Kreeta Karhu

Tässä sitä nyt ollaan. Huikeaa on ollut tämä matka ja olen kiitollinen, kun olen saanut tavata aivan mielettömän upeita sydämellä eläviä ihmisiä. Ja joukko kasvaa koko ajan. Valtava on halu yhteiskunnalliseen rakkaudelliseen muutokseen ja sitä kohti mennään.

Koen tärkeimpänä, että lopulta ihminen itse oppii kuuntelemaan itseään ja sisäistä ohjaustaan.

Olen vuosimallia 1975, leski ja kahden ihanan tyttären äiti, ammatiltani lähihoitaja. Työkokemusta on karttunut mm. vanhuksista, mielenterveystyöstä, päihdenuorista (kotipalvelu, vanhainkoti, psykiatrinen sairaala). Lapsista ja nuorista kouluissa koulunkäynninohjaajana.

Erittäin rakas harrastukseni on musiikin tekeminen ja laulaminen. Musiikin kuuntelu, niin kuin myös sen tekeminen, on minulle todella tärkeä kanava työstää tunteita. On myös hienoa, kun on saanut koskettaa ja auttaa toisia musiikin kautta.

2013 kävin Intuitiivisen hoitajan koulutuksen, jossa opin välittämään energiaa käsieni kautta. Ja en siis väitä parantavani energialla ketään, vaan hoidan. Se on ikään kuin kehon energiataajuuksien säätämistä/korjaamista. Autetaan ihmistä niin ikään pääsemään hänen omaan todelliseen voimaansa. Ohjaan myös keskustellen sydämen ja henkisyyden asioissa niiden kanssa, jotka etsivät suuntaa elämässään. Koen tärkeimpänä, että lopulta ihminen itse oppii kuuntelemaan itseään ja sisäistä ohjaustaan.

On ollut huikeaa oppia ymmärtämään ja tiedostamaan, että maailmassa on paljon muutakin, kuin tämä fyysinen elämä tässä, jota silmillä katselemme ja keholla tunnemme. Tiedän, että monet kyseenalaistavat esim. energiahoitamista ja se on ymmärrettävää. En minäkään aikanaan tiennyt sen olevan mahdollista ja kyseenalaistaminenhan on tervettä asiassa kuin asiassa.

Koulutuksiani arvokkaampana pidän elämän oppikoulua, johon sisältyy monen monituisia oppijaksoja ja läksyjä. Olen kasvanut perheessä, jossa äiti sairastaa skitsofreniaa ja sisko on kehitysvammainen. Näin läheltä huumemaailmaa, nuorten tyhjyyttä, kun millään ei ole mitään väliä. Totaalia rakkaudettomuutta itseä, toisia ja elämää kohtaan.

Oppikoulu nimeltään syöpä.

Se mikä minut sysäsi voimalla tälle tielle, oli mieheni menehtyminen 2012, josta kerron kirjoituksessani – Oppikoulu nimeltään syöpä: 
https://kreetalandia.blogspot.com/…/oppikoulu-nimeltaan… 

Tuo matka avasi näkemään monia epäkohtia tässä maailmassa ja nosti tahdon olla muuttamassa tätä maailmaa inhimillisemmäksi.

Onnellisuus on valinta.

Emme voi vaikuttaa kaikkiin tapahtumiin elämässämme. Vastoinkäymisiä tulee ja menee. Ne kuuluvat elämään. Itselläni vastoinkäymiset ovat opettaneet näkemään ne pienen pienetkin kiitollisuuden aiheet elämässä.

Yksi asia, johon voin aina vaikuttaa, on minä itse. Miten katselen tätä maailmaa, miten käyn läpi vastoinkäymiset, näenkö suuremman tarkoituksen tapahtumien ja oppien takana, opinko kokemuksista? Yritänkö täyttää tyhjyyttäni materiaalilla tai ulkoapäin tulevalla rakkaudella? Pelkäänkö/murehdinko niin paljon kaikkea, että unohdan elää? Jos en ole oppinut rakastamaan itseäni ja löytämään rakkautta sisältäni, ei sitä kukaan muukaan voi täyttää, kuin hetkellisesti tai oikeammin näennäisesti.

