KRISTALLIPUOLUEEN 11 TEESIÄ POLITIIKKAAN

 

 

8. Rahanluontijärjestelmä on otettava julkisen vallan alle, jolloin valtio voi ohjata määrärahoja sinne, missä niillä on eniten tarvetta.

 

Nykyinen tapa, jossa yksityisomisteiset liikepankit luovat rahan talouteen velkana, josta peritään korkoa, on perimmäinen syy moniin maailman ongelmiin.

Mitä on raha, miten se todellisuudessa luodaan ja kuka hallitsee rahanluonnin mekanismeja? Nuo ovat kysymyksiä, jotka ovat tarkoituksellisesti pidetty poissa julkisuudesta ja koulutusjärjestelmistämme, vaikka niillä on valtava yhteiskunnallinen vaikutus. On helppo huomata, että koska maailman talous on kasvanut viimeiset 100 vuotta todella nopeasti, niin talouteen on myös täytynyt syntyä uutta rahaa. Rahaa siis luodaan.

Nykyään lähes kaiken rahan luovat yksityisomistuksessa olevat pankit. Pankit luovat rahaa, kun ne myöntävät asiakkailleen lainoja. Asiakkaat voivat olla esimerkiksi yksityishenkilöitä, yrityksiä ja valtioita. Kun pankki luo rahaa, se tekee sen tyhjästä niin, että asiakkaan tilille ilmestyy lainasumman mukainen määrä, jonka asiakas on jatkossa velkaa pankille.

Velkaan sisältyy nykyisessä pankkitoiminnassa myös korko, jota pankit perivät asiakkailtaan. Tällä tavoin pankit tekevät suuren osan voitoistaan. Asiakkaat, mukaanlukien siis valtiot, ovat velkavankeudessa pankkimaailman yrityksille, jotka luovat rahan tyhjästä. Nykyistä pankkijärjestelmää voikin kutsua laillistetuksi mafiaksi, jossa kansat maksavat sen kustannukset ja rikkaat yksityishenkilöt käärivät taskuihinsa sen tuotot.

Maailmanlaajuisesti suurella osllaa vaikutusvaltaisista poliitikoista on kytköksiä pankkimaailmaan, varsinkin kaikista päättävimmissä asemissa olevilla henkilöillä, myös Suomessa. He saattavat istua pankin hallituksessa myös poliitikkona ollessaan sekä varsinkin hyödyntää pyöröoviefektiä niin, että he vuoronperään työskentelevät politiikassa ja pankkimaailmassa, ajaen pienen eliitin etuja.

Koska talouteemme luodaan rahaa velkana, josta pitää maksaa korkoa, velan määrä kasvaa koko ajan suuremmaksi kuin olemassa olevan rahan määrä. Koron maksaminen vähentää koko ajan olemassa olevan rahan määrää, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että jotta talousjärjestelmämme voisi pysyä pystyssä, se vaatii jatkuvasti uutta velanluontia, jolla korkokuluista voidaan selvitä.

Talouskasvu onkin se hokema, jota media ja suurin osa poliitikoista yhteen ääneen hokevat, mutta miksi? Vain sen takia, että meidän maailmamme valtiot, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, toimivat vielä pankkimafian ja korruptoituneen talousjärjestelmän alaisuudessa. Jatkuva talouskasvu tarkoittaa koko ajan kasvavaa kulutusta ja luonnonvarojen tuhoamista. Se myös tarkoittaa sitä, että ihmisten tarvitsee tehdä valtavia määriä täysin hyödyttömiä töitä, jotka poistuisivat kun toimisimme älykkäästi, hyödyntäen niitä resursseja ja osaamista, joita meillä on.

Yksi jatkuvan talouskasvun pahimmista oireista on sotateollisuus. Sota on yksi maailman suurimmista bisneksistä ja myös sen pitää koko ajan kasvaa, jotta talousjärjestelmämme voisi pysyä pystyssä. Voisi kuvitella, että kyseinen järjestelmä on ottanut vallan ihmisiltä niin, että jopa järjestelmän huipulla olevat ihmiset ovat sen vankeja, mitä he ovatkin. He joutuvat elämään elämäänsä salaisuuksia kantaen, jopa pelossa, niin, etteivät he keksi tapaa millä irroittautua toiminnasta.

Meidän talousjärjestelmämme on siis erittäin sairas, joten se pitää ottaa julkisen hallinnon alle mahdollisimman pian, avoimesti ja läpinäkyvästi. Kun tämä tehdään, tulemme huomaamaan, miten suuri osa maailman kriiseistä tulee katoamaan, sillä ne ovat vain seurauksia ongelmista, jotka ratkeavat. Meidän maamme, planeettamme, tarvitsee talouslaskua. Talouslasku ei tarkoita hyvinvointivaltion purkamista, vaan päinvastoin. Kun rahajärjestelmä otetaan julkisen hallinnon alle, niin sen hyödyt jakautuvat kansalle. Me voimme rakentaa yhteiskunnan, jossa tehdään vain hyvinvointia tuottavia töitä, joka tarkoittaa myös sitä, että ihmisille jää paljon enemmän vapaa-aikaa nauttia elämästään.

Kristallipuolue Ry kerää kannattajakortteja tullakseen virallisesti rekisteröidyksi puolueeksi.
Jos haluat antaa tukesi sille, että edustamiamme asioita tuodaan enemmän esiin, klikkaa tästä

Kerro kavereillesi...
  • 66
    Shares

Oletko jo Mukana?

Kokoamme heimollisen sydämellä tekijöitä, joilla on suuri halu vaikuttaa ja olla mukana muutoksessa. Liity mukaan?

Kiitos, sinut on lisätty postituslistaamme.