Kuntavaaliehdokkaat

Kristallipuolue tarjoaa tiedostaville ihmisille mahdollisuuden tuoda omia mielipiteitään esiin vaalien kautta.  Tässä ajassa totuudelle on suuri kysyntä ja tapoja tuoda sitä esiin on monia, yksi niistä on poliittisen vaikuttamisen kautta. Kristallipuolue on työkalu, joka tarjoaa rakenteen, jossa toimia, ja jonka avulla voimme kasvattaa ihmisten tietoisuutta. Politiikassa ehdolla olemalla saamme näkyvyyttä yhteiselle asiallemme.

Myös se, että ehdokkaitamme pääsisi läpi kunnanvaltuustoihin, takaisi sen, että edustamamme asiat saisivat suurempaa huomiota julkisuudessa. Tuon merkitys voi olla todella suuri, sillä yksikin totuudenpuhuja ryhmässä, jossa muuten asioista vaiettaisiin, voi saada isoja positiivisia muutoksia aikaiseksi.

Rakkaus yhteiseen hyvään, oikea asenne ja sisäinen palo tehdä hyvää ympärilleen yhdistää meitä kaikkia. Olemme joukko erilaisia ihmisiä ympäri Suomea, joita yhdistää halu tuoda rehellisyyttä, avoimuutta ja aitoa välittämistä yhteiskuntamme rakenteisiin. Olemme mukana sydämen kutsumana, halusta auttaa kotimaatamme ja sen kansaa kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Lista kunnista, joista löydät Kristallipuolueen ehdokkaitamme.

Alajärvi

Elina Ojaniemi

Espoo

Janne Sivula

Miikka Peuravirta

Tero Pitkänen

Johanna Mattila

Meri Tuuli Salonen

Paula Kuukkeli

Maria Sumuvuori

Camilla Pouttu

Hartola

Taru Veelo

Helsinki

Kirsi Kautiainen

Janne Laakso

Ulla Winter

Maria Nordin

Mari Nevander

Miikael Ollila

Juha Neuvonen

Miila Kallinen

Jukka Juntunen

Saija Lentonen

Anni Sinilahti

Pia Toivanen

Juuso Kangas

Sini Kangas

Narahari Prem Freeman

Jarmo Ylänen

Ville Puromäki

Arhi Kuittinen

Varpu Ruskotaival

Kristiina Benjaminsson

Johanna Sormunen

Piia Welsby

Mikael Jokinen

Merike Sirelpuu

Maiju Kytösaho

Ira Kyrkkö

Olivia Kauppinen

Hanna Lindström

Tatiana Kalkku

Jari Virtanen

Taru Vuorela

Maria Väkiparta

Saana Rauma

Niclas Rauma

Marita Tulla

Kirkkonummi

Pekka Mattila

Ilari Tihula

Ann-Marie Rende

Pertti Vehreävesa

Anu Puttonen

Satu Virtala

Zibelina Kirsi Armassalo

Malla Maanpiiri

Sirli Lepson

Tuulia Helmisola

Maija-Sofia Tuomisto

Keijo Ylisirniö

Taina Launonen

Juha Kinnunen

Eija Violetta Annala

Päivikki Pulkkinen

Esa Paloniemi

Lauri Louhivirta

Irena Nylund

Mikko Leppikangas

Pauliina Kuhlmann

Teija Marjamaa

Helen Bienek

Soria Kaddouri

Sakari Peltola

Katariina Salin

Suvi Suckman

Outi Hallikainen

Anu Kalliola

Terhi Jousimaa

Tiina Pirttilahti

Jarmo Ekman

Petri Koivumäki

Hanna Savioja

Anita De Coteau

Essi Pahkuri

Sanna Seesvalo

Johannes Gartmann

Sybila Pitkänen

Sari Lehto

Jussi Kankaristo

Heidi Karhu

Saija Emlyn

Niina Kippo

Hemmo Silvola

Samuli Olki

Juho Lyytikäinen

Leena Fredriksson

Henrica Fagerlund

Saila Törnebladh

Harri Tiihonen

Annika Heikkinen

Terho Räsänen

Kuntavaaliehdokkaiden SOME-kehys

Facebookista löytyy nyt kaksi upeaa profiilikuvan kehystä teille, rakkaat kuntavaaliehdokkaamme! Kerro nyt siis muillekin, että valintasi on ilo, totuus ja rakkaus.  

Ehdokkaat saavat SOME-kehyksen latauslinkin Kristallipuolueelta ehdokasvalinnan jälkeen. 

tilaa uutiskirje

Olen Janne Sivula ja olen Espoon vaalipiirissä ehdolla.
 
Olen 35-vuotias kahden lapsen etäisä ja ollut 15 vuoden ajan tehnyt timpurin töitä, mutta nykyään toimin henkiparantajana ammattinimikkeellä velho. Harrastan frisbeegolfia, kuvataidetta, musiikkia ja runoutta.
 
Minulle tärkeitä asioita poliittisesti ovat:
 
Mielenterveyspalveluiden tehostaminen. Mielenterveyspalveluiden entisenä asiakkaana näin paljon asioita, jotka voisi tehdä paljon edullisemmin ja tehokkaammin. Kilpailukykysopimuksessa tingitty nuorten psykiatrinen panostus näkyy tällä hetkellä nuorten suorittamina hirveinä rikoksina ympäri rakasta Suomea. Menetettyä elämää ei saa rahallakaan takaisin.
 
Lasten yksilöllisen kasvun tukeminen. Mielestäni uskonnoton henkisyys ja taide saisivat esittää reilusti suurempaa osaa opetussuunnitelmaa. Tasapäistävä koulusysteemi on nykyisellään altis kiusaamisen syntymiselle ja erilaisuuden syrjimiselle.
 
Päihdepolitiikasta haluaisin poistaa käytön rangaistavuuden ja laillistaa kannabiksen kasvatuksen omaan käyttöön. Päihteistä jaettava tieto olisi mielestäni päivitettävä sille tasolle, että päihdeongelmaiset saisivat luotettavaa tietoa ja apua.
 
Velkavetoisen talouden haluaisin reformoida täysin. Yksityisomisteiset keskuspankit tulisi korvata taloudellisella demokratialla ja negatiivinen velkaan perustuva valuuttajärjestelmä on ajettava alas positiivisen pyyteettömään antamiseen perustuvan valuuttajärjestelmän tieltä.
 
Luonto ja ympäristöasiat ovat myös tärkeitä. Espoo on upea kaupunki vihreytensä ansiosta, ja aion toiminnallani pyrkiä pitämään sen sellaisena, mutta myöskin vaikuttaa rakentamisen ympäristöystävällisyyteen. Rakennustyömailla työskennelleenä olen nähnyt läheltä miten pienessä asemassa vihreät arvot ovat rakennusteollisuudessa.
 
Yleensä ottaen koen tärkeäksi muuttaa lähestymistavan koko politiikkaan sellaisena kuin sen olen oppinut tuntemaan. Kieltolait eivät toimi ja lisäävät haitallista leimaamista. Asioiden syrjään lakaiseminen tulee vielä löytymään edestä. Jos kaikki mitataan rahassa, niin pitkän tähtäimen kestävä kehitys kärsii. Kiireisyys vaivaa jo melkein kaikkia meistä. Ymmärrys on ankaruuden korkein muoto.
 
Jos et ole koskaan äänestänyt ennen, niin nyt on aika!
Olen Tero Pitkänen, Kristallipuolueen kuntavaaliehdokas Espoosta.
 
Olen 31-vuotias musiikkialan yrittäjä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi vuotias valkoinen länsiylämaanterrieri Mörkö. Vallitsevan tilanteen vuoksi, olen kuluneen vuoden aikana pystynyt harjoittamaan elinkeinoani reilu muutaman kuukauden pätkän. Tällä hetkellä ansaitsen elantoni suorittamalla esitys- ja teatteritekniikan tutkintoa oppisopimuksella Espoolaisessa musiikkiopistossa ja toimimalla iltavalvojana samaisessa talossa.
 
Lähdin ehdokkaaksi kuntavaaleihin kahdesta syystä. Ensimmäiseksi; tilanne Suomessa ja maailmalla on saavuttanut pisteen, jota en ole pystynyt enää passiivisena seuraamaan sivusta. Loppuvuodesta päätin, että minun on nyt annettava oma panokseni muutoksen eteen. Aloitin tuolloin yhteiskunnallisen vaikuttamisen sosiaalisissa medioissa. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä Kristallipuolueen ehdokkaaksi, hetken harkinnan jälkeen päätin tarttua tilaisuuteen. Haluan myös tätä kautta antaa oman panokseni muutokselle. Lisäksi haluan ehdokkuudellani tukea puoluetta, jonka arvot kuvastat hyvin myös omaa arvomaailmaani. Tästä päästäänkin siihen toiseen syyhyn, joka vaikutti omaan ehdokkuuteeni. Koskaan aikasemmin ei ole Suomessa ollut puoluetta, jonka arvomaailman olisin pystynyt kokonaisuudessaan allekirjoittamaan. Tämän puolueen toiminnassa on ilo ja kunnia olla mukana.
 
Näen nykyhetken yhden aikakauden loppuna. Olemme ihmiskuntana tulleet tämän hetkisen tiemme päähän, ja nyt on se hetki, kun valitsemme mihin suuntaan lähdemme tästä yhdessä kulkemaan. Suomi, ja koko maailma, tarvitsee nyt vastavoimaa tälle vallitsevalle suunnalle. Olen ylpeänä osa tätä vastavoimaa, niin oman vaikuttamiseni, kuin Kristallipuoleenkin kautta. Toivon todella, että jokainen joka sydämessään tuntee, ettei nykyinen suunta ole meille hyväksi, astuu esiin ja tekee sen mihin kokee pystyvänsä. Jos ei muuta, niin ainakin hyvä alku on äänestää muutoksen ja vapauden puolesta tulevissa kuntavaaleissa.
 
Linkki Instagram tiliini ja Youtube kanavalleni:
Olen Johanna Mattila, 45 vuotias kuntavaaliehdokas Espoosta.
 
Taide- ja hyvinvointialan yrittäjä, opiskelija ja eläkeläinen. Olen elänyt viimeiset 24 vuotta äitinä, lapsia on 5 ja lapsenlapsia 2.
 
Olen ollut aiemmin mukana kunnallisessa vaikuttamistyössä ruohonjuuritasolla vuodesta 2004 saakka.
En ole parempi ihminen kuin kukaan muukaan, mutta lähtökohtani kaikkeen on toimia rakkaudesta käsin niin pelko väistyy. Aina tämä ei toteudu omalla kohdallani sillä joskus ihmisten vastuuttomuus saa minut vimmastumaan.
 
Toiveeni on että yhä useampi kanssaeläjä oppisi tarkkailemaan ajatuksiaan ennen toimintaa ja palauttaisi itsensä aina rauhan tilaan, näin voimme luoda yhdessä turvan tunnetta ympärillemme.
 
Jos jotain haluaisin, niin tasavertaisuus on tavoite elämässä ja toivon voivani toteuttaa tätä myös tulevassa luottamustoimessani.
 
Suuri missioni on auttaa ihmisiä ottamaan vastuu omasta elämästään ja myös luoda mahdollisuuksia siihen suuremmassakin mittakaavassa.
 
Minä tarvitsen teitä kaikkia rakentamaan kanssani unelmien ja mahdollisuuksien Espoota!
Olen Meri Tuuli Salonen, 45-vuotias kuntavaaliehdokas Espoosta.
 
Olen lentoemäntä, hyvinvointialan yrittäjä, sekä kolmen lapsen äiti. Muutin takaisin Espooseen 2015 Italiasta, jossa asuin 15 vuotta.
 
Minulle on tärkeää auttaa heitä, joiden oma ääni ei kuulu. Erityislapsen äitinä olen nähnyt omin silmin, miten tärkeää on ennaltaehkäisevä kuntoutus, jonka saaminen usein edellyttää pitkäjänteistä taistelua.
 
Olen toiminut vastaanotto- ja tukiperheenä, lastenhoitaja päiväkodeissa, sekä ohjaajana nuorten vammaisten iltapäiväkerhossa.
 
Haluan olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa ollaan kiinnostuneita ihmisen hyvinvoinnista. Täydentävät hoitomuodot olisi hyvä saada mukaan terveydenhuoltoon.
Oman hyvinvointini tukipilarina on Espoon mahtava luonto, jonka vaalimisen koen tärkeänä.
 
Yhdessä voimme luoda lastemme paremman huomisen.
Olen Paula Kuukkeli, 38-vuotias yrittäjä ja ehdolla Espoosta.
 
Olen kotoisin Sodankylästä, jonne minulla on edelleen vahvat juuret. Perheeseeni kuuluu pitkäaikainen avopuoliso. Viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt kampaajana ja yrittäjänä omassa kauneudenhoitoalan yrityksessäni Helsingin keskustassa.
 
Työssäni parasta on kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa sekä yrittäjän vapaus tehdä valintoja ja kantaa niistä myös vastuu. Ajattelen, että työni avulla autan ihmisiä näkemään kauneuden itsessään. Olen pohjakoulutukseltani ylioppilas ja parturi-kampaaja. Opiskelen tällä hetkellä myös estenomiksi (AMK) Laurea-ammattikorkeakoulussa.
 
Elämässä minua ohjaa positiivinen ja avoin suhtautuminen asioihin. Ajattelen myös, että positiivinen vastuunotto omasta elämästä on ratkaisun avain melkeinpä mihin tahansa elämän pulmaan. Minulle elämäntärkeitä rentoutumisen lähteitä ovat pohjoisen koskematon luonto sekä musiikki.
 
Henkinen ja fyysinen hyvinvointi on oman terveyteni vankka perusta. Opiskelen itsenäisesti ja kouluttaudun aktiivisesti erilaisissa henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin koulutuksissa. Itseni kehittäminen on minulle tärkeää.
 
Haluan tulevaisuudessa työskennellä myös erilaisten hyvinvointiteemojen parissa. Hoidan omaa terveyttäni oma-aloitteisesti monipuolisin keinoin. Eniten minua on terveyteni hoidossa auttanut Hippokrates: ”Ruoka olkoon lääkkeesi ja lääke ruokasi.” Haluan omalla esimerkilläni lisätä ihmisten tietoisuutta puhtaan ja yksilöllisesti sopivan ravinnon positiivisista terveysvaikutuksista.
 
Olen sydämestäni intohimoinen yrittäjä. Tai miellän itseni enemmän tekijäksi, koska en koe yrittäväni mitään. Yritystoimintani kantavana arvona minulla on se, että kaiken luomani toiminnan kautta täytyy välittyä hyvää myös muille. Haluan luoda ja kehittää yritystoimintaa, josta on aitoa hyötyä kanssaihmisille. Koen myös eräänlaisen sarjayrittämisen omakseni.
 
Suhtaudun hyvin avoimesti työelämän luoviin mahdollisuuksiin ja ehdoton mottoni elämässä ja yrittämisessä on se, että mikä tahansa on mahdollista. Aina on vaihtoehtoja. Haluan kaikilla toimillani myös kannustaa muita voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin niin työssä kuin vapaa-ajalla. Haluan tehdä yrittämisestä Suomessa kannattavampaa ja houkuttelevampaa kaiken kokoisille yrityksille.
 
Lasten ja nuorten hyvinvointi on minulle tärkeää, vaikka minulla ei omia lapsia olekaan. Lapsissa ja nuorissa on meidän kaikkien tulevaisuus, joten heidän kokonaisvaltainen hyvinvointinsa tulisi ottaa kaikessa päätöksenteossa paremmin huomioon. Haluan olla se ihminen, ketä itse olisin tarvinnut nuorempana.
 
Haluan edistää maailmaa, jossa kokonaisvaltainen hyvinvointi on suuremmassa osassa terveydenhoitoa. Haluan tulevaisuuden Suomeen länsimaisen lääketieteen rinnalle täydentäviä hoitoja. Näiden kahden maailman ei tarvitse taistella paremmuudestaan toisiaan vastaan, vaan ne voivat toimia tasapainossa ja hyvässä yhteistyössä yhdessä ihmisen ja elämän yhteiseksi hyväksi.
 
Uskon myös, että ihmisten ei tarvitse taistella siitä, kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Tärkeintä on yrittää ymmärtää. Hyvinkin erilaiset mielipiteet kohtaavat aina jossain kohtaa. Minua ohjaa elämässä rehellisyys, joka ohjaa vahvasti silloinkin, kun itse huomaan olevani väärässä. Maailma tarvitsee tätä raakaakin rehellisyyttä, toista ihmistä kuitenkaan loukkaamatta, koska mitä vaikeampi asia on, sitä tärkeämpää siitä on saada puhua ääneen. Vaikeat asiat eivät katoa hiljenemällä tai hiljentämällä.
 
Minulla ei ole aiempaa kokemusta politiikasta, mutta tämä aika on kutsunut minut mukaan tekemään meille kaikille parempaa tulevaisuutta, ruohonjuuritasolta lähtien. Ehkäpä on aika myös luoda aivan uudenlaista politiikkaa maailmaan. Ilman pelkoa ja ilman menneisyyden hallitsevaa otetta. Uudistuminen vaatii vanhojen ja toimimattomien rakenteiden purkamista ja uuden rakentamista vanhasta oppien. Pienten yksityiskohtien ja suurten kokonaisuuksien hahmottaminen on tässä avainasemassa.
 
