin harmoniaan luonnon kanssa, palautamme tasapainon sisällemme, toistemme kanssa sekä ympärillemme ja saamme elämän energian taas tanssimaan kanssamme.