Tiina Kangas

Hallituksen Jäsen

 

Lähdin Kristallipuolueeseen mukaan vuoden 2020 lopulla. Kiitos vallitsevan tilanteen, tutkin paljon asioita ja totesin ettei kaikki toimikaan puhtaasti meidän kansalaistemme hyväksi. Aloin kyseenalaistamaan nykyistä politiikkaa, koulujärjestelmää, terveydenhuoltoa ja mediaa. Tunsin, että nyt on tarve lähteä tutkimaan, mitä muita vaihtoehtoja on nykyisille järjestelmille – Kristallipuolue vakuutti minut kerrasta! Tämä on se paikka, mistä käsin haluan alkaa ajamaan asioita parempaan suuntaan, puolustamaan rakasta synnyinmaatani ja tulevaisuuttamme. Kristallipuolueen arvot koskettivat minua, sillä perehdyttyäni enemmän henkisyyteen, tunsin että ilo, rakkaus ja totuus on eteenpäin vieviä voimia. 

Rohkaisen kaikkia kulkemaan sydämen viitoittamaa tietä!

Matkan varrella koettua ja opittua...

Kokemusten kautta vahvemmaksi

Olen ollut aina hyvin rohkea teoissani ja elänyt unelmiani. Mitä pelottavampi ja hullumpi unelma, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siihen ryhdyn. Olen kiertänyt maailmaa yksin, asunut köyhissä saarivaltioissa, ottanut vastaan maapallon toisella puolella olevan rehtorin viran, kasvattanut lapseni yksin – olen näistä kaikista saavutuksista erittäin ylpeä.

Olen oppinut kokemusteni kautta suvaitsevuutta, huolenpitoa itsestä ja heikommista sekä arvostamaan elämän syvempiä asioita. Matkani ei ole kulkenut kriiseittä ja näistä kriiseistä olen kasvanut henkisesti vahvemmaksi.

Usko itseesi, kaikki on mahdollista!

Tehtäväni täällä

Olen koulutukseltani matemaatikko ja opettaja, työskennellyt niin Suomessa kuin ulkomailla koulutuksen ja IT-alan tehtävissä.

Reilu 10 vuotta sitten otin hyppäyksen pois oravanpyörästä. En kokenut sopivan muottiin, jossa työtä tehdään hampaat irvessä ja oma hyvinvointi unohtaen. Tuon hyppäyksen jälkeen pääsin toteuttamaan unelmaani: uudistamaan Aasiassa erään koulun suorituskeskeistä järjestelmää oppilaslähtöisemmäksi ja myöhemmin auttamaan yksittäisiä oppilaita löytämään oma potentiaalinsa.

Kouluttaminen ja opettaminen on minulle sydämen asia ja pyrin vaikuttamaan koulutusjärjestelmän uudistamiseen oppilasta yksilönä nähden. 

Oppiminen lähtee halusta kehittyä paremmaksi ihmisenä!

Lapset ovat tulevaisuutemme

Pienen lapsen äitinä huoli on suuri lapseni ja lastemme tulevaisuudesta. Haluan kasvatuksessa panostaa sydämen viisautta ja järjen käyttöä, opettelemaan olemaan oma itsensä ja kannustamaan omaan ajatteluun.

Jokainen lapsi on ainutlaatuinen!

Nykyinen kasvatus ja koulutus pyrkii liikaa kasvattamaan lapsemme samaan massaan, lapset luokitellaan hyviin ja huonoihin sen perusteella, miten hyvin suoriutuu koulutehtävistä ja muistia vaativissa suorituksissa.  Luovuuden arvostaminen puuttuu täysin kasvatuksestamme ja koulutuksesta, nämä ovat ihan yhtä arvokasta pääomaa lastemme tulevaisuudessa.