Olenko valmis tekemään töitä sen eteen, että olen onnellinen? Katkeruus ja vaikertaminen on ”helppoa” ja tuttua. Tunteet ja murheet on tietysti aina läpikäytävä ja on oltava niille rehellinen. Mutta oivallus siitä, ettei niihin tarvitse jäädä jumiin, antoivat valtavan vapautuksen elää. Minä saan olla onnellinen, minä saan nauttia tästä hetkestä.

 

Vastuu itsestä on itsellä.

Olin aikanaan myös jatkuva sairastelija ja antibioottien sekä tulehduskipulääkkeiden suurkuluttaja. En kyennyt enkä osannut ottaa vastuuta omasta terveydestäni. 

Ajattelen nyt, että meillä on itsellä vastuu kuunnella kehoamme ja sen viestejä. Siihen meitä tulisi opastaa ja ohjata pienestä pitäen. Niin oppisimme luontaisen taitomme kuunnella ja kunnioittaa omia rajoja ja voimia. 

Ruokavalioni oli aikanaan lehmänmaito- ja gluteenikyllästeinen. Sain terveyttä ja hyvinvointia parannettua, jätettyäni em. ruoka-aineet pois ruokavaliostani. Pitkään ollut uupumustila helpottui huomattavasti ja vatsa-oireet sekä jatkuva poskiontelotulehduskierre loppui. 

Yksi tärkeistä työkaluistani on ollut, kun olen oppinut meditoimaan eli hiljentymään itseni äärelle ja kuuntelemaan tietoisesti, mitä se sydämeni minulle kertoo. Todellista itseä oppii kuuntelemaan, kun löytää työkaluja mielen möykän vaimentamiseen. Olen sitä tavallaan aina tehnyt tietämättäni, kun olen tehnyt suurimmat valintani elämässä intuitiolla sekä purkanut mieltäni musiikin kautta. Mitä enemmän meditaatiivista harjoitusta olen tehnyt, sitä helpompaa se on esimerkiksi lenkkeillessä tai vaikka siivoillessa. 

Olen oppinut taas elämään tässä hetkessä, just nyt. Niin kuin silloin joskus lapsena, kun kuvittelin elämän olevan suurta elokuvaa, jossa minä olen päätähtenä. Olemme jokainen elämämme tähtiä, omalla estraadillamme. 

Kristallinen puolue

6.12.2013 pidettiin Kristallipuolue ry:n perustamiskokous viiden muutosvimmaisen naisen kanssa. 7.4.2014 saimme yhdistyksen paperit hyppysiimme. 

Tässä sitä nyt ollaan. Huikeaa on ollut tämä matka ja olen kiitollinen, kun olen saanut tavata aivan mielettömän upeita sydämellä eläviä ihmisiä. Ja joukko kasvaa koko ajan. Valtava on halu yhteiskunnalliseen rakkaudelliseen muutokseen ja sitä kohti mennään. 

Rakkaudella Kreeta Karhu-Mankki

Tämä muutos, se tehdään yhdessä.

Yksi Kansa – Yksi Planeetta – Yksi Aika

Me olemme maailman perhettä, kansoina ja yksilöinä, ja asumme yhteisellä planeetalla. Nyt, on se aika, jolloin ymmärrämme yhteisen onnellisuuden tärkeyden ja toimimme sen eteen.”

Täytä Kannattajakortti ja Tue Muutosta!

Kannattajakortin täyttäminen ei sido mihinkään, ei jäsenyyden eikä vaalien suhteen. Tietoja ei myöskään jaeta eteenpäin.

Kerro kavereillesi...
  • 65
    Shares
  • 65
    Shares
Liity Odotuslistalle

Liity Odotuslistalle

Liity odotuslistalle, ja kuulet ensimmäisten joukossa sähköisestä kannatusmahdollisuudesta.

Sinut on lisätty odotuslistalle onnistuneesti.