Kuinka paljon oikeastaan rakastatkaan itseäsi?

On hyvä muistaa, että asiat eivät tapahdu meille. Me annamme ja sallimme niiden tapahtua. Mitä asioita sinä sallit itsellesi tapahtuvan? Sallitko muiden ihmisten aiheuttaman epämukavuuden elämässäsi? Sallitko muiden kohdella sinua ala-arvoisesti? Sallitko kättelyn sijasta halauksen? Sallitko rakkauden?

Itsensä rakastamista on montaa eri tasoa. Voin vaatia hyvää kohtelua muilta ja näin osoittaa arvostavani itseäni, mutta silti ruokkia kehoni sille sopimattomalla ruoalla ja/tai juomalla. Voin antaa viimeiseni tietämättä milloin saan lisää, rakkaudesta sinua kohtaan vaikka tiedän, että tarvitsisin sitä itse kipeämmin.

 

Antamista ja sallimista, rakkautta ja rajoja. Toisaalta kun tiedän, että sinä olet minä ja minä olen sinä, me olemme yhtä, tiedän, että antamalla sinulle annan itselleni. Antamiseen on kuitenkin vedettävä rajat, itsensä kustannuksella ei voi vetää loputtomiin. Itse on tultava ensin, se on sitä rakkautta.

Ehdoton rakkaus on kaiken rakastamista, ilman ehtoja. Ilman sitä, oletko sinä kiva minulle. Toimitko sinä tahtoni mukaan. Miellyttääkö luonteesi tai vitsisi minua. Rakastan sinua kaikesta huolimatta. Myös vaikka käyttäytyisit huonosti minua kohtaan, ymmärrän ja rakastan silti.

 

Mutta rakastan myös itseäni ja minun maailmassani minä tulen ensin. Jos et arvosta rakkauttani, et saa myöskään lämpöäni, se on ansaittava. Osaan rakastaa myös etäältä, koskematta, koskettamatta. Rakastan sinua, haluan sinulle vain parasta. Rakastan minua, haluan minulle vain parasta. Olemme sen arvoisia.

 


Kirjoittaja Taru Vuorela on 28-vuotias yhden lapsen äiti ja koiranomistaja lähes koko ikänsä muutamaa eri alaa opiskellut, hieman töitäkin tehnyt, sitä ja tätä lukenut, elämää kokenut ja nähnyt. Tieteet, taiteet, luonto ja terveys ovat lähellä sydäntä ja maailmanparantaminen yleensäkin. Olen huomannut, että tässä maailmassa parannettavaa riittää ja ennen kaikkea totuus kaikesta on tuotava jokaisen ihmisen tietoisuuteen. Mitä sillä sitten tekee on jokaisesta itsestään kiinni. Auttaa haluan ja jatkuvasti mietin, miten voisi tehdä mahdollisimman paljon hyvää, kaikille. Itsensä kehittämisiin!

Kerro kavereillesi...
Liity Odotuslistalle

Liity Odotuslistalle

Liity odotuslistalle, ja kuulet ensimmäisten joukossa sähköisestä kannatusmahdollisuudesta.

Sinut on lisätty odotuslistalle onnistuneesti.