Tulevaisuuden politiikkaan tarvitaan iloa, totuutta ja rakkautta. Kuntapolitiikassa haluan kantaa oman korteni kekoon ja vaikuttaa kaikkiin niihin asioihin, joihin kuntatasolla voi vaikuttaa. Haluan kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen ja haastaa järjestelmää motivoivammaksi itsensä työllistämiselle.
 
Haluan parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia, koska lapsissa ja nuorissa on aina meidän kaikkien tulevaisuus. Haluan parantaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia kannustamalla länsimaista lääketiedettä ja täydentäviä hoitomuotoja yhteistyöhön ihmisen kokonaisvaltaiseksi parhaaksi.
 
Uskon, että vapaudella ja ottamalla vastuuta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista sekä pitämällä huolta toisistamme rakastamalla, ei vihaamalla, voimme kaikki lopulta paremmin. Uskon, että yksikin ihminen voi muuttaa maailmaa parempaan, yksi ihminen kerrallaan, yksi kohtaaminen kerrallaan.
 
Valitsin lähteä tukemaan Kristallipuoluetta, koska tällä hetkellä se on ainoa puolue Suomessa, jonka teesien takana voin seisoa tukevin jaloin. Muutos lähtee yhdestä ihmisestä kerrallaan. Haluan olla se ihminen.
 
Meidän kaikkien puolesta, rohkeasti ja ilman pelkoa,
Olen Taru Veelo, ehdolla Hartolassa.
 
Olen 55 vuotias ja kolmen aikuisen lapsen äiti. Aikaisempi kotipaikkani on ollut Kanta-Hämeessä, mutta kaipuu järvien rantamaille on tuonut minut tänne lähemmäs kaunista keski-Suomea. Se on asuttanut minua täällä nyt vajaan vuoden.
 
Olen kiinnostunut monenlaisista asioista, jotka liittyvät yleiseen hyvinvointiin ja yksilönvapauteen. Lisäksi minua kiinnostaa kehittää uudenlaisia ajattelu- ja toimintatapoja niin omassa elämässäni, kuin myös yhteiskunnassa. 
‘Yhteiskunnan mitta on siinä, miten hyvin se pitää huolta heikoimmistaan’
Tämä on hyvä motto. Ikäväkseni olen huomannut, että tänä päivänä heikoimmat on unohdettu. Tilanne on korjattava. Haluan edistää erityisesti yksinyrittäjien asemaa tässä oudossa ajassa.
 
Olen työskennellyt monenlaisissa työympäristöissä. Koulutukseltani olen asentaja-koneistaja, koulutettu hieroja, akupunktiohoitaja, sisustuspuuseppä, kuvataiteilija ja ylioppilas. Pisimmän ajan olen työskennellyt teollisuudessa työkaluntekijänä ruiskuvalumuottien parissa. Olen myös suunnitellut niitä ja toiminut työnjohtajana 48:lle miehelle. Neljätoista vuotta olin yksinyrittäjä omassa hierontayrityksessäni. Tällä hetkellä olen työttömänä.
 
Harrastuksista:
Olen rakentanut oman hirsimökin ja tehnyt mieheni kanssa laajennuksen toiseen. Nykyisin teen remontteja toisten apuna. Maalaan tauluja ja kirjoitan kirjaa. Harrastan joogaa ja ulkoilua. Olen perustanut oman urheiluseuran puolisoni kanssa – sitä pyöritimme noin kymmenen vuotta. Minulla on Taekwondossa 3 dan arvo. Luen paljon ja tutkin mahdollisimman ekologista elämänmuotoa ihan itse sellaisissa oloissa elämällä. Harrastan puutarhanhoitoa. Rakastan Äiti Maata.
Kiitollisena kuljen luonnon ihmeiden keskellä.
🌺
Olen Kirsi Kautiainen ja olen ehdolla Helsingin vaalipiirissä.
 
Olen 44 vuotias, kahden ala-asteikäisen lapsen äiti ja  hyvinvointialan yrittäjä. Työssäni keskityn voimaannuttamaan monen ikäisiä ihmisiä mm. auttamalla heitä nukkumaan ja palautumaan paremmin sekä tarjoamalla heille helpotusta stressiin ja kiputiloihin. Kaikki tärkeitä asioita nykyajan hektisessä elämässä.
 
Ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskentelin vuosikausia ensin THL:ssä terveystaloustieteen tutkijana ja sen jälkeen lääketeollisuudessa lääkkeiden korvattavuusasiantuntijana. Pohjakoulutukseltani olen terveydenhoitaja ja sen jälkeen opiskellut terveystaloustiedettä Suomessa ja Englannissa aina tohtorintutkintoon saakka. Olen vuosikausia toiminut virallisen ja täydentävän terveydenhuollon rajapinnassa ymmärtäen niitä molempia. Hyvinvoinnin osa-alueella olen vuosien opiskelun ja omakohtaisen kokemuksen myötä hankkinut tietämystä ja osaamista funktionaalisesta ravitsemuksesta, joogasta sen syntysijoilla Intiassa ja Eden Energy Medicinestä opiskellen sitä edelleen ulkomailla.
 
Olen erityisen kiinnostunut lasten ja nuorten hyvinvoinnista, sillä heissä on maamme tulevaisuus. Tärkeintä heidän hyvinvointinsa tukemisessa on vanhemmuuden ja vanhempien hyvinvoinnin tukeminen, ja siinä haluan eturintamassa olla tekemässä oman osani.
 
Yksi tärkeimmistä pidemmän aikavälin tavoitteistani on olla mukana edistämässä täydentävien hoitojen saamista yhdenmukaisiksi hoitovaihtoehdoiksi virallisen terveydenhuollon rinnalle. Länsimaisella lääketieteellä yhdistettynä täydentäviin hoitoihin saadaan tuotettua hyvinvointia paljon nykyistä enemmän ja siksi näiden kuuluu olla kaikkien saatavilla tulotasosta riippumatta.
Olen Ulla Winter, ehdolla Helsingissä.
 
Olen 64 v. graafikko ja valokuvaaja, jäin eläkkeelle 1.1.-21. Olen naimisissa ja meillä on kaksi aikuista lasta (tyttö ja poika), sekä kissa. Yksi lapsenlapsi.
 
Olen kotoisin Pylkönmäeltä 10 lapsisesta perheestä, josta 16 vuotiaana läksin Savonlinnan Taidelukioon ja sieltä Helsingin Taideteolliseen Korkeakouluun. Tein töitä opiskelun ohessa paino-originaalilaitoksessa (kadonnutta työtä).
Vantaan Sanomissa olin pari vuotta graafikkona, kunnes tulin raskaaksi ja palatessani töihin, kerrottiin, että työni on siirretty mainostoimistolle.
 
Aloin tehdä taitto-, kuvitus ja kuvajournalistin töitä freelance-verokortilla, jolloin verottaja tulkitsikin, että olen yrittäjä ja sain alvit ja yellit maksettavakseni jälkikäteen. Jouduin perustamaan toiminimen, koska Osakeyhtiöön ei ollut hilloa. Toimin yrittäjänä 16 vuotta. Tein mm. oppikirjakuvitusta ja taittoa Otavalle, WSOY:lle ja Opetushallitukselle. Duodecimille tein lääketieteellistä kuvitusta, kuten myös useisiin lehtiin. Tein myös eri lehtien toimituksissa projektiluontoisia graafikon ja kuvatoimittajan hommia. Töistä saatavat palkkiot pienenivät koko ajan, vaikka vastuut lisääntyivät. Lehtiä alkoi kuolla. Laskupinosta kasvoi liian iso ja oli lopetettava. Yli 50 vuotiaana minua pidettiin liian vanhana mihinkään työhön, en päässyt edes haastatteluihin. Lopulta menin Finnair Cateringiin tiskaamaan liki kymmeneksi vuodeksi. Tällainen nousukiitoinen työura!
 
Jooga on ollut elämässäni kymmeniä vuosia. Kundaliinijooga, jonka aloitin vuosia sitten, avasi pikkuhiljaa portit itseeni. Puolentoista tunnin aamujooga ja meditaatio käynnistävät minut jokapäiväiseen intuition virtaan. Teen vaikka mitä: Ompelen, kudon, kunnostan ja maalaan huonekaluja ja pienesineitä, piirrän, soitan kitaraa ja laulan, remontoin, rakastan ruoanlaittoa, teen puutarhatyöt, jumaloin kukkia ja pörriäisiä, teen energiahoitoja, kasvatan yrttejä… Energiaa on vaikka lampaat söis ja taidetta syntyy helposti ja ilolla.
 
Minulle on tullut uniin ja selkouniin sellaisia touhukeskuksia, joissa kaiken ikäiset ihmiset voivat yhdessä kunnostaa vaikka kaverin pyörää tai verhoilla penkin tai maalata, muovailla savea, kunnostaa puuesineitä, ommella, rakentaa rummun…
 
Vanhat ja nuoret taitajat neuvovat halukkaita ja lapset on mukana touhuissa… Haluaisin oikeasti tuoda vanhukset, lapset ja nuorison touhuamaan keskenään ja oppimaan toisiltaan erilaisia käden taitoja! Olen Helluntailaisen kasvatuksen saanut ja kokenut itseni aikoinaan uskonnon uhriksi. Pelkäsin huutavia saarnaajia ja kokouksissa sekopäisesti (kielillä puhujat) pulputtavia aikuisia. Oli liikaa kiellettyjä asioita ja raamatulla sitten ojennettiin joka mutkassa. Syntyi vahva vastareaktio uskontoja kohtaan jo varhain.
 
Niinpä en kumarra uskontoja enkä ismejä! Ne vain rajoittavat ja rajaavat ihmisen luonnollista vapautta. Kaikki on energiaa… Joka hallitsee hengityksen, hallitsee energian!
Olen Maria Nordin, ehdolla Helsingissä.
 
Olen kolmen lapsen äiti ja asunut Etelä-Helsingissä teini-ikäisestä asti. Koulutukseltani olen arkkitehti.
 
Olen äärimmäisen utelias ja olenkin perehtynyt syvällisesti erilaisiin luontoon, mieleen, terveyteen ja elämään liittyviin ilmiöihin.
 
Olen työskennellyt taidekasvattajana, sisäilma-asiantuntijana sekä hyvinvointialan yrittäjänä. Vuodesta 2019 olen opettanut kehittämäni tietoisuustaitomenetelmän tuhansille ihmisille, jotka ovat saaneet sen myötä uudenlaisen näkökulman elämäänsä. Monet ovat kertoneet parantuneensa erilaisista vaivoista menetelmäni avulla.
 
Uskon, että maailmankuvamme on nyt suuressa muutoksessa ja tämä tulee näkymään myös politiikassa ja siinä, miten kaupunkia kannattaa kehittää. Me ihmiset olemme osa luontoa. Ymmärtämällä syvällisesti luonnon peruslait asiat tapahtuvat helpommin. Kun elämme harmoniassa luonnon kanssa saamme myös elää terveemmin ja onnellisempina.
 
Uskon, että meissä ihmisissä on enemmän voimaa ja viisautta kuin tällä hetkellä tiedämmekään. Henkisen kasvun myötä voimme valjastaa tuon voiman. Ihmisten löytäessä voima itsestään, yhteiskunnan resursseja vapautuu niille, jotka erityisesti tarvitsevat yhteiskunnan tukea.
Olen Mari Nevander 47 v. yhden 13v. pojan äiti ja ehdolla Helsingin vaalipiirissä.
 
Helsinki on minulle rakas kotikaupunki ja täällä ovat myös juureni. Pikkutyttönä lähdin mummolaan Lapinlahdenkadulle Helsingin Kamppiin tai Maunulan suuntaan. Vaikka asunkin tällä hetkellä keskellä vilkasta kaupunkia ja niin paljon kuin rakastankin luontoa, voin sanoa, että viihdyn hyvien palvelujen äärellä Alppilassa.
 
Erityisesti arvostan pienyrittäjiä, sillä olen itsekin kotoisin yrittäjäsuvusta.
Rakastan Helsingin tunnelmallisia katukahviloita, sekä persoonallisia ravintoloita. Näitä palveluita hyödynnänkin lähes päivittäin. Pienyrittäjät ovat tärkeä osa kaupunkimme kulttuuria ja elävää elämää. Tätä on tärkeää tukea kaikin mahdollisin keinoin!
 
Toinen tärkeä aihe itselleni on lähiluonto, sekä liikkuminen luonnossa. Harrastan paljon liikuntaa pyöräillen, sekä kävellen. Tämän lisäksi jooga ja meditaatio pitävät minun kehoni notkeana, sekä mieleni kirkkaana!
Keskuspuisto, sekä Helsingin upeat rantareitit ovat varsinkin kesäisin itselläni kovassa käytössä ja toivon, että myös jälkipolvemme saisivat nauttia vihreydestä, sekä raikkaista merimaisemista.
Sydäntäni lähellä on siis hyötyliikunnan mahdollistaminen ja erityisesti työmatkaliikunta.
 
Tällä hetkellä opiskelen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Valmistun lähihoitajaksi tämän vuoden lopulla, erikoistuen lapsiin ja nuoriin. Aikaisempi työura koostuu mm. myynti-, asiakaspalvelu-, esimies-, sekä markkinointityöstä. Opintojeni ohella teen vapaaehtoistyötä mm. lasten ja nuorten mielenterveystyön parissa, sekä ohjaan vertaistukiryhmiä.
 
Lapset, nuoret, sekä kiinnostus mielenterveystyötä kohtaan olivat suurin kimmoke alanvaihdokselle. Olen myös itse läpikäynyt oman kokemuksen sairastumisesta masennukseen, sekä siitä toipumiseen mm. terapian, joogan, sekä meditaation avulla. Haluan olla mukana tuomassa näitä mielenhallintakeinoja ihan kaikille, erityisesti nuorille ja ihan kunnallisista palveluista lähtien!
 
Kunnallisvaaliehdokkaaksi asettuminen juuri Helsingissä, on minulle itselleni todella merkityksellinen asia ja suurella sydämellä olen halukas olemaan mukana kehittämässä kaupunkimme palveluita, sekä asumisen viihtyvyyttä.
 
Jaan täysin Kristallipuolueen arvot:
Ilo, Totuus, sekä Rakkaus. 💜
 
Kristallipuolueen 12 teesistä erityisesti sydäntäni lähellä ovat teesit:
1. “Elämällä on myös henkinen ulottuvuus”
2. “Terveydenhuollon monipuolistaminen”
4. “Luonto tarjoaa ihmisille mahdollisuuden elämään, meidän on puolustettava sitä!”.
 
Olen todella kiitollinen ja iloinen, että saan olla mukana tekemässä valotyötä upeiden ja asiansa osaavien Kristalli-ihmisten kanssa 💜
Olen Miikael Ollila ja ehdolla Helsingissä.
 
Olen 32 vuotias urheiluhullu ja kamppailulajien taitaja. Täydennän kotiarkeani harrastamalla musiikkia. Liikunta on minulle elämäntapa ja työllistän itseni pienyrittäjänä tehden yksilövalmennuksia ja ryhmä ohjauksia. Olen opiskellut liikunta ja terveystieteet HEO kansanopistossa.
 
Perustuslain puolustaminen on jokaisen Suomalaisen kansalaisvelvollisuus. Se on itsepuolustusta. Itsensä lisäksi tarvitsee puolustaa myös muita. Oikeuksien puolustamisen tärkeimmät aseet on rohkeus ja sananvapauden käyttö.
 
Mitä enemmän me kansalaiset puolustamme toisiamme, sitä parempi ja itsenäisempi Suomi.
Olen Juha Neuvonen, 40 v. yksityisyrittäjä. Olen ehdolla Helsingissä.
 
Minulla on yksi aikuinen lapsi. Olen kotoisin Vihdistä ja Helsingissä olen asunut kolme vuotta.
 
Elämässäni on ehtinyt tapahtua paljon ja monipuoliset kokemukset ovat kasvattaneet minulle melkoisen tietotaitopankin. Elämä on koetellut paljon. Lapsuuteni, nuoruuteni ja suurimman osan aikuisvuosistani olen asunut Vihdissä. Lapsuuteni kesät olen viettänyt mummolan metsissä ja pappani kautta opin jo pienenä mitä luontoyhteys merkitsee. Se on ollut elämäni läpikantava asia, jota haluan myös muille opettaa. Minua kiehtoo ajatus, miten ihminen ja luonto voisivat elää sovussa toisiaan kunnioittaen ja toisistaan hyötyen.
 
Toimin urakoitsijana talotekniikan sähköasentajana. Alasta minulla on kaikkiaan 15 vuoden kokemus myynnistä ja asennustyöstä. Intohimonani on rakennusteollisuuden inhimillistäminen ja rakentamiskulttuurin vieminen ihmis- ja tarvepohjaiseksi. Rakennuksia tulisi rakentaa tarpeeseen, eikä rahasta. Haluan olla mukana luomassa yksinkertaisempaa, halvempaa ja ennen kaikkea terveempää rakentamista. Haluan ajaa rakennusalan ihmisten hyvinvointia.
 
Itsepuolustusharrastus elämäntapana on ollut suuressa roolissa niin henkisessä kuin fyysisessä kasvussani. Olen opiskellut liikuntaa ja sen valmentamista. Taekwondossa minulla on 1DAN ja lajissa on kertynyt lukuisia ohjaus- sekä valmennusvuosia. Nyt opiskelen mielen valmentamista. Haluan näitä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin taitoja opettaa myös muille ja tavoitteeni on, että liikunnan merkitystä ja sen kautta tulevaa kasvatusta kehitettäisiin ja sen mahdollisuuksia lisätään.
 
Raha ja erityisesti luottotiedot ovat sellainen asia, joihin haluan edustajana päästä vaikuttamaan. Rahan käyttö, maksuvaikeudet, luottotietojen menettäminen ja elämä sen jälkeen ovat asioita, joita olen tutkinut ja joista olen oppinut paljon. Maksuvaikeuksissa olevien tuki ja erilaiset velkajärjestelyt ovat asia, joita lähden ajamaan.
 
Innostun pienestä ja luon suurta.

 

Olen Saija Lentonen. Ehdolla Helsingissä.
Olen koulutukseltani näyttelijä ( TeM) , jooga-opettaja, tantrisen elämäntaidon valmentaja ja de-armouring hoitaja.  Minulla on kaksi koulu-ikäistä lasta.
 
Jos koskaan niin nyt on poliittisen muutoksen aika!
 
En voi henkilökohtaisesti briljeerata poliittisella nippeli-tiedolla, varsinkaan jos sillä tarkoitetaan nyt vallitsevien yhteiskunta rakenteiden perin pohjaista tuntemista. Ehkä on niin, että vanhaa mallia ei voi korjata sisältä, vaan se pitää korjata uudella, paremmin toimivalla, jolloin vanha malli tulee tarpeettomaksi?
Se mikä on ominta aluettani on rohkeus puhua vaikeistakin asioista ääneen, esittää kysymyksiä, vaikka tyhmiäkin ja antaa ääni niille, joilla sitä ei yhteiskunnassamme ole.
 
Haluan että rikas ja monimuotoinen kaupunki-luonto olisi päätöksen teossa itseis-arvo ja
tiiviin kaupunkirakentamisen myyttiä uskallettaisiin tarkastella uudestaan.
 
Haluan että lapsilla on lupa olla lapsia! Heidän turvallisuutensa takaaminen ja kasvamisensa tukeminen omaksi ainutlaatuiseksi  itsekseen, tulisi aina ja kaikialla olla etusijalla, jos kerran aidosti parempaa maailmaa haluamme luoda.
 
Toisaalta taas vanhukset ovat ne, jotka meille ovat tämän elämän mahdollistaneet. Heidän
tulisi olla niitä yhteisön vanhoja ja viisaita, joita me kunnioitamme kaikin tavoin ja mahdollistamme heille arvokkaan ja levollisen loppu elämän.
 
En usko vähä- ja keski-tuloisten verojen korottamiseen. Uskon että luopumalla turhasta byrokratiasta ja liian suuresta virkamies- koneistosta, voimme karsia turhia menoja ja saada rahaa sinne missä sitä tarvitaan. Suur-yritysten verotusta voi ja pitää tehostaa.
 
Ihmisellä tulee olla vapaus hoitaa itseään kuten parhaaksi näkee. Haluan nähdä täydentävät hoitomuodot allopaattisen lääketieteen rinnalla. Olisi hienoa että jonakin päivänä Kela tukee hoitoja jotka toimivat, eikä hoitoja jotka se on määrätty tukemaan.
 
Haluan nähdä että Suomi kukoistaa sellaisena, kuin se hieman kadonneelta identiteetiltään onkin; Rehellisten, perään antamattomien, yhdessä yhteisen hyvän eteen toimivien ihmisten maana, jossa alkuvoimainen, puhdas luonto ja uuden ajan rohkeat visiot kukoistavat rinta-rinnan mahdollistaen onnellisen elämän kaikille.
 
Olen Anni Sinilahti ja olen ehdokkaana Helsingissä.
 
Olen 32-vuotias, alunperin kotoisin Turusta, mutta useamman vuoden maailmalla seikkailun seurauksena päädyin lopulta Helsinkiin opiskelemaan teologiaa Helsingin yliopistoon. Yksinhuoltajaperheen lapsena ymmärrän elämän realiteetteja ja olen tehnyt töitä 16-vuotiaasta lähtien, kun lähdin Au Pairiksi Irlantiin.
 
Olen ensimmäistä kertaa elämässäni mukana politiikassa ja syy tähän on tämä vallitseva yhteiskunnallinen tilanne, johon tarvitsemme pikaista muutosta. Lasten, vanhusten ja vammaisten oikeuksia on poljettu viimeisen vuoden aikana kestämättömän paljon koronan varjolla. Kuntapolitiikassa tarvitaan uusia kasvoja, sekä reipasta, mielistelemätöntä ja pelotonta otetta. Minulle tärkeimpiä arvoja ovat rakkaus, vapaus, ilo ja tasa-arvo.
Olen Pia Toivanen, ehdolla Helsingissä.
 
Olen kohta 55-vuotias tekijä ja yhden aikuisen äiti. Matkani on kulkenut Kuopion, Mikkelin, Pertunmaan ja Ruokolahden kautta Helsinkiin. Olen toiminut 30 vuotta yrittäjänä – tai tekijänä, mikä mielestäni paremmin kuvaa pienyrittäjän roolia. Olen päätyökseni toiminut parturi-kampaajana sekä suorittanut markkinointi-sihteerin että maskeeraajan tutkinnon ja opiskellut joogaohjaajaksi. Toimin myös hetken aikaa henkilökohtaisena avustajana.
 
Nykyisin minulla on Helsingissä Hyvänolon Keidas, jossa pääsen yhdistämään kaikkea mitä rakastan – joogaa, hyvinvointia, mielen ja kehon ravintoa sekä kauneutta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Yksinyrittämisen polku ei ole ollut helppo, mutta rohkeuteni, sitkeyteni ja usko elämään ovat ajaneet eteenpäin ja auttaneet jaksamaan, samoin kuin mottoni: ”Kaikella on aikansa ja paikkansa, sattumaa ei ole olemassa.”
 
Uskon vahvasti, että kaikella on tarkoituksensa. Huonolta ja epätoivoiseltakin näyttävässä tilanteessa ja asiassa on aina jokin oppi ja viesti itselle. Kaikki kokemukseni ovat tehneet minusta sen, mikä olen – oman rehellisen itseni.
 
Nyt maailman muuttuessa on tullut aika ja halu päästä vaikuttamaan omien kokemusten kautta. Minulla on ymmärrystä ja halua saada asioita tässä uudessa maailmassa aikaan. Haluan osaltani olla vaikuttamassa siihen, että kokonaisvaltaiset hoitomuodot hyväksytään koululääketieteen rinnalle tasavertaisina.
Itse olen käyttänyt esim. homeopatiaa yli 20 v ja hoitanut, sillä atooppista ihoani loistavin tuloksin.
Meidän nuorissa on tulevaisuus, joten nuorten henkisen ja fyysisen kasvun tukeminen on elinehto.
 
Ajatuksenani on, että yhdessä olemme enemmän. Olen taustaltani yksin tekijä, mutta olen sitä mieltä että tulevaisuuden maailma rakennetaan yhdessä. Se on meistä itsestämme kiinni millaista tulevaisuutta teemme ja millaisena sen jätämme meidän lapsillemme ja lapsenlapsillemme.
 
Kristallipuolue on ainoa mahdollinen paikka minulle, koska puolueen arvot – ilo, rakkaus ja totuus – ovat sellaiset, jotka ohjaavat myös omaa elämääni ja voin ne 100% allekirjoittaa.
 
Vanhassa maailmassa on toimittu pelosta käsin. Nyt on rakkaudesta, totuudesta ja ilosta toimimisen aika.
 
Instagram : @piaslow /  @keidashelsinki
Facebook: Pia Toivanen

Olen Sini Kangas, ehdolla Helsingissä.

Olen 55-vuotias helsinkiläinen äiti. Opettelen tällä hetkellä uutta taitoa työssä, työajanhallinnan asiantuntijaksi.

Sydäntäni lähellä ovat henkisyys, luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Lähden luontoon, meren äärelle tai metsään, aina kun on mahdollisuus. Meillä on ainutlaatuinen luonto Suomessa.

Ihmisten käyttäytyminen ja syyt erilaisiin reaktioihin on aina ollut kiehtovaa. NLP on elämäntapa. Ja tietysti eläimet ovat ihania, hetkessä eläviä olentoja.

Miksi Kristallipuolue? Aikaisemmin politiikka ei ole kiinnostanut, yhteiskunnalliset asiat kylläkin. Nyt olen seurannut viimeisen vuoden ajan Suomen hallinnon ja median tapahtumia suurella mielenkiinnolla. Ja kun tuli ilmoitus, että Kristallipuolueesta on tullut virallisesti puolue, sydämeni vastasi kutsuun. Vastaa sinäkin.

Työhistoriassani on rahoitusmaailmaa, kiinteistönvälitystä, henkilökohtaisen avustajan tehtäviä sekä esimiestehtäviä hoiva-alalla. Vammautuneet ihmiset sekä seniorit ja heitä työllään auttavat työntekijät ovat sydämessäni, paikallisia pienyrittäjiä unohtamatta. Jokainen on tärkeä.

Uskon jatkuvaan oppimiseen, itselläni on taustalla oikeustieteellisiä, kaupallisia ja energiahoitoon liittyviä opintoja, ja NLP on mukana myös. Yhdessä teemme paremman kotikaupungin.

Ollaan me ihmiset se muutos, jonka haluamme maailmassa nähdä. Ilo, totuus ja rakkaus ohjaavat kaikkea toimintaa.

Olen Piia Welsby, ehdolla Hyvinkäällä.
Työskentelen teknologiayrityksen myynnin asiakaspalvelussa. Minulla on ollut mahdollisuus opiskella laajasti, olen suorittanut kaupan-, tekniikan- ja matkailualan tutkinnot. Työkokemusta on kertynyt näiden alojen eri tehtävissä myös ulkomailla. Olen saanut matkustella, nähdä ja kokea elämääni vapaana Maailman kansalaisena. Olen elämänmyönteinen ja avarakatseinen, nautin liikunnasta, urheilusta, hyvästä ruoasta ja juomasta hyvässä seurassa. Minua kiinnostaa luonnonmukainen hyvinvointi, omavaraisuus, puutarhaviljely ja itseni kehittäminen.
En koskaan kuvitellut osallistuvani politiikkaan, mutta valitettavasti EU-Suomi ei enää ole se hyvinvointivaltio, jossa sain itse kasvaa.
Yhteiskuntamme tarvitsee uusia näkökulmia ja toimintamalleja, joita Kristallipuolue edustaa ja haluan osaltani antaa kuntalaisille mahdollisuuden tähän vaihtoehtoon. Kannatan suoraa demokratiaa ja kuntalaisten vahvempaa osallistumista paikalliseen päätöksentekoon, varsinkin suurempien hankkeiden osalta.
Ruoka on yksi suurimmista terveyteemme vaikuttavista asioista. Hyvälaatuisesta ja puhtaasta lähi- ja luomuruoantuotannosta pitää tehdä yrittäjälle kannattavaa ja kuluttajalle edullista. Vaikka itselläni ei ole omia lapsia, mielestäni juuri lasten ja nuorten hyvinvointiin on panostettava ja heillä pitää olla vähintäänkin samat mahdollisuudet hyvään tulevaisuuteen, mitä itselläni on ollut. Kaikkeen ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sijoitettu kustannus on aina parempi, kuin ongelmien korjaaminen jälkeenpäin.

Olen Merike Sirelpuu, ehdolla Iisalmessa.

Olen 48- vuotias yrittäjä ja neljän lapsen äiti.. Olen muuttanut Virosta Suomeen vuonna 2005. Minulla on siivousfirma ja toimin myös joogaohjaajana. Koulutukseltaan lyhyesti asiakaspalvelualan ammattilainen. Life Coach, Business Coach, hyvinvointivalmentaja, joogaohjaaja. ´

Lapsesta saakka olen kiinnostunut luonnosta, ihmisestä luonnon yhteydessä, yrteistä yms. Itse olen pitänyt huolta itsestäni sekä liikunnan, positiivisen ajattelun että terveellisen ruoan kautta. Suosin aina mahdollisesti luonnonmukaisia hoitomuotoja, homeopatia yms. varsinkin nyt, kun olen havainnut, terveydenhuollon alasajon. Terveydenhoitoa on muutettava kokonaisvaltaisesti ja ihmisten valittavaksi on saatava myös muut vaihtoehtohoidot.

Nykyinen byrokratia on vaikeuttanut sekä yrittäjyyttä, että ihmisten hyvinvointia. Tällainen ”monsterisysteemi” on purettava pois.  Asiointi eri tahojen kanssa täytyy olla läpinäkyvä ja helppo.

Lasten ja nuorten terveys -ja hyvinvointiin on tehtävä valtavat muutokset kouluissa ja päiväkodeissa. Apua tarvitsevat myös nuoret perheet: yhteiskuntaan sopeutumiseen toimeentuloon.

Minulle on tärkein asia luonto ja sen kunnioittaminen. Minusta ihminen ei voi elää ilman luontoa, mutta luonto ilman ihmistä voi.  Olemme tuhlanneet luonnonvaroja tulevaisuuden kustannuksella.Nyt on viimeinen mahdollisuus pysäyttää tuhoava suhtautuminen luontoon. Luomuruokaa ja sen tuotantoa on tuettava merkittävästi. Itse olen kasvissyöjä ja minulle on tärkeä mahdollisimman puhdas ruoka, sekä paikallisten luomuyritysten tukeminen.

Ehdokkaaksi lähteminen tapahtui oikealla hetkellä vaikka en ole koskaan ollut poliittisesti aktiivinen. Tarvimme uudenlaista asennetta politiikkaan.

Päätösvaltaan läpinäkyvyyttä, rakkautta, henkisyyttä ja vapautta!

 

Olen Ira Kyrkkö, 38 -vuotias Kristallipuolueen kuntavaaliehdokas Janakkalasta. Olen muuttanut paikkakunnalle viime syksynä, ja ihastuin seutuun välittömästi. Luontoon pääsee heti kotiportailta, ja kyläyhteisö on hyvin elinvoimainen. Harrastuksina minulla on liikunta ja puutarhanhoito, sekä intensiivinen maailman ja Suomen tapahtumien ja ilmiöiden seuraaminen. Olen koulutukseltani ympäristönhoitaja ja keruutuotetarkastaja. Sen lisäksi minulla on ollut kymmenen vuotta luonnontuotealan yritys, ja lisäksi olen tehnyt energiahoitoja. Nyt minulla on elämässä hetki, jona olen etsimässä uutta suuntaa. 

Seuraan tiiviisti maailman tapahtumia, ja tällä hetkellä olen hyvin huolestunut. Sananvapautemme ja mielenilmaisuvapautemme on vakavasti uhattuna. EU:n kehitys on samaan aikaan menossa koko ajan lähemmäs liittovaltiota, joka johtaa siihen että valtiollinen määräysvaltamme siirtyy yhä enemmän Suomen ulkopuolelle. Näihin asioihin johtanut kehitys on ollut yksi suuri syy siihen, että olen nyt lähtenyt Kristallipuolueen kuntavaaliehdokkaaksi.  Ja koska henkiset asiat ovat jo pitkään olleet minulle erittäin tärkeitä, puoluevalintani oli itsestäänselvä. Kristallipuolue on ensimmäinen poliittinen puolue, joka tuo rohkeasti esille myös näitä asioita. 

Politiikka kaipaa kipeästi uutta verta, nykyinen järjestelmä on tullut tiensä päähän. Vanhat valtarakenteet tulee purkaa, ne eivät palvele enää kansaa. Minä lupaankin olla auttamassa purkamaan kansalle haitallisia hyvä veli-verkostoja, niin kuntatasolla kuin valtakunnallisestikin. Valtuustoissa on paljon esimerkkejä, että päätösvalta on keskittynyt muutamalle henkilölle, jotka pahimmillaan ovat istuneet valtuustoissa jo vuosikymmeniä. Muut eivät uskalla äänestää päätöksissä heitä vastaan, ettei heitä savustettaisi valtuustosta ulos. Näin mikään ei ikinä muutu. Tämä asetelma on täsmälleen sama kuntatasolla ja valtakunnallisesti. Jokaisen poliitikon pitäisi uskaltaa kuunnella omaa sydäntään, ja seisoa rohkeasti niiden asioiden takana jotka tietää oikeaksi. Ja aina pitää puolustaa ja pitää viimeiseen asti kiinni totuudesta. Vain näin kykenee pitämään kiinni vaalilupauksistaan ja toteuttamaan kansan tahtoa. Kansalaisten ääni pitää saada päätöksissä paremmin näkyviin.

Puhdas ravinto on minulle sydämen asia. Jokaisella on oikeus puhtaaseen, turvalliseen ja ravitsevaan ruokaan. Ravintomme on nykyisin täynnä geenimuunneltuja ainesosia, ympäristömyrkkyjä, torjunta-aineita, keinolannoitteita, raskasmetalleja ja muita ihmisille vaarallisia aineita. Nykyajan ruoka on myös hyvin ravinneköyhää. Tähän pitää tulla muutos. Luomutuotantoa pitää tukea paljon entistä enemmän. Geenimuunnellun ravinnon pitkäaikaisvaikutuksista ei tiedetä vielä läheskään tarpeeksi, jotta tiedettäisiin sen olevan turvallista. Tästä johtuen geenimuunneltujen ainesosien käyttö pitäisi kieltää Suomessa myytävissä tuotteissa paljon entistä tarkemmin. Kuntatasolla aion vaikuttaa siihen, että laitoksissa kuten esim. kouluissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa siirryttäisiin lähituottajien kasvattamiin raaka-aineisiin, ja tarjolla olevien vaihtoehtojen puitteissa mahdollisimman paljon luomuruokaan. Näin taataan lapsille, nuorisolle ja vanhuksille puhdas ja turvallinen ravinto. Vaikka kustannukset nousevat, varsinkin lapsien ja nuorien kohdalla tämä kyllä maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä laskeneiden terveydenhoitokulujen muodossa. Suomen omasta ruokatuotannosta täytyy pitää huolta, ja maan oma huoltovarmuus on turvattava. 

Myös ruoantuotannon henkisempään puoleen pitää kiinnittää huomiota. Kun ruoka on kasvatettu rakkaudella, tämä välittyy myös siitä valmistettuun ruokaan. Tällainen  ruoka on monellakin tapaa paljon ravitsevampaa kuin tehotuotettu. Ruokaan kerääntyy paljon ihmistä fyysisesti ja henkisesti elvyttävää energiaa, kun ruoaksi kasvatettuja eläimiä on kohdeltu hyvin. Nykyajan tehotuotanto tappaa ruoasta kaiken hyvän ja ravitsevan energian. Kasvikset ja viljat kavatetaan myrkyillä ja maaperää köyhdyttäen, ja syömämme eläimet ovat muuttuneet pelkiksi lihanpaloiksi tuotantolinjastolla. Ne ovat kuitenkin älykkäitä ja tuntevia olentoja, jotka lahjana antavat ruumiinsa meidän ravinnoksemme. Näin niihin pitää alkaa suhtautua, nykyinen tuotantotapa on täysin kestämätön. Kaikkeen ravintoon, oli se kasviperäistä tai eläinperäistä, pitää suhtautua kunnioittavasti, sekä syödessä että koko tuotantolinjan matkalta.

Jokaisella on oikeus myös puhtaaseen lähiluontoon. Aion valtuustossa pitää huolta, että tämä oikeus säilyy. Esimerkiksi kaavoituspäätöksissä pitää huolehtia, että kaikilla alueilla säilyy puisto- ja metsäalueita joihin ihmisillä on helppo arjen lomassa päästä. Tämä on tärkeää ihmisten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta, sekä on tärkeää myös ihmisten henkisyyden kannalta. Ihmisiltä on nykypäivänä kadonnut luontoyhteys. Myös tästä syystä ihmisten luontoon pääsystä pitää huolehtia, koska sitä kautta löytyy yhteys maapallomme energeettiseen ykseyteen. Mitä enemmän ihmiset oivaltavat että kaikki elollinen on yhtä suurta kokonaisuutta, sitä helpompi yhteiskuntamme on kehittyä ilon ja rakkauden yhteiskunnaksi. Metsiemme arvokkaita elinympäristöjä, kuten lähteitä, kosteikkoja, luonnon muovaamia hiekkarantoja jne. pitää myös suojella ja säilyttää, virkistyskäytön lisäksi myös luonnon itsensä takia. Luonnolla on itseisarvo, ja sen arvon pitää olla olennainen osa uutta yhteiskuntaamme. 

Jokaisella on myös oikeus saada yhteys omaan kansalliseen muinaishistoriaansa. Suomen kansan historia näyttäisi olevan paljon rikkaampi ja monipuolisempi, kuin mitä meille väitetty historia antaa ymmärtää. Tämän tiedostaminen on tärkeää ihmisten kansallisen itsetunnon kannalta. Historiaamme ja henkiseen perimäämme saa yhteyden muinaisten rituaalipaikkojen kuten uhrilehtojen, seitojen ja uhrilähteiden kautta. Myös muinaisista linnoista ja kuninkaanhaudoista on säilynyt jäänteitä. Nämä kohteet pitää ehdottomasti säilyttää ja suojella, jotta suomalaiset voivat tutustua salattuun historiaansa. Kaikki edellä mainitut kohteet ovat energeettisesti erittäin voimakkaita, ja niissä saa tätä kautta yhteyden historiaamme. Valitettavasti kohteita on paljon tuhottu, kuppikiviä on räjäytelty ja hautoja ja lähteitä jäänyt rakennusten ja teiden alle. Lupaan olla edistämässä kyseisten kohteiden suojelua ja säilyttämistä. 

Edellä mainittujen arvojen lisäksi minulle on erittäin tärkeää huolehtia paremmasta ja inhimillisemmästä vanhustenhuollosta. Vanhoja ihmisiä on esimerkiksi alkuperäiskansojen keskuudessa kunnioitettu elämänkokemuksensa ja viisautensa ansioista. Näin meidänkin pitää toimkia. Myös vaihtoehtohoidot ja niiden nostaminen länsimaisen lääketieteen hoitojen rinnalle yhteiskunnan palveluihin on minulle erittäin tärkeää. Jokaisella on oikeus valita hänelle sopivin ja toimivin hoitomuoto, ja näiden kahden puoliskon pitäisi auttaa siinä ja toimia yhteistyössä. Hoidon ei pitäisi perustua pelkään pillereiden määräämisen ja veitsen käyttöön. 

Koen että elämme uuden murroksen aikaa kaikilla tasoilla. Menossa on kaksi aikalinjaa, ja jokaisen pitää valita kumpaa aikoo kulkea. Vanha maailma on tullut tiensä päähän, ja on alkamassa valon ja rakkauden aikakausi kaikille jotka sen ovat valmiita valitsemaan. Minä ja Kristallipuolue olemme raivaamassa tietä kohti tuota uutta aikakautta. Toivon, että mahdollisimman moni olisi lähdössä mukaamme kohti parempaa huomista. Ilo. Rakkaus. Totuus.

Vieraile myös ehdokassivullani:

https://www.facebook.com/Kuntavaaliehdokas-Ira-Kyrkk%C3%B6-105544845027746

Valoisa tervehdys! Olen Olivia Kauppinen ja ehdolla Jyväskylässä.

Olen vuonna ‘85 syntynyt ja tuon politiikkaan kristallinkirkasta yhteistyö- ja uudistumiskykyä, avoimuutta sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ajatuksia suurella sydämellä.

Toimin myös Kristallipuolueen hallituksen sihteerinä, auttaakseni Suomea, uuden tasavertaisemman ja inhimillisemmän suunnan löytämisessä. Kristallipuolue ajaa Suomeen uuden ajan politiikkaa ilman poliittisia puoluerajoja tai puoluekuria. Tunnen vahvaa velvollisuutta ja kutsumusta tehdä tätä työtä rakasta maatamme kohtaan, unohtamatta upeaa kotikaupunkiani Jyväskylää!

Perheeseeni kuuluu kaksi ihanaa lasta sekä karismaattinen espanjalainen avopuoliso. Olemme saaneet asua ja työskennellä molempien kotimaissa, oppien eri kieliä ja kulttuuria. Työkokemusta minulle on karttunut Suomesta ja Espanjasta reilun 10 vuoden ajalta, monipuolisesti eri aloilta, myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehtävistä.

Olen myös aktiivinen yhdistystoiminassa ja tällä hetkellä olen mukana Jyväskylän Steinerpäiväkoti Tähtitarhan kannatusyhdistyksen hallituksessa sekä nuorisovastaavana Keski-Suomen Myynnin ja Markkinoinnin Ammattiyhdistyksen hallituksessa. 

Olen aina pitänyt opiskelusta ja uuden oppimisesta ja siksi repustani löytyy useita eri tutkintoja, kuten ravintolakokki, englanninkielinen Bachelor of Hospitality Management -ammattikorkeakoulututkinto, hankintaosaajan diplomikoulutus sekä yrittäjän ammattitutkinto. Parhaillaan opiskelen JAMKissa projektiosaajaksi ja tulevana syksynä aloitan vielä ammattiopettajan sekä verkostojohtamisen koulutuksen samaisessa opinahjossa, Jyväskylässä. Luotankin siihen, että kattavasta työ- ja koulutustaustastani on paljon hyötyä ja iloa myös poliittisissa tehtävissä. 

Vapaa-ajalla bongaat minut pyörän selästä ympäri vuoden, AaltoAlvarista sekä talvella Tuomiojärven avantouintipaikalta. Harrastuksiini kuuluu myös matkailu, terveysintoilu, luonnossa samoilu sekä bändikeikoilla ja teattereissa käynti. Viimeisen vuoden aikana olen myös osallistunut useampiin “Vapauden puolesta”-mielenosoituksiin Helsingissä, sillä koen että meidän tulee huolehtia paremmin Suomen itsenäisyydestä sekä meidän kansalaisten vapauksista ja oikeuksista. 

Sydäntäni lähellä olevat poliittiset tavoitteet Jyväskylässä: 

 • Ennaltaehkäisevän työn kehittäminen kokonaisvaltaisesti kaikissa ihmisten hyvinvointiin liittyvissä asioissa sekä turhien byrokraattisten hidasteiden karsiminen rakenteista
 • Tunnekasvatuksen ja henkisen hyvinvoinnin (esim. meditointi, mindfullness, empatia) opettaminen ja käyttöönotto kaikissa organisaatioissa. Vaikenemisen ja kontrollin kulttuurista tulisi päästä eroon. Tällä on suora vaikutus mm. kiusaamiseen ja työhyvinvointiin.
 • Julkiset hankinnat kuntoon Jyväskylässä, suuri vaikutus taloudelle. Jyväskylä voisi ottaa mm. mallia vuoden 2020 hankinta- organisaationa palkitusta Espoon kaupungista, jossa koko hankintatoimi koki kokonaisvaltaisen muutoksen. Myös paikallisuus ja vastuullisuus tulisi huomioida paljon paremmin julkisissa hankinnoissa. 
 • Puhdas, ravintorikkaampi ja lähiruokaa suosiva ruoka päiväkoteihin, kouluihin ja vanhainkoteihin. 
 • EI GMO:lle
 • Pienten koulu- ja päiväkotiyksiköiden säilyttäminen
 • Harrastamisen Suomen malli Jyväskylään, jossa järjestetään lasten toivomia, ilmaisia ja kaikille avoimia harrastuksia koulupäivän yhteydessä
 • Vanhustenhoito kuntoon priorisoimalla elämänlaatu, jatkuvan toiminnan tehostamisen ja taloudellisen voiton tavoittelun sijaan.  Myös holtiton kilpailuttaminen ja yksityistäminen on saatava kuriin
 • Rakennusmääräysten uudistaminen palvelemaan enemmän ekologista asumista, pientaloja ja kyläyhteisöjä 
 • Pienyrittäjien tukeminen sekä yrittäjyyden edistäminen eri tavoin.
 • Kulttuuri on sielun ruokaa, nostetaan se seuraavalle tasolle Jyväskylässä. Keskustan tyhjiä tiloja kulttuurin toimijoille, uusi musiikkitalo sekä tulevaisuuden torista koko kylän yhteisöllinen olohuone
 • Omavaraisuuteen kannustaminen ja sen opettaminen kouluissa ja kansalaisopistoissa

Lähdetään yhdessä, kaupunkilaisten ja kunnanvaltuuston kesken rakentamaan Jyväskylästä inhimillisten arvojen kaupunkia!

Ilo, Totuus ja Rakkaus, niistä on tulevaisuuden Jyväskylä tehty. 

Valtakunnan tason tavoitteistani voit lukea tarkemmin Kristallipuolueen hallituksen jäsenten esittelystä
Olen Tatiana Kalkku, ehdolla Jyväskylässä.
Olen asunut Suomessa 20 vuotta, ensin Äänekoskellä, siten Helsingissä ja nyt Jyväskylässä. Jyväskylä on hieno, ystävällinen ja rakastava asuinpaikkani.
 
Olen kotoisin Pietarista. Äidinkieleni on venäjä, mutta en voi enää sanoa olevani ihan venäläinen.
Lapseni ovat kasvaneet Suomessa, rakastan suomalaisia ihmisiä, puhdasta ja kaunista luontoa ja tuntuu siltä, että minun juuret ovat jo kasvaneet tähän maahan. 🙂
 
Olen ollut monissa eri työtehtävissä: Nuorena olin myyjä, Suomessa ensin tehtaalla, myöhemmin yrittäjänä kauneushoitolassa, Helsingissä viranomaisena ja asioimistulkkina ja nyt olen Solilla.
Tykkään kehittyä monipuolisesti ja se on varmasti vaikuttanut minut työpaikkoihin.
 
Miksi valitsin Kristallipuolueen?
 
Henkiset arvot ovat minulle tärkeitä, luottamus ja rakkaus on minun elämä.
Maailma muuttuu, mekin muutumme.
Yhteiskunta ja poliittinen toiminta olisi pitänyt päivittää jo ajat sitten. Kuka sen voisi tehdä paremmin, jos en minä, tai sinä, tai me?
 
En ole poliitikko, mutta näkymätön voima ja sisäinen energia vetää minut nyt siihen. Uskon että sydämelliset ihmiset pystyvät vaikuttamaan asioihin. Yhdessä me voimme!
 
En halua olla osa sellaista yhteiskuntaa, jossa vallalla on valta ja raha, vaan jossa kunnioitetaan toinen toisiamme ja jokainen ihminen on tärkeä.
Arvostan sisäistä kauneutta, luontoa, rakkautta, rehellisyyttä.
 
Meillä on oikeus asua luovassa yhteiskunnassa! Korkein voima on kanssamme!
Olen Jari Virtanen, ehdolla Jyväskylässä.
 
Olen toiminut rakennusalalla yrittäjänä vuodesta 2005.
 
Kyllästyttääkö sinuakin nykypuolueiden toimintatavat ja suoranainen valehtelu? Vai oletko tyytyväinen vanhojen puolueiden tekemisiin? Jos olet, äänestä ihmeessä niitä. Jos et, vaihtoehto on Kristallipuolue. Kristallipuolue on uusi puolue ja tekee muutosta nykypolitiikkaan.
 
Omat perusperiaatteeni ovat totuudellisuus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja toiminnan järkeistäminen. Kuntatasollakin on turhaa byrokratiaa ja korruptiota. Muutos pitää tapahtua jokaisen kuntapäättäjän yksilötasolla. Päätöksenteko pitää olla ihmislähtöistä.
 
Erilaisia palveluja ei saa karsia, pieniä kouluja ei saa lakkauttaa, lapsille ja nuorille on tarjottava harrastusmahdollisuuksia.
 
Kunnan palveluksessa olevien työtehtäviä on selkeytettävä ja päällekkäisyyksiä poistettava. Esim. vanhusten hoitoa ei saa ulkoistaa vaan se on hoidettava kunnan omilla työntekijöillä. Ulkoistamisen ongelmana on varsinkin kansainvälisten yritysten voitontavoittelun ollessa pääasia, toiminnan liika tehostaminen ja inhimillisyyden puuttuminen.
 
Johtajien palkkoja ja määrää on leikattava. Jokainen kunnan työntekijä ottaa vastuun omasta työstään. Rahojen käytöstä päättävillä henkilöillä tulee olla vastuu rahan käytöstä, kunnan rahat ovat veronmaksajien rahoja, ei kunnan päättäjien.
 
Veroprosentin nostolla ei voida taloutta korjata. On etsittävä säästöjä jokaiselta osa-alueelta kunnan toiminnassa. Keskustassa asioiminen autolla on tehtävä helpommaksi. Pysäköintimaksuja pitää alentaa/poistaa ja pysäköintipaikkoja lisättävä myös kadun varsille.
 
Mikäli haluat oikeasti muutosta nykytilanteeseen Kristallipuolue on ainoa vaihtoehto.
Olen Taru Vuorela, ehdolla Jyväskylässä.
 
Olen 35-vuotias kuntavaaliehdokas. Olen asunut kohta 6 vuotta Korpilahdella, Jyväskylässä, jonne muutin Vantaan Korsosta. Tulin tänne kohtaamaan pelkoni, hevoset, joiden kanssa olenkin ollut nyt lähes päivittäin tekemisissä kohta 6 vuotta. Matka on ollut ihmeellinen, olen oppinut paljon ja päässyt tuosta pelostani. Tällaista oppikoulua kokonaisuudessaan en olisi rahalla saanut, mutta tämä oli minua varten. Tänne tultuani tajusin myös, että yksinkertaisesti olen aina unelmoinut siitä, että saisin asua maalla, mökillä – jossain lähellä luontoa!
 
Maaseudulla olen oppinut paljon vastuusta – täällä kaupunki ei hoida, se on tehtävä itse. Suuresta on tullut pientä. Asiat, jotka ensin tuntuivat suurilta, ovatkin nyt pikkuhommia. Luonto antaa voimaa. Hevosten kautta olen oppinut myös paljon pitkäjänteisyyttä, vähänkin kerrallaan, mutta toistuvasti tuottaa tulosta. Hevoset ovat myös täydellisiä tunnepeilejä, ne ovat opettaneet minut olemaan, ei tunteiden vietävänä, mutta niiden tuntijana. Maalla luonto on suurin auktoriteetti, laki ja järjestys, vaikka ihminen mitä yrittäisi.
 
Viihdyn elämässäni. Joskus ajattelin, että minulla ei ole varaa pitää lomaa ja siksi täytyy tehdä sellainen elämä, josta ei tarvitse lomaa. Nyt minulla on semmoinen tai ainakin olen lähempänä sitä koko ajan, eli parantelen. Päivittäiset rutiinit pitävät kiinni maaelämässä, sekä minut kunnossa, mutta kerkeän niiden lomassa myös oleskelemaan. Tietysti välillä olisi kiva käydä jossain, mutta näinäkin aikoina, kun se ei ollut vaihtoehto ja minulla on kaikki tämä luonto tässä, tunsin suurta kiitollisuutta kodistani ja elämästäni juuri tällaisena. Ennen ajattelin, että rutiini tappaa luovuuden, mutta ei sen tarvitse olla niin. Vahvat rajat auttavat säätelemään toimintaa niin, että jaksaa hyvin päivästä toiseen.
 
Voisi sanoa, että nämä vaalit ovat valon vaalit. Kristallipuolue on ensimmäistä kertaa omana puolueenaan tuomassa kokonaistavaltaista näkemystä asioiden hoidosta politiikkaan – valoa koneistoon. Omana joukkueena, ei kukaan yksin muiden joukossa, vaan me yhdessä toistemme tukemana. On hienoa olla osa tätä joukkuetta tässä ajassa.
Kuntavaalit tänä vuonna keskittyvät koulutukseen ja varhaiskasvatukseen. Lapsissa on tulevaisuus ja jokainen lapsi ansaitsee hyvän elämän arvoiset eväät. Kunnissa ollaan hyvän elämän alkulähteellä. Ihmisen luona, perusarkeen vaikuttamassa. Paikalliset palvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut, vanhusten- ja vammaisten hoito, lähikoulut, terveysasemat, hammaslääkärit, liikuntapaikat, kulttuuri ja viihtyminen, kirjastot, puistot ja ulkoilualueet, lähiluonto ja kaikesta tästä huolehtiminen kuuluvat kunnalle. Resurssit, joilla auttaa ja tukea jokaisen ihmisen hyvää elämää, on suunnattava oikein. Koulujen ja varhaiskasvatuksen resurssien ja näin hyvän opetuksen ja opettajien jaksamisen varmistaminen on ensisijaista. Myös kotikoululaisia on tuettava aiempaa paremmin. Kotikoululaiset ovat osa yhteiskuntaa ja tulevaisuuttamme ja perusarvoihimme suomalaisina kuuluu sallia omannäköisensä elämä.
 
Sielunruoka, kulttuuri, taide ja liikunta, tarjoavat elämyksiä, onnistumisen tunteita ja koskettavat ihmistä. Samanhenkiseen ryhmään, kerhoon tai muuhun toimintaan kuuluminen saattaa olla elintärkeä henkireikä, sekä nuoren, että vanhemman elämässä. Kulttuuri ja taide, sekä myös liikunta tuovat paljon hyvinvointia ja sisältöä elämään. Kun elämässä on mielekästä sisältöä, tekemistä ja kokemista, joka ruokkii sielua ja täyttää sydämen, ihminen pysyy kiinni elämässä ja syrjäytyminen ja sen lieveilmiöt, kuten päihteidenkäyttö vähenevät.
 
Haluan osaltani olla auttamassa paremman yhteiskunnan luomisessa – siksi olen täällä ja siksi olen ehdolla.
Hei! Olen Maria Väkiparta ja Kristallipuolueen ehdokkaana Järvenpäässä.
 
Olen 41-vuotias ja minulla on neljä lasta, joista kaksi teini-ikäistä tyttöä ja kaksi jo aikuisuuden kynnyksellä olevaa nuorta miestä. Elämäämme rikastuttaa avopuolisoni tuoma latinalainen kulttuuri ja tuulahduksen Sipeariasta tuo kaksi vilkasta Samojedinkoiraa.
Olen toiminut vuosia toimistoassistentin tehtävissä ja samaan aikaan olen aina tehnyt ammatinharjoittajana liikunta- ja hyvinvointialan töitä.
 
Tuon ihmisten elämään iloa, energiaa ja valoa tanssin avulla ja se on ollut minulle itselleni jo toistakymmentä vuotta tapa selvitä vaikeistakin asioista. Olen myös kokenut, kuinka oman mielen ja kehon voi myrkyttää väärillä ajatuksilla ja huonolla ruokavaliolla. Tämän seurauksena luin ravintovalmentajaksi ja tutustuin hyvinvointituotteiden ja meditoinnin merkityksestä fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille.
 
Mielestäni nykyistä terveydenhoitoa voi kutsua enää vain sairaudenhoidoksi ja näenkin, että tässä olisi valtavasti parantamisen varaa, jotta voisimme oikeasti kutsua järjestelmää terveydenhoidoksi. Näkisin, että saavutettaisiin huomattavasti parempia tuloksia sekä yksilötasolla että taloudellisesta näkökulmasta, jos terveydenhoito sisältäisi lääketieteen lisäksi vaihtoehtoisia hoitomuotoja, yksilöllistä ravintovalmennusta ja aitoa läsnäoloa. Nämä pitäisi nivoutua saumattomasti yhteen toinen toista vaihtoehtoa pois sulkematta. Elämäntapamuutoksen ja kokonaisvaltaisen hoidon tukemisella säästettäisiin monet eurot, jotka nyt käytetään elintasosairauksien hoitoon. Haluammeko siis tukea ihmisten terveyttä vai lääketeollisuutta?
 
Pisimmän ja merkityksellisimmän urani olen tehnyt kotiäitinä. Kun muut alkoivat suunnitella akateemista uraa, niin minä valitsin kymmenen vuoden kotiäitiuran.
Ydinperheen hajoamisen jälkeen jäin pienten lasten yksinhuoltajaksi, joka oli haastavaa aikaa. Kulttuuriimme ei ole kovin perhekeskeinen, kuten esimerkiksi latinalainen kulttuuri, jossa ydinperheen lisäksi perheeseen kuuluvat vahvasti serkut, tädit, sedät ja isovanhemmat. Sain tuona aikana huomata, kuinka vaikeaa oli saada apua yhteiskunnalta, saadakseni yhdistettyä työn, opiskelun ja pikkulapsiperheen arjen. Koska puolet liitoista päätyy eroon, en usko olleeni ainoa apua tarvitseva.
 
Näkisinkin todella tärkeänä luoda resursseja vastaavassa tilanteessa eläviin perheisiin erilaisilla varamummo,-ukki,-isä toiminnoilla ja palveluilla. Näin sekä palveluntarjoaja ja asiakas pystyisivät rikastuttamaan toinen toisensa elämää tavalla, jota ei voi rahassa mitata. Kuinka paljon onkaan yksinäisiä vanhuksia, jotka ovat vielä työkykyisiä ja elävät pienellä eläkkeellä ja jotka kuitenkin haluaisivat tekemisellään tuntea olevansa edelleen arvokkaita ja tärkeitä. Kuinka paljon onkaan lapsia, joilla ei ole perheverkostoa ja jäävät ilman isovanhemman syliä, hoivaa ja iän tuomaa viisautta. Kuinka tärkeää olisikaan lapselle kuulla tarinoita menneistä ajoista ja päästä kosketuksiin kansamme historiaan ja menneisyyteen ja näin yhdistää sukupolvien ketjua ja säilyttää yhteys juuriimme. Tämä olisi erittäin tärkeää myös kansallisidentiteetin säilymisen kannalta.
Lisäämällä tällaisia matalan kynnyksen palveluita lapsiperheiden elämään ennaltaehkäisevinä tukitoimina, voitaisiin tukea lasten ja nuorten kehitystä ja vahvistaa ja laajentaa perheen tukiverkostoa. Tuen tulisi olla helposti saatavilla olevaa, jatkuvaa, tiivistä, säännöllistä ja pitkäkestoista.
 
Näkisin myös, että vanhusten hoivakotien ja päiväkotien yhteistyötä tulisi kasvattaa merkittävästi. Kun molemmat tilat sijaitsisivat vierekkäin, olisi yhteistyö mutkatonta ja helpommin järjestettävissä. Tällä tavalla kavennettaisiin sukupolvien välistä kuilua ja luotaisiin yhteisöllisyyttä, tuettaisiin lapsen sosiaalisia taitoja ja rikastutettaisiin vanhusten elämää. Hyödyt olisivat molemmille valtavan suuret.
 
Kannan suurta huolta myös nuorten jaksamisesta ja syrjäytymisestä. Tämänkin näen osittain tukiverkoston puuttumisen, perheyhteisöllisyyden, juurettomuuden, perinteisten arvojen, moraalin ja rajojen kadottamisen seurauksena. Näkisin, että edellä mainitsemieni pitkäkestoisten tuen muotojen jalkautuminen perheen arkeen ja elämään tukisi myös nuoria -vahvat juuret tukevat kasvua. Nuorille tulisi myös järjestää lisää ilta-, yökahvilatyyppisiä tiloja, joissa olisi turvallista viettää aikaa ja joissa olisi mahdollista saada keskusteluapua aikuisen kanssa. Monilta nuorilta puuttuu turvallinen, läsnäoleva aikuinen ja tätä aukkoa tulisi paikata edellä mainituilla nuoren helposti lähestyttävillä keinoilla.
 
Ja kyllä. Olen niin vanhanaikainen, että kutsun miesten hommia miesten hommiksi, naisten töitä naisten töiksi, vaikka molemmat ovatkin kykeneviä hoitamaan kumpia vain. Emme ole sukupuolineuraaleja henkilöitä, vaan naisia, miehiä, isiä, äitejä, tyttöjä ja poikia.
 
Lopuksi on myönnettävä, että olen noviisi politiikan saralla mutta jos maatamme johdetaan tavalla, jolla sitä on viime vuosi johdettu, uskon, että minulla on vahvaa potentiaalia olla vaikuttajana kunnallispolitiikan tasolla puolueen kanssa, jonka arvot ovat kohdillaan: -Rakkaus on aseemme, totuus on miekkamme ja hyvyys on kilpemme. Nyt jos koskaan on aika luoda uutta myös politiikan saralla, siksi Kristallipuolue.
Olen Marita Tulla 53v, ehdolla Keravalla.
 
Muutin tänne yli kymmenen vuotta sitten. Minulla on kaksi aikuista lasta. He tuovat valoa ja iloa elämääni. Elämä on opettanut, että periksi ei anneta. Kun haasteita tulee eteen niin ne aina ratkaistaan tavalla tai toisella. Positiivisuus ja ilo on osa elämääni. Olen hyvä motivoimaan ja kannustamaan ihmisiä. Huonoina päivinäkin yritän parhaani mukaan olla rasittamatta työkavereita ja ystäviäni. Kiukuttelulla pilaa varmasti toisten sekä oman fiiliksen ja päivän.
 
Olen tällä hetkellä töissä hoitoalalla. Valmistuin röntgenhoitajaksi jouluna -88. Työni on vaativaa ja raskasta, mutta todella antoisaa. Minulla on kokemusta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Olen toiminut myös esimiehenä röntgenosastolla. Tunnen ja tiedän mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu ja mitä haasteita tiukat resurssit ja vajeet käytäntöön aiheuttavat. Kuvantaminen on kehittynyt paljon siitä kun valmistuin. Nyt päästään tutkimaan ihmistä hyvinkin tarkasti, mutta onko sairaudet sen myötä vähentyneet? Eivät, päinvastoin.
 
Ruoan puhtaus on tärkeätä koska torjunta-, lisäaineet aiheuttavat moninaisia ongelmia ja sairauksia yhä useammille. Myös sisäilmaongelmat ja ulkoilman epäpuhtaudet ovat suuri riski terveydelle. Lääkärit eivät ennätä kiireiltään kuuntelemaan potilaita ja paneutumaan heidän vaivoihinsa riittävästi, koska uudet potilastietojärjestelmät, kuva-, sanelutyöasemat vievät yhä isomman osan vastaanottoon varatusta ajasta. Tulosta pitää tulla ja pysyä flowssa mukana. Tämä sama yhtälö pätee hoitajiin ja kaikkiin muihin ammattikuntiin yhteiskunnassamme. Paine työn tuloksellisuudelle ja ainainen kiire askarruttaa minua ja toivoisin voivani auttaa kehittämään terveydenhuoltoa ja olemaan mukana terveydenhoidon järkiperäistämisessä ja uudistamisessa. Mikään ei enää tahdo riittää.
 
Ihminen on kokonaisuus ja siksi onkin tärkeätä tulevaisuudessa kohdata ihminen osakokonaisuuksien summana, eikä vaan yksittäisenä oireena, ja olisi hyvä ymmärtää, että sairaus on aina seurausta jonkin elimen toimimattomuudesta, vajeesta. Ja kohdistaa huomio ennaltaehkäisyyn tai taudin varhaiseen toteamiseen. Tällä säästettäisiin paljon.
 
Elämä kantaa aina kun vain jaksaa uskoa. Jäin yksinhuoltajaksi lasten ollessa vielä pieniä. Tutustuin koulumaailman lisäksi perheneuvolaan ja näin miten eri tahot näissä toimivat. Välillä todella hyvin, mutta löytyi myös paljon puutteita. Näitä voisin kehittää kokemuksiini nojaten. Koska kasvatin lapseni käytännössä yksin opin uskomaan ja luottamaan itseeni. Nyt myöhemmin osaan olla näistä vuosista todella ylpeä ja kiitollinen.
 
Näinä vuosina kasvoin paljon ihmisenä ja vanhempana. Henkisyys on ollut aina voimavarani. Perheiden auttaminen ja tukeminen silloin kun vanhemmat ovat väsyneitä olisi tärkeää.
 
Äitini sairastuminen muistisairauteen on tuonut myös ikäihmisten arkiongelmat tiedostetuiksi ja päivänvaloon. Vanhuus on arvokas ja rikas elämän vaihe, jota kohti me kaikki ollaan menossa. Ihmettelen suuresti miten huonosti nyky-yhteiskunta hoitaa vanhuksia. Poikkeuksiakin löytyy mutta harvassa ne ovat. Hoitajamitoituksen kohottaminen tarvitulle tasolle ym. eivät vain saa riittävästi kannatusta ja tukea. Miksi? En usko, etteikö tahtoa löytyisi, vaan kyse on usein priorisoinnista.
 
Vaihtoehtohoidot ovat olleet reilut 15v. tärkeä osa elämääni ja auttaneet rakentamaan vaikeita asioita ja tunnetiloja vahvuudeiksi. Soisin saman avun kaikille haluaville. Valitettavasti vaintoehtohoitoja ei liiemmin suositella tai tueta yhteiskunnassamme. Lääkkeillä saa monia sairauksia hoidettua, mutta lievittämällä usein vain oireita. Jos lääketiede keskittyisi hoitamaan itse sairautta eikä lievittämään vaan oireita emme tarvitsisi niin paljon lääkkeitä. Siksi lääkäreille pitäisi opettaa myös vaihtoehtohoitoja. Lääketieteen rinnalle olisi tärkeätä luoda vaihtoehtohoitokokonaisuus. esim.homeopatialla ja akupunktiolla olisi oiva mahdollisuus ja tila.
 
Politiikka alkoi kiinnostamaan viitisen vuotta sitten. Koska olin pitkään altavastaajana vaihtoehtohoito kontra lääketiede keskusteluissa, vaikka olin kokenut niiden auttavan, monien lääkäreiden ja sometahojen puolelta. Tuntui turhauttavalta ja surulliselta. Moni masentunut tai kroonisesti sairas saisi vihdoinkin näillä apua osittain tai kokonaan ongelmiinsa. Läheisen sairastuttua yhdistelmärokote-tutkimuksessa avasi silmäni ja ohjasi minut etsimään ratkaisumalleja muualta lääketieteen ulkopuolelta. Myös koko perheeni koira mukaanluettuna hoidettiin homeopatialla hyvin tuloksin.
 
Tämä kaikki kokemani auttoi minua näkemään ja pääsemään irti ”matriiseista”, joilla ylläpidetään yhteiskunnan sisäisiä jo kroonistuneita malleja. Miksi politiikka ei toimi, vaikka äänestämme sinne neljän vuoden välein uudet kansanedustajat (ja mielestämme hyvät sellaiset)? Sama veljeily ja korruptio vaan jatkuu.
 
Koska haluan antaa panokseni yhteisen hyvän tekemiseen päätin lähteä ehdolle kuntavaaleihin ja valintani oli tietysti Kristallipuolue. Arvot ja aito halu ohjata politiikkaa ennakkoluulottomasti aivan uudentyyppiseen suuntaan on hienoa. Inspiroimme toisiamme ja saamme ideoita. Uskallamme puhua omaa totuutta ja pistämme itsemme likoon totuuden puolesta. Upea tunne. Haluan olla mukana yhteisessä tekemisessä enemmän kuin koskaan ennen. Luomme sydämestä käsin uutta Suomea ja suomalaisuutta. Olen täynnä intoa ja en pelkää tulevia haasteita, vaan uskon, että kun olemme tekemisissä juuri oikeanlaisten ihmisten kanssa niin voimaannumme ja pystymme ihan mihin vaan, olemme lyömättömiä.
 
Uskon, että tämä kaikki elämän kokemukseni auttavat minua kuntapolitiikassa kohdistamaan käytössä olevat resurssit ja palvelut juuri oikeaan kohteeseen. Kunnan vastuulla on monia tärkeitä osa-alueita ja menoeriä ja ei ole järkevää tuhlata niitä turhiin ja toimimattomiin projekteihin. Vastuu päätöksistä on aina päättäjillä.
Olen Ann-Marie Rende, 31-vuotias yrittäjä ja äiti, toimin Kuopion vaalipiirissä.
 
Ilo, totuus ja rakkaus
 
Arvot jotka mielestäni tulisi antaa ohjata elämässämme. Kaikessa.
Silti kiire, pelot ja epävarmuudet tuovat epätasapainoa ja päädymme toimimaan luontoamme vastaan. Kaikkialla.
 
Toimin energiahoitajana ja olen ollut kauneudenhoitoalan yrittäjä yli kymmenen vuotta.
 
Tietoisuuden kasvaessa meidän tulee laajentaa sitä kaikkialle, myös rakenteisiin joissa elämme ja missä pystymme vaikuttamaan kansamme ja lastemme hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen, olemmehan loppujen lopuksi pohjimmiltamme kaikki samalla puolella.
 
Rakkauden, ilon ja totuuden puolella.

 

Olen Pertti Vehreävesa, ehdokkaana Kuopiossa.
 
Olen syntynyt vuonna 1959. Olen naimisissa ja minulla on kolme aikuista poikaa. Opiskelin Oulun yliopistossa arkkitehdiksi 1979-88. Viime vuodet toimin pääsuunnittelijana erilaisissa rakennusprojekteissa arkkitehtitoimistossa, jossa olin osakkaana. Lopetin toimistohommat vuosi sitten, ja siirryin vapaaksi taiteilijaksi.
 
Erikoisosaamisekseni koen kokonaisvaltainen näkemyksen. Nyt tarvitaan uudistumista joka alalla. Olen aina tykännyt tutkia asioita monelta kannalta. Henkiset ja mieleen liittyvät asiat ovat kiinnostaneet jo kauan, samoin kokonaisvaltainen näkemys niin terveysasioihin, rakentamiseen – ja vaikkapa uskontoon.
 
Pidin muutaman taidenäyttelyn -90-luvulla, palasin aiheeseen nyt kuluneen vuoden aikana.
Vuodenvaihteessa ilmestyi kirjaamani SALATTU RAAMATTU / Basam Books. Kirja käsittelee Raamatun esoteerista symboliikkaa – ykseyden näkökulmasta. Kyse on hyvinvointimme perustasta, maailmankuvastamme. Me jokainen olemme rakenteilla oleva uusi ihminen, mikä valkenee erinäisten oivallusten kautta. Samalla käy selväksi, miksi sairastumme, miten paranemme, ja pysymme terveinä. Voimme vaikuttaa omaan elämämme monin tavoin.
 
Alkuvuonna 2020 yhtä aikaa kaikkialla samoin sanoin alkanut ‘uusi normaali’ ei siten vakuuttanut allekirjoittanutta. Terveytemme perusta on toimiva immuunipuolustuskyky – kehomme parantaa itsensä, kun edellytyksistä huolehditaan.
 
Remonttia kaipaa siten monikin asia poikkeusolojen jälkeen – kaikkia mahdollisia vaikutuskanavia täytyy nyt käyttää.
 
SYDÄMENI ASIAT:
Kaikinpuolinen hyvinvointimme, vapautemme ja itsemääräämisoikeutemme.
– onnellinen ja pitkä lääkkeetön elämä
– omaleimainen paikallinen kulttuuri ja omavaraisuus
– työtä ja tekemistä kaikille tarpeen mukaan
– hankinnat lähialueilta, pienyritykset työllistävät parhaiten
– päätäntävalta Suomessa ja suomalaisilla
– Äiti Maa ruokkii meidät, kun sitä hoivaamme ja kunnioitamme
Olen Anu Puttonen Kristallipuoleen ehdokas Kuopiosta.
 
Olen iältäni 40 ja 11-vuotiaan pojan viikarin äiti. Olen rehellinen, rempseä ja reipas puhdasjalkainen savolainen. Alkuni elämäntaipaleelle olen saanut Juankoskelta, jossa myös lapsuuteni ja nuoruuteni aikaiset koulut olen käynyt. Elämä on kuljettanut ristiin ja rastiin Suomea, mutta tänne kauniiseen Savon sydämeen olen aina palannut takaisin iloisten ja lupsakoiden savolaisten keskuuteen.
 
Halu kuunnella ja auttaa ihmisiä johdatti minut muinoin opiskelemaan lähihoitajaksi. Hoitajana työskentelin lähes kymmenen vuotta, kunnes alati tiukentunut työtahti, kehon fyysisine oireineen pysäyttivät miettimään kevyempään ammattiin hakeutumista. Halusin jatkaa ihmisten parissa työskentelyä, joten päädyin opiskelemaan AMK sosionomiksi, josta sain myös kirkollisen nuorisotyöohjaajan pätevyyden. Luonto ja luonnossa liikkuminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni, niinpä elämä johdatti kouluttautumaan vielä luonto- ohjaajaksi. Syvällä sisimmissäni minussa asuu pieni viikarimainen peikko, joka halajaa aina pilke silmäkulmassa hupsuttelemaan kohti uusia seikkailuja ja haasteita.
 
Olen saanut työskennellä muun muassa muistisairaiden, ikäihmisten, erityisryhmien, nuorten, lasten, lapsiperheiden, psykiatristen-, päihde-, sekä rikostaustaisten kuntoutujien parissa. Kokemusta on myös kirkollisen puolen työtehtävistä. Sydämen palonani on aina ollut halu saada auttaa ihmisiä ja kohdata heidät kokonaisvaltaisesti omana ainutlaatuisena yksilönään. Jokainen ihminen on arvokas ja ainutlaatuinen omine kokemuksineen, aatteineen ja mielipiteineen.
 
Minulle tärkeitä asioita ovat muun muassa läsnäoleva ihmisten kohtaaminen, ihmisten hyvinvointi, terveys, yhteisöllisyys, paikallisuus, omavaraisuus ja henkisyys. Myös totuus, ilo, isänmaallisuus ja oikeudenmukaisuus ovat sydämen asioitani.
 
Kristallipuolueen arvot myötäilevät vahvasti sydämeni arvoja ja koen, että tarvitsemme nyt uusia raikkaita muutoksia yhteisöllisen vaikuttamisen osalta. Päätöksiä yhteisistä asioista ei tule tehdä yksipuolisesti ylhäältäpäin, vaan vaikuttamisen tulee olla läpinäkyvää ja totuuden mukaista ihmisten mielipiteiden kuulemista ja kunnioittamista.
Olen Zibelina Kirsi Armassalo, ehdokkaana Liedossa.
 
Olen tänä vuonna 59 vuotta täyttävä puolilappilainen ja puolisavolainen nainen. Olen ikuinen lapsi sielultani. Aloitin työn teon 12-vuotiaana vihannestiloilla ja olen sen jälkeen kouluttautunut ja työskennellyt miltei kaikilla yhteiskunnan aloilla. Viimeiset 25 vuotta olen toiminut eläinlääkärinä, mihin työskentelyyn olen yhdistänyt 4. sairaanhoito-oppilaitoksessa 1 vuoden koulutuksella omaksumani koulutetun hierojan ja fysioterapiaopintojen tiedon ja käytännön eläinten terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien hoidossa.
 
Perheeseemme kuuluu neljä aikuista lastani ja paljon erilajisia eläimiä. Elämä ilman eläimiä ei ole meidän perheessämme vaihtoehto.
 
Olen MKR:n eli moniammtillisen koronakriisin ratkaisuryhmän Korruptiovastaava, koska olen ja perheemme on henkilökohtaisessa elämässään kokenut ja kokee yhä korruptiivisen vallan ja hyvävelisiskosysteemin ihan kaikessa. Mikäli jokin taho tässä korruptiivisessa verkossa ottaa sinusta kouristuksenomaisesti otteen, olet todella pulassa, kuten mekin olemme näiden omatunnottomien valtaansa väärinkäyttävien ihmisten kanssa.
 
Olen elämässäni kokenut miltei kaiken, joten en mistään enää hämmästy. Ihmettelen suuresti, miten nämä valtaapitävät henkilöt ihan jokaisessa maassa saavat jatkaa täysin ammattitaidotonta ja todellisuuteen ja tieteeseen perustumatonta toimintaansa kansalaistensa huonovointisuden lisäämiseksi. Minulla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin käyttää elämän- ja työkokemustani sekä tietoani mahdollisuuksien mukaan kansakuntamme ja koko maailman hyödyksi mm. Kristallipuolueessa vaikuttamalla.
 
Yhdessä olemme vahvat ja yhdessä loistamme kirkkaina Kristalleina valaisten pimeät piilossa olevat pahantekijät ja pahuuden instanssit näkyviksi ja siten voitettaviksi. Olkaamme Rakkaudella täytetyt ja antakaamme Rakkauden voiman johtaa meitä Totuuden tiellä Valoon ja Kirkkauteen.
Olen Malla Maanpiiri, ehdolla Lohjalla.
 
Tässä hiljattain tuli itsellenikin aikalailla yllättäen sisäinen kutsu lähteä vaikuttamaan maailman menoon politiikan kautta, koska näen että meitä sydämen tiellä olevia ihmisiä tarvitaan siellä kovasti!
Käytännössähän tilanne on sellainen, että me ei vaan voida jättää päätösvaltaa sellaisten ihmisten käsiin, jotka eivät itseasiassa tiedä mitä ovat tekemässä! Ja tää on se kaikkein oleellisin kysymys, eli se MITEN me meidän yhteisiä asioita hoidetaan!
 
Vallalla olevan kotrolloinnin kulttuuri on tulossa tiensä päähän ja alkaa olla inhimillisyyden aika. Me tarvitaan enemmän sydämen arvoja myös politiikkaan, koska ilman niitä ei edessä ole muuta kuin umpikuja! Politiikka on ihmisiä varten, se on yhteisiä sopimuksia siitä, miten me eletään täällä sovussa keskenämme. Politiikan on tarkoitus palvella ihmisiä ja mahdollistaa heille hyvä ja tasapainoinen elämä – elämä, joka on elämisen arvoista! Sen takia tuli kutsu lähteä tälle tielle, koska meitä tarvitaan!! Tarvitaan myös meitä, jotka tulevat mukaan kulkien sydämen tietä.
 
Eikä ketään voi siitä moittia, jos ei ole sitä tietä tuntenut, sillä ei meille oikein kenellekään ole sitä opetettu pienenä ja vielä vähemmän esivanhemmillemme. Vaan nyt on uudet ajat – meidän sukupolvi on kiertänyt ympäri maailmaa meditoimassa, laulamassa ja verkostoitumassa, oppimassa sydämen viisautta ja vanhojen traditioiden tietoisuutta, yhteyttä maahan ja luontoon!
 
Tämä kaikki on ihmisen ikiaikaista viisautta ja Suomen kansa ei sitä koskaan täysin ole kadottanutkaan, kiitos metsiemme ja luonnon, ja siksi meidän on helppo se taas muistaa! Espanjankielen sana muistamiselle on ”reconocer”, suoraan suomennettuna se tarkoittaa – tuntea uudelleen, ja juuri sen kaltaisesta muistamisesta tässä on kyse. Että muistamme taas miksi ylipäätään elämme, tunnistamme mikä elämässä on tärkeintä ja muistamme ja tunnistamisen alkuperäisen yhteytemme luontoon – osamme osana luontoa.
 
Se on tunnistamista. Sellaista tunnistamista, joka tapahtuu vain sydämessä. Sellaista, kun vaan tietää jonkin asian olevan oikein ja laskeutuu syvä rauhan tunne. Se on minulle henkisyyttä, hyvin inhimillistä ja luonnollista siis, ei kovin mystistä tai esoteerista, vaan ihan juuri sitä kuinka me ollaan ja eletään täällä yhdessä, ja mitkä arvot meitä ohjaavat.
 
Korona-hulinoiden paras ja hyvin tarpeellinen puoli on ollut koko maapallon pysäyttäminen, jolloin moni on ehtinyt huomaamaan että oleellisin löytyykin läheltä ja tahdin hidastaminen on tuonut paljon läsnäoloa ja aikaa perheelle ja rakkaudelle monen elämään. Tottakai tarvitsimme tämän paussin, ei millään muuten oltaisi osattu hidastaa tahtiamme. Aivan samoin kun flussa iskee stressin keskellä pysäyttämään ja hidastamaan tahtia – on korona auttanut meitä myös pysähtymään ja sitä kautta huomaamaan todellisen kollektiivisen voimamme.
 
Ainoa järkevä kysymys on, että mihin aiomme tätä voimaamme käyttää?
 
Nythän tosiaan emme voi olla huomaamatta, että mehän pystymme tekemään masiivisia ympäristötekoja samanlaisella tehokkuudella, miten koronaan on suhtauduttu ja vielä pelastamaan maapallon tulevaisuuden. Tosin ihminen ei hevin luovu saavutetuista eduista, ellei ymmärrä syvintä motivaatiota siihen miksi näin haluaisimme tehdä. Sen takia meidän on tärkeää kohdata todellisuus sellaisena kuin se on, eikä paeta tai yrittää väkisin kontrolloida sitä. Juuri siksi kontrolli ja ylhäältä käsin tapahtuva käskyttäminen, rajoittaminen ja määräminen ei toimi. Ja juuri siksi me tarvitaan ihmisläheisempää ja ihmisten tarpeita kuuntelevaa politiikkaa, jotta löydämme tien, jossa ihmisten tarve Elävään Elämään tulee kohdatuksi.
 
Koronassakaan itse virus ei ole se kysymys, vaan se miten me suhtaudumme siihen. Se miten siihen on suhtauduttu heijastelee tietysti maailman kollektiivista tilaa. Mitäpä jos hyväksyisimme, että pallollamme kiertää tällä hetkellä virus, joka muutamille harvoille on kohtalokas? Mitä jos kohtaisimme myös kuoleman osana elämää ja sen surun mikä rakkaan läheisen menettämisestä koituu? Mitä jos antaisimme Elämälle mahdollisuuden jatkua ja uudistua? Näin on aina ollut ja näin se tulee aina olemaan.
 
Poliittisten päätösten tulee tietysti sydämen totuuden lisäksi perustua myös tieteelliseen faktaan, mikä tämän hetken koronapolitiikassa ei alkuunkaan toteudu.
 
En odota elämältä rauhan ja rakkauden paratiisia. Sen sijaan uskon aitoon kohtaamiseen, inhimillisyyteen ja toinen toistemme aitoon kuulemiseen ja huomioimiseen. Joka ei siihen pysty, on tavalla tai toisella haavoittunut elämänsä matkalla ja väitän että itseasiassa me ollaan kaikki, ei kukaan meistä yksin pysty siihen, ei millään! Enkä aivan varmasti myöskään minä.
 
Juuri siksi me tarvitaan toisiamme, me tarvitaan yhteyttä toisiimme ja ennen kaikkea sitä ettei asetuta toinen toisiamme vastaan, vaan löydetään tie yhdessä. Se on egolle pelottavin juttu maailmassa tulla nähdyksi ja myöntää oma keskeneräisyytensä ja haavoittuvaisuutensa, ja samaan aikaan juuri se on se mitä me eniten tarvitaan!
Vaikeiden asioiden ja tunteiden kohtaaminen on syvästi hiilaavinta hommaa maan päällä, varsinkin silloin kun sen saa tehdä hyväksyvässä ja rakastavassa ilmapiirissä, kenenkään tuomitsematta. Sitä me tarvitaan!
Kuka viisas sen sanoikaan, että me ollaan täällä kaikki vaan auttelemassa toinen toisiamme kotiin! Ja juuri sen takia lähden mukaan, koska en voi jättää heitäkään yksin sinne Arkadian mäelle miettimään asioita tavoilla, jotka ei toimi! Haluan mukaan kerhoon ja löytämään yhdessä parempia tapoja toimia ja elää!
 
”Olla kotona – on olotila” – kertoo sen mitä kodilla tässä tarkoitetaan. Koti ei ole vain asunto missä asut, vaan sitäkin enemmän koti on Elämä, jossa sinun on hyvä olla. Sillä tiellä me tässä kaikki ollaan ja sille tielle voi mun kanssa lähteä aidosti kohtaamalla!
 
Käytännön tasolla olen ihan kohta 40v täyttävä luonnon eläjä. Tykkään kasvattaa mahdollisimman paljon ruokaa yhdessä kavereiden kanssa ja keräillä sitä luonnosta. Se on mulle oleellinen osa elantoa, koska on vaan niin ihanaa pystyä itse tuottamaan ja löytämään omaa ruokaansa ja samalla se tarkoittaa myös vähemmän työskentelemistä rahan eteen ja enemmän työtä suoraan oman elon eteen. Rakastan sitä! Tykkään muutenkin minimalistisesta ja luonnollisesta elämästä ja suunnilleen kaikki kaverini haaveilevat asuvansa pikkumökissään jossain ihanassa yhteisöllisessä pikkukylässä!
 
Tämä onkin yksi keskeisimpiä teesejäni politiikassa, ekokylien ja pientalo-asumisen mahdollistaminen, ja rakennusmääräysten uudistaminen palvelemaan enemmän ihmislähtöistä ja ekologisempaa asumista. Ollaanhan me ihmiset nyt hyvänen aika aikojen alusta asti asuttu pienissä yhteisössä ja pystytetty majoja sen mukaan, ku tarve on ja luotu orgaanisia verkostoja keskenämme. Ei mikään ihme että tämä ihmislajille lajityypillinen elämäntapa kiinnostaa ja kutsuu monia! Koitapa erottaa lammasta laumastaan – ei se toimi! Sama juttu se meillä on, sielu kaipaa takaisin siihen, mikä meille luonnollista on!
 
Mun agendalla on politiikan keinoin tukea kaikkea mikä on hyväksi koko ekosysteemille ja muuttaa maapalloa tuhoavat elintavat Elämän monimuotoisuutta tukeviksi. Tunnetaidot ja henkisten arvojen tunnistaminen on avainasemassa tällä matkalla.
 
Olen vuosia työskennellyt luonnollisen synnytyksen parissa doulana ja HypnoSynnytys-valmentajana, koska huomasin että siellä synnytysmaailmoissa kaivataan paljon enemmän sydämen tietä ja synnyttäjien kohtaamista ja arvostamista. Olen ollut mukana #MinäMyösSynnyttäjänä -kamppiksessa tuomassa synnytysväkivaltaa ihmisten tietoisuuteen ja toiminut myös Aktiivinen Synnytys ry:ssä edistäen ihmislähtöisempää synnytyskulttuuria.
 
Mä oon yhden lapsen vuoroviikkoinen äiti ja mulle luonnollista on, että perheet voivat olla toimivia niiden muodoista riippumatta ja yhteistyö on kaikkein tärkeintä. Lapsen kanssa ollaan usein puhuttu, miten itseasiassa 3- tai 4-päiväinen työ-ja kouluviikko taitais olla meille ihmisille paljon luonnollisempi ratkaisu ja tätähän on hyvällä menestyksellä kokeiltukin eri maissa. Kuulen ympärilläni paljon kaipausta tällaiseen yksinkertaisuuteen ja luonnolliseen aikaan perheen kanssa ja niiden Elämälle tärkeiden perusasioiden äärelle.
 
Kyse on siitä että ihmiset haluaa Elää omaa elämäänsä, eikä suorittaa sitä! Aika tärkeille asioille ja merkityksellinen yhteys toisiin ihmisiin tekee elämästä elämisen arvoista.
 
Tällä hetkellä elämäni kirkkain valo ja oppi on Zen Coaching, jota lähdin opiskelemaan reilu vuosi sitten. Se on kaiken sen ytimessä mitä kohti olen jo vuosikausia kulkenut. Kohtaaminen, läsnäolo, totuus, rakkaus, ilo ja aitous. Olin siis lähdössä politiikkaan jo ennen kuin löysin Kristallipuolueen ja en voinut kuin nauraa ääneen sen löydettyäni! Kaikki arvot loksahtivat niin kohdalleen, että ensimmäisessä sähköpostissa lähestulkoon luettelin Kristallipuolueen teesit, vaikken ollut niitä vielä edes itse lukenut.
 
On pääasiassa kaksi tapaa vaikuttaa maailman menoon. Yksi on mennä mukaan vaikuttamaan olemassa olevaan systeemiin. Toinen on alkaa luoda rinnakkaista todellisuutta, jolloin vallitseva systeemi käy tarpeettomaksi. Molemmat ovat tärkeitä ja molempiin voi osallistua yhtäaikaa.
 
Rakkaus & henkisyys & tietoisuus on kaiken elämän lähde, joten ilman niitä on turha lähteä mihinkään hommaan – saati politiikkaan, joten kiva tutustua uusiin ihmisiin ja katsoa mitä muutoksen tuulia saamme yhdessä luotua.
Olen Sirli Lepson, ehdolla Lohjalla.
 
Olen hyvinvointialan yrittäjä, tuotan luonnonkosmetiikka, teen energiahoitoja ja opetan ihmisiä ottamaan vastuun takaisin omasta terveydestään ja hyvinvoinnista. Minulle on luonto lähellä sydäntä. Luonto on syy miksi muutin Helsingistä Lohjalle. Rakastan sitä, että saan juomaveden kylmästä lähteestä, lapset saavat käydä rauhallisessa koulussa, naapurit tuntevat toinen toisensa ja puhdas ruoka kasvatetaan lähellä.
 
Olen ihmisten ihminen. Minun työni on auttaa ihmisiä näkemään heidän koko potentiaalia. Miten he saavat tukea terveyttään luonnollisilla keinoilla. Miltä tuntuu kun he saavat olla tasapainossa ja kokea sisäistä rauhaa ja nähdä millaiset ovat heidän supervoimansa.
Uskon, että jos jokainen meistä tekisi elämässään sitä mihin on luotu, mitä tykkää ja mitä rakastaa, olisi maailma heti aivan eri näköinen.
 
Olen asunut Suomessa 13 vuotta. Olen kotoisin Virosta. Olen pannut merkille miten paljon asiat ovat tänä aikana muuttuneet. Tunnen sydämessäsi, että nyt on aika positiivisiin muutoksiin, jotka auttavat meitä, tavallisia ihmisiä. Ole se muutos mitä haluat nähdä – on lause mikä sai minut mukaan Kristallipuolueen ja kuntavaaleihin.
 
Näen, että tulevaisuudessa meillä on oikeus puhua asioista näin kuin he oikeasti ovat – sana on vapaa! Ihmisillä on perusoikeudet ❤ Politiikka on rehellistä ja läpinäkyvä ja päätöksiä tehdään sydämen kautta. Lapsilla on mahdollisuus kehittää itsessäsi juuri näitä taitoja missä he ovat parhaita. Luonto voi hyvin ja tarjoa meille tukea. Jokaisella on oikeus päättää omasta terveydestä itse. Koululääketieteen rinnalla tuetaan myös vaihtoehtoisia ja täydentäviä hoitomenetelmiä. Ruoka ja juomavesi ovat puhtaita, panostetaan enemmän luomu- ja lähiruoan kasvattamiseen.
 
Ilo, totuus ja rakkaus on kaikessa meidän ympärillä.
Olen Tuulia Helmisola (ent. Laine), olen ehdolla Nokialla.
 
Olen 48-vuotias suuren uusperheen äiti ja omaa unelmatyötään tekevä yrittäjä. Juhlimme aviomieheni kanssa juuri häitämme ja meillä on yhteensä seitsemän lasta, joista kaksi vanhinta on jo muuttanut pois kotoa. Nuorimmainen aloittaa syksyllä koulun. Kaksi lapsista käy Tampereella Steinerkoulua.
 
Terveydenhoidossa suosin homeopatiaa ja muita luonnonmukaisia hoitomuotoja. Ravinnossa suosin luomua ja syömme kasvisruokaa.
 
Olen koulutukseltani diplomi-insinööri, numerologi, henkinen opettaja ja puutarhuri (kronologisessa järjestyksessä). Mieheni kanssa yhteisessä yrityksessämme autan ihmisiä parempaan henkiseen hyvinvointiin ja meillä on lisäksi verkkokurssi-, verkkokauppa- ja blogialusta Verkkovalmentajat.fi.
 
Lähdin Kristallipuolueen ehdokkaaksi sydämen kutsumuksesta. Sydämen ja korkeamman voiman ohjaukseen luottaen olen tehnyt parhaimmat päätökset elämässäni, joten tällä hyväksi havaitulla linjalla jatkan edelleen. Koen tärkeäksi henkisen ulottuvuuden tuomisen mukaan politiikkaan ja päätöksentekoon.
Minulle tärkeitä arvoja ovat ilo, totuus, vapaus ja rakkaus.
 
Kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ihminen on onnellinen ja säteilee hyvinvointia myös ympärilleen.
 
Annan tukeni luonnonmukaisille hoitomuodoille ja lempeälle henkiselle eheytymiselle, jotta voimme kasvaa parhaaksi versioksi itsestämme. Meissä jokaisessa on valtava potentiaali – tehtävämme on kaivaa se esiin.
 

Hei! Olen Maija-Sofia Tuomisto (synt. 6.5.1986), Kristallipuolueen ehdokas Nokialla.

Olen uusioperheellinen, 4v ja 8v poikien äiti. Asun perheineni Nokialla Harjuniityssä. Edustan toiminnallani jonkinlaista ns. uudenlaista politiikkaa, sillä olen havainnut ne vakavat puutteet, joita nykyinen järjestelmä esimerkiksi nk. puoluekurin osalta pitää sisällään. Mottoni on sekä yksilö-, että yhteiskuntatasolla seuraava: ’Kun juurisyy on hoidettu, oireet lakkaavat pulppuamasta’. Mielestäni tällä hetkellä hoidetaan pääasiassa yhteiskunnan pintatason oireita. Niitä oireita yhteiskunnan pahoinvoinnista pulppuaa yhä enemmän, mitä vähemmän hoidamme niitä ongelmia, jotka ovat juurisyynä näille ongelmille. Yleinen ihmisten saama arvostus, humanistisemmat eli pehmeämmät arvot, sekä kaikenlaisen kategorisoivan ajattelun välttäminen, antaisivat selkeästi erilaisia lopputuloksia koko yhteiskuntaa ajatellen – mitä tänä päivänä nähdään.

Toivoisin voivani tuoda laaja-alaisen koulutukseni ja kokemukseni kautta osaltani uudenlaista pohjaa yhteiskunnallisen vaikuttamisen areenalle. Kaikki toimintani tähtää hyvinvoinnin parantamiseen yksilöllisellä ja yhteiskunnallisella tasolla, kenties uusien toimintamallien keinoin. Minua voisi tituleerata sanoilla ’käytännöllinen idealisti’. Ennen muuta olen humanisti, mutta peräänkuulutan kestävää talouspolitiikkaa. Ihminen voi olla yhdistelmä humanistia, sekä samalla olla perillä talouspolitiikasta. Sellainen ’yhdistelmä’ itse olen. Minulle on ominaista proaktiivinen ajattelu. Ilmiöitä pystyn laaja-alaisesti havainnoimaan usein hyvissä ajoin ja se onkin se minun suurin vahvuuteni. On parempi toimia silloin, kun ensimmäiset pilvet ovat taivaalla, kuin vasta silloin, kun alkaa rankkasade.

Kolme tärkeintä vaalitavoitettani nimenomaan Nokian kaupunkia ajatellen:

1. Lasten ja nuorten ennaltaehkäisevät palvelut uusien innovaatioiden keinoin koulun, työn ja perheen yhteensovittamiseksi. Joustavat palvelut.

2. Uuden rakenteilla olevan hyvinvointikeskuksen kehittäminen Nokialla uudenlaiseksi ja vetovoimaiseksi edelläkävijäksi, esimerkiksi tilojen vuokraamista terveysalan yrittäjille

3. Yrittäjien sekä kaikenlaisen yritteliäisyyden tukeminen

Kaikki toiminta lähtee mielestäni aina hyvistä arvoista ja eettisistä motiiveista. Tällöin saadut tulokset ovat eittämättä parempia ihmisten ja nimenomaan ihmisyyden kannalta, kuin jos motiivit eivät olisi täysin eettiset ja ’puhtaat’. Tällaiset humanistiset arvot ovat kaiken toimintani lähtökohtana, ja välillä olen joutunut laittamaan itseni myös ’likoon’ näiden asioiden puolesta. Tällainen näkökulma tekee myös politiikasta ’uudenlaista’. Yhteisön hyvä koituu parhaimmillaan myös yksilön hyväksi; edellinen ei ole jälkimmäiseltä pois. Tätä ei ole mielestäni syvällisesti ymmärretty nykyisessä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Nykyinen järjestelmä kaipaa uusintamista, ja perusteellista sellaista.

Koulutus- ja työtaustasta: Minulla on varsin laaja-alainen koulutustausta terveyden, sekä yhteiskuntatieteiden parista. Opiskelen tällä hetkellä filosofiaa yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Tampereen Yliopistossa. Filosofia pääaineena antaa erityisesti yhteiskunnallisten ilmiöiden laaja-alaista tuntemusta, sekä syy-seuraussuhteiden ymmärtämistä historiallisessa viitekehyksessä. Olen toiselta ammatiltani refleksologi, jonka pätevyyteen kuuluu myös peruslääketieteen opintojen osuus.

Olen opiskellut lakia ja kansainvälisiä suhteita Englannissa yliopistossa nimeltä London Metropolitan University (LLB & IR) vuoden verran. Opinnot on sisällytetty laajaksi sivuaineeksi opintoihini yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Tampereen yliopistossa. Olen myös koululaisille suunnatun yksityisen lisä-, ja tukiopetuspalvelun kehittäjä Nokialla. Rahoitusta tälle toiminnalle emme ole (vielä) saaneet, ja tällä hetkellä tämä toiminta tapahtuukin vapaaehtoispohjalta. Minulla on kokemusta myös toiminimi -yrittäjyydestä ja hyödyllisyysmallin kehittämisestä.

Olen aikaisemmilta tutkinnoiltani myös markkinointimerkonomi Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta vuodelta 2010. Sain aikoinani SLK-instituutilta 2000 euron stipendin opintomenestyksen johdosta ja Englannin opintojani varten. Olen opiskellut sisustajan ammattitutkintoa Tredussa vuonna 2013, sekä toiminut hetkisen tämän alan yrittäjänä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia vielä itsestäni: Olen entinen Nokian koulujen musiikkiluokkalainen, sekä olen urheillut kestävyysmatkoja Nokian Urheilijoissa 9 – 15-vuotiaana. Olen myös osallistunut Haluatko Miljonääriksi -ohjelmaan vuonna 2018, kaudella 9. Monta asiaa olen tähän ikään mennessä ehtinyt siis nähdä ja toteuttaa. Kuukauden kestävä interrail-matkakin on toteutettu 12-vuotta sitten Euroopassa. Se oli myös varsin opettavainen kokemus.

EUKON-kannon MM -kisat kävin mieheni kanssa vuonna 2019, ja pääsimme sijalle 15. Minut tavoittaa Facebookissa https://www.facebook.com/maija.sofia.valtuustoon

Emailini on: maija.sofia.valtuustoon@gmail.com & Instagramissa maijasofiakristina

Nähdään vaaliuurnilla!

Olen Keijo Ylisirniö ja ehdokkaana Orimattilassa.

Minulla on vahva yrittäjä tausta ja Suomea on tullut kierrettyä jo 35 vuotta.

Ajattelen kaikki asiat sydämellä ja niin, että se palvelee kaikkien yhteistä hyvää, joka asiassa! Lähdin ehdokkaaksi sillä ajatuksella, että jos pääsen vaikuttamaan päätöksen tekoon esim. lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyen, teen kaikkeni, että saisimme heille huomattavasti paremmat toimintamahdollisuudet arjessa ja yhteiskunnassa, kuin mitä nyt on.

Toinen sektori on selkeästi yrittäjyyden puolustaminen Suomessa ja nimen omaan PK-yritysten kannustaminen yrittäjyyteen. Vanhukset ovat myös lähellä sydäntäni ja jokaiselle heistä tulisi antaa parhaat mahdolliset olosuhteet ikääntyä turvassa ja rauhassa, heistä sydämellä huolta pitäen.

Olen Taina Launonen, ehdokkaana Oulussa.
 
Olen perheellinen moniosaaja, joka työskentelee tällä hetkellä varhaiskasvatus alalla. Koulutukseltani olen myös mm. liiketalouden tradenomi, elämäntaito- sekä tunnetaitovalmentaja. Perheeseeni kuuluu lapsia sekä kurjasta elämästä pelastettu rescue-koira.
 
Perusluonteeltani olen avoin ja utelias ja nautin uuden oppimisesta sekä kehittyäessäni ihmisenä. Olen ikuinen oppija, jonka voisi kuvailla olevan harrastukseni, liikunnan, musiikin ja luovien tuotoksieni lisäksi. Harrastuksiani ovat myös kädentaidot, jossa pääpaino on kaiken vanhan uudistaminen, muokkaaminen sekä jatkokäytön jalostus. Se kuvastaa hyvin ajatuksiani kierto- ja kohtuutalouden välttämättömyydestä nykyisen kasvutalouden sijaan.
 
Ihmisen oivaltaessa elämään mahdollisimman pitkälle jo olemasaolevasta kiitollisena sekä tässä hetkessä jatkuvan lisää haluamisen sijaan, voimme elää täyttä, onnellista ja terveempää elämää.
 
Yhteiskunnan tulisi tarjota vaihtoehtoja ja menetelmiä tasapainoisen elämiseen mahdollistamiseksi, joten tunne- ja läsnäolemisen taidot kuten elämänhallintataidot tulisivat olla osa kansalaisten arkea. Meidän tulisi saada myös ns. vaihtoehtolääketiede nykyisen länsimaalaisen lääketieteen rinnalle täydentämään mahdollisuuksiamme terveelliseen elämään. Näin on tehty jo muissa pohjoismaissa, eikä Suomen kansalaisten terveyden tulisi olla täysin riippuvainen sairauksien hoitoon keskittyvässä miljoonavoittoja saavasta lääketieteestä. Vaihtoehtohoidot, kiinalainen lääketiede ja funktionaalinen lääketeide ovat edelläkävijöitä ennaltaehkäisevvä terveydenhoidossa ja sen oikeuden tulisi olla myös suomalaisten käytössä, iästä tai asemasta riippumatta, käsikädessä toimivan länsimaalaisen lääketieteen rinnalla.
 
Suomalaisten oikeuksiin terveyden lisäksi tulisi kuulua myös perustoimeentulo ja mahdollisuus rakentaa tasapainoinen elämä vailla kurjuutta. Jokaisella tulisi olla yhtälaiset oikeudet lähteä ponnistamaan kohti tasapainoista elämää samalta viivalta ja nykyhetken järjestelmä ei mahdollista hyvää elämää ilman äkillistä onnenpotkua. Mediaanipalkka ja mediaanipalkkaa vastaava perustoimeentuloa mahdollistaisi jokaisen hyvän elämän sekä vahvistaisi kansan hyvinvointia.
 
Me ihmiset olemme säätäneet lait ja asetukst ja me ihmiset voimme niitä myös muuttaa. Kun saamme pitää luontaisen uteliaisuutemme ja sanavapaata tietoa eri lähteistä, voimme mahdollistaa paremman elämän meille kaikille. Muutokset tapahtuu aina hitaasti, mutta uskon ihmisen perimmäiseen hyvyyteen, joka mahdollistaa muutoksen. Siihen hyvyyteen kuuluu aito kunnioitus ja välittäminen toista ihmistä kohtaan, pyytteetön auttamisen ja empatian kulttuuri, tiedon sensuroimattomuus ja avoimuus sekä yhteisöllisyys päätöksenteossa.
 
Kun pidämme sydämen ja mielen avoinna voimme löytää tasapainon, ilon ja totuuden elämäämme ❤
Olen Juha Kinnunen ja olen ehdolla Oulussa puolustamaan ja kehittämän ihmisten parempaa elämää.
 
Iältäni olen 50-vuotias ja ammatiltani ohjelmistotestaaja. Minulla on kolme lasta, joista vanhin on jo aloittanut omaa elämäänsä kodin ulkopuolella. Kouluja olen käynyt koko elämäni varrella useampaan kertaan eri aloilta, niin elämän kuin oppienkin suhteen.
 
Arvostan jokaista yksilönä ja heidän mielipidettään.
 
Heräsin tietoisuuteen omasta minästäni noin pari vuotta sitten alkaen seuraamaan omaa sydämeni ääntä, herättyäni henkisellä matkallani. Toivoisin jokaisen pysähtyvän hetkeksi ja hengittävän syvään ajattelematta mitään muuta. Tuntemaan oman rauhan ja energian omassa kehossaan. Meille on annettu vain tämä yksi elämä ja itse päätämme mitä elämällämme teemme.
 
Autan muita Oululaisia vaikuttamaan heidän omaan elämäänsä. Nykyiseen maailman tilanteeseen nähden en näe syitä rajoitusten käyttöön.
 
Meidän on aika tehdä muutos kohti parempaa tulevaisuutta.

Olen Päivikki Pulkkinen, ehdokkaana Oulussa.

Olen 37-vuotias, yksinhuoltaja äiti kolmelle lapselle. Koulutukseltani Lähihoitaja.

Kristallipuolueeseen lähdin sydämmen kutsusta. Avoimin mielin, sydän auki. Edustamaan arvojani sekä tuomaan tärkeitä arvoja esille.

En ole osannut varautua tähän enkä ennustaa ehdokkuuttani. Politiikkaa olen aina vierastanut. Kierrellään ja kaarrellaan totuutta. Hienoja sanoja ja termejä, omat edut edellä. Tarvitaan suurta muutosta. Selkeyttä, avoimuutta, rehellisyyttä. Kansan saada tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Lapset ja nuoret ovat lähellä sydäntäni. Heikompien puolta pidän. Vanhukset, vähäosaiset, lapsiperheet, kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Kristallipuolue edustaa arvojani, Ilo sitä tarvitsemme. Totuus tuoda esille, rakkaus asuu sydämmissämme.

Minulle tärkeitä arvoja ovat myös tasa-arvo, kunnioitus ja luottamus. Kohdata ja tulla kohdatuksi ihminen ihmisenä. Olemme kaikki samalla viivalla, titteleihin ja elämäntilanteisiin katsomatta.

Kokemukseni puhuu puolestaan, niin hoitoala, terveydenhuolto, tukiasiat, yksinhuoltajan kokemukset tässä hullussa maailmassa joita määrittelevät tiettyihin raameihin kuuluminen, ulkopuolisuuden, leimaamisen ja mitättömyyden tunne.

Todellisuudessa kaikki olemme yhtä arvokkaita ja kaikilla mahdollisuus.

Kuinka tärkeitä ovat myös tuki, kannustus ja turvallisuuden tunne.

Määrittelemättä mitään tai ketään. Asia asiana, ihminen ihmisenä.

Lahjaksi olemme saaneet äänen, jolla puhua. Tunteet joita tuntea, korvat joilla kuulla ja sydämmen joka on täynnä rakkautta. Kun opimme kunnioittamaan ja rakastamaan itseämme, kuinka paljon voimmekaan siitä onnesta antaa, jakaa ja iloita.

Olen Esa Paloniemi, ehdokkaana Oulussa.
 
Olen 50-vuotias eläkeläinen Oulusta, joka harrastan talkootöitä ja romaanien kirjoittamista. Perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi lapsi ja kissa.
 
Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta oudosta ja epätavallisesta. Olen ufotutkimusyhdistyksen jäsen ja olen myös nähnyt tunnistamattoman lentävän esineen, joka ilmeisesti oli Venäjältä ammuttu kantoraketti. Mutta pienen hetken tunsin suurta jännitystä.
 
Olen nuoresta pitäen lukenut eri uskonnoista ja hengellisistä asioista mutta en koe tarvetta olla järjestäytyneen uskontokunnan jäsen. Haluan olla ulkopuolinen kiinnostunut tarkkailija.
 
Seuraan myös politiikkaa mutta kyynisesti. Olen epäsosiaalinen introvertti ja se vetää minua politiikkaan. Menestyvä poliitikko on sosiaalinen alfahenkilö ja John F. Kennedyn sanoin en tee asioita, koska ne ovat helppoja vaan koska ne ovat minulle vaikeita. Haluan koettaa olla sosiaalinen ja nähdä paljonko ääniä kaltaiseni mörökölli onnistuu kovalla työllä keräämään.
 
VAALITEEMANI
 
Minulla on kahdenkymmenen kohdan lista, joilla voin parantaa oululaisten elämää mutta kolme kärkiteemaani ovat nämä:
 
1. Lännenelokuvafestivaalit Ouluun
Oulu on nouseva elokuvakaupunki ja lännenelokuvista pitävät kaikki enemmän tai vähemmän. Lähin lännenelokuvafestuvaali löytyy Espanjan Almeriasta sekä Coloradosta ja Kaliforniasta. Tässä on Oululle matkailijoita, elokuvatuotantoja sekä rahaa tuova maalin paikka.
 
2. Oulun turvallisuus
Asukkaitten korttelivalvontaa kehitetään poliisin ohjauksessa. Naapurivartioille voidaan antaa järjestyksenvalvojan koulutus ja valtuudet. Jokainen asukkaita kotinsa suojaamiseen osallistava naapurivartio vapauttaa poliiseja henkeä ja terveyttä uhkaavien rikosten torjuntaan.
 
3. Kansallismielinen sosiaalipolitiikka
Oulun on tehtävä sosiaalipolitiikkaa oululaisten eduksi. On järjetöntä, että veronmaksaja maksaa oman hoitonsa veroina sekä maksuina ja lisäksi vielä laittomasti maassa olevien klinikoitten toiminnan. Suomalaiset ovat talkoohenkisiä ja monet ovat valmiita antamaan aikansa ja työpanoksensa yhteiseksi hyväksi. Osallistavan, kansallismielisen sosiaalipolitiikan vapaaehtoiset voivat monin tavoin auttaa sotaveteraaneja, vanhuksia ja muita tukea tarvitsevia arkiaskareissa vapauttaen ammattilaisten kädet vaativampiin tehtäviin.
Olen Irena Nylund, ehdolla Paraisilla.
 
Olen puoliksi puolalainen sekä suomenruotsalainen, ikä 48 v. Olen siunattu kolmen lapsen äiti ja eronnut kohta 3 vuotta sitten. Ja onnekas hyvä suhde ex-mieheen. Pojilla jo molemmilla ajokortti ja tyttö seiskalla.
Olen lapsesta asti tuntenut yhteyttä luontoon ja eläimiin. Minulla on 2- vuotias Tolleri-koira, jonka kautta olen oppinut paljon.
 
Toimin yrittäjänä Terapiakulmalla, jossa autan ihmisiä niin kokonaisvaltaisesti kuin pystyn. Meillä on tarjolla monia eri vaihtoehtohoitoja. Itse autan akupunktiolla fysioterapialla, yogalla ja musiikkimeditaatiolla.
Politiikka oli viimeinen asia elämässäni, jonka olisin ajatellut kiinnostavan minua! Mutta nyt olen silti tässä, Kristalli-ehdokkaana Paraisilla.
 
Mielestäni maailmassa on niin paljon vääryyttä ja monimutkaistettua byrokratiaa kaiken ympärillä! Raha menee sen pyörittämiseen ja ne tärkeät asiat, jotka oikeasti tarvitsisivat huomiota jäävät ilman. Eli me itse, meidän lapset, meidät vanhukset meidän eläimet ja luonto.
Yhteiskunta (me kaikki) tarvitsemme enemmän rakkautta ja iloa.
 
Sain 11.11 viestin, pyytäessäni manifestointia tulevaisuuteen. Viesti sisälsi neljä sanaa; Free Flow Love Joy. Tiedän, että meidän tulevaisuutemme on toimia tässä energiassa, kun ihmiset avaavat sydämensä totuudelle ja rakkaudelle.
 
Tunnen tehtäväkseni toimia eräänlaisena ideoivana ja vähän kummallisenakin valon kantajana, muiden keskellä, kuitenkin täynnä maalaisjärkeä, positiivisuutta ja määrätietoisuutta.
 
Sydämeni lähellä on, että ihmiset tulevaisuudessa saavat vapaasti valita hoitomuotoja oman terveytensä edistämiseksi. Toivon myös, että länsimainen lääketiede ottaisi itämaisen, ja ikivanhan suomalaisen parannuskulttuurin rinnalleen. Uskon, että sillä voitaisiin auttaa ja ennaltaehkäistä ihmisiä ja eläimiä vauvasta vaariin ja säästää paljon, paljon rahaa, tuskaa ja sairauksia sekä saada parempaa elämänlaatua meille kaikille.
Moikka! Mä olen Mikko Leppikangas ja Pietarsaaressa Kristallipuolueen kuntavaaliehdokkaana.
 
Juureni lähtevät kotikonnuiltani Lohjalta, jossa aloitin musiikkiharrastuksen joskus 6-vuotiaana kitara ja sello instrumenttinani. Tieni sai ammattimaisemman suunnan 2013 käydessäni asepalvelukseni varusmiessoittokunnassa. Armeijan jälkeen innostuin hakea Turun konservatoriolle muusikon ammattiopintoihin.
 
Nykyään opiskelen musiikkia ammattikorkeakoulussa ja vapaa-ajasta suuri määrä tunteja menee maailmantilanteen tutkimiseen. Harrastan frisbeegolffaamista.
 
Otin 2017 selvää maailman erinäisistä epäkohdista ja kävin läpi näihin aikoihin sielun pimeän yön. En ollut kovinkaan luonnon läheinen ja videopelit kiinnosti enemmän kuin oikea elämä. Asioista selville ottaminen internetin syvissä syövereissä herätti DNA:ssani jotain, sillä 2018 löysin uuden, luonnonläheisemmän ja rauhallisemman elämän. Aloitin metsälenkeillä käymisen, meditoimisen, mindfulnesin ja pian elämä kääntyi terveellisempään suuntaan tarpeeksi kauan tuskassa ryvetessäni.
 
Olen turhautunut ja lopen uupunut tähän kaaokseen ja olen päättänyt tulla mukaan luomaan tähän tilanteeseen jotain tolkkua.
 
Meissä ihmisissä piilee suuri voima, kun yhdistymme samojen asioiden äärelle pohtimaan parempaa huomista. Vanha maailma on takanapäin, eikä sinne ole paluuta. Nyt on mun aika ottaa vastuu omasta tulevaisuudestani, ja koen tällä hetkellä parhaimmaksi tavaksi toteuttaa sitä yhdistymällä samaa maailmantuskaa jakavien ihmisten kanssa. 
 
Kiva olla mukana vaikuttamassa!
 
Katso myös videoni: https://youtu.be/NElU-if8FTo
Olen Pauliina Kuhlmann, ehdolla Polvijärvellä.
 
Minua on Lindaksikin usein kutsuttu, ja olen sillä nimellä varsinkin somessa tunnettu 😊. Olen 41 -vuotias polvijärveläinen, ensimmäistä kautta kuntapolitiikassa mukana oleva, ja toiselle kaudelle ehdokkaaksi lähtevä kolmen lapsen äiti. Kaksi vanhinta lastani ovat jo aikuisia, kolmas alakoulun ensimmäistä luokkaa käyvä. Koronahysterian takia siirryimme joulukuussa kotikouluun, jottei pienen lapsen elämä “täyty” pelkistä viruksista ja maskeista.
 
Olen tykännyt toimia päättäjänä, itseasiassa tykästynyt asiaan tässä kauden aikana yhä enemmän.
Kuntapäättäminen on niin lähellä tavallista arkea ja meitä jokaista, että siksi se on myös niin tärkeää. Alkuun kaikki oli toki uutta ja ihmeellistä, mutta kun useammassa kokouksessa oli tullut istuttua, niin pikkuhiljaa pääsi jyvälle asioista, ja sitä myötä asiat alkoivat myös kiinnostaa yhä enemmän.
Neljä vuotta sitten pääsin valtuustoon demarien listoilta, mutta kun “herätys” – ei uskonnollinen vaan, sanotaanko henkinen – muutama vuosi sitten tapahtui ja ajatusmaailma kirkastui, lopputuloksena ja jonkinlaisen kohun saattelemana lähdin SDP:stä reilu vuosi sitten. Liityin Kristallipuolue ry:hyn, ja perustin kuntamme valtuustoon Kristallipuolueen valtuustoryhmän. Kristallipuolueen nimissä onkin tullut tehtyä aloite jos toinen, ja aloitteet ovatkin hyvin “kristallisia”.. Sanotaanko, että aika usein vastaan perinteistä valtavirta-ajattelua… 😉
 
Kristallipuolueessa koen yhtenä parhaimmista aspekteista ihmisyyden ja yksilöllisyyden kunnioittamisen sekä ihmisoikeuksien vaalimisen. Sananvapaus, ja oikeus ilmaista oma näkemyksensä, ovat ensiarvoisen tärkeitä oikeuksia. Nämä oikeudet ovat olleet ihan yleisestikin “kortilla” nykypäivän yhteiskunnassamme.
 
Työurani on lyhyt ja katkonainen ja sisältää lähinnä vain pätkiä siellä täällä, mutta henkilökohtaisesti en muutoinkaan määrittele itseäni enkä täten ketään muutakaan heidän tekemisensä, eli työnsä ja titteliensä perusteella. Olen ollut kotiäiti niin paljon kuin olen pystynyt, ja minusta se on yksi hienoimmista asioista, jopa niistä titteleistä, mitä olla voi.😊
 
Työ, eritoten käsite nimeltä työ, on tänäpäivänä jotain aivan muuta kuin mitä sen minun käsitykseni mukaan tulisi olla. Työtä olisi todellisuudessa kaikille yllin kyllin ja vieläpä juuri sitä mistä itse tykkää, mutta nykyjärjestelmämme hyvin usein estää “tehokkaasti” itsensä työllistämisen tai toiselle työllistymisen. Ja kun työstä maksettava palkka tai korvaus, verojen jälkeen sekä Suomen korkeiden elämisenkustannusten myötä, tuntuu jokseenkin olevan plus miinus nolla, on kysyttävä: ketä varten ihmiset yleensäkin töissä käyvät? Itsensä hyvinvoinnin, vai valtaapitävien rahavuorten kasvattamiseksi? Mutta, katsotaan miten maailma tässäkin suhteessa muuttuu.
 
Koulutusta on lukion ja muutaman ammattitutkinnon ja jopa yhden erikoisammattitutkinnon verran. Olen esinesuunnittelun ja -valmistuksen artesaani ja suorittanut turvallisuusvalvojan perus- ja erikoisammattitutkinnon. Haaveissani on ollut mm. etsivätoimisto, mutta en tiedä kuinka salaisena se pysyisi julkisuudessa oloni myötä! 😄 Enkä pitäisi uudelleen- tai lisäkoulutustakaan välttämättä poissuljettuna vaihtoehtona. Saa nähdä, tässä on vielä elämää jäljellä tehdä vaikka mitä..😊
 
Politiikassa olen ollut kunnan valtuustoa ja hallitusta myöten myös maakuntatasolla, jossa toimin Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallituksessa ja valtuustossa. Nämä paikat jouduin jättämään aika alkuvaiheessa, koska otin vastaan työn kyseisestä koulutuskuntayhtymästä. Ja vaikkei rahallinen hyöty tässä “vaihtokaupassa” ollut kummoinen, tulipahan nähtyä sama firma sekä ruohonjuuritasolta että norsunluutornista käsin.
 
Mutta kaikenlaista on tullut tässä neljässä vuodessa nähtyä, ja on päässyt näkemään myös mitä poliittinen peli on. Ja voin sanoa, että se jos mikä on tulppana hyvien asioiden kehitykselle. Siksi haluaisinkin nähdä tulevaisuudessa politiikan ennemminkin yhteistyökenttänä erilaisista lähtökohdista tulevien inhimillisten ihmisyksilöiden kesken, kuin poliittisten ryhmien kilpakenttänä, jossa laskelmoidaan kuinka mahdollinen äänestys kahden eri esityksen välillä tulee päättymään, ja kuka mistäkin päätöksestä kerää poliittiset pisteet itselleen… Kaikenlainen kulissien takana tapahtuva vaikuttaminen on lähes arkipäivää, ja se pitäisi saada kitkettyä politiikasta pois.
 
Omassa kampanjassani haluan tuoda esiin oman kunnan mahdollisuuksia vaikuttaa enemmän ja paremmin omaan tulokseensa ja taseeseensa myös muuta kautta, kuin pelkkiä valtionavustuksia keräten. Eli itsenäisyyttä, itsekkyyttä ja oma kunta ensin -asennetta kehiin. Tätä olen jo tällä kaudella korostanut, ja samalla linjalla jatkan. Myös kuntamme elinvoimaan ja vetävyyteen tulee keskittyä toden teolla, koska pienet maaseutukunnat ovat tätä nykyä väestökatokriisin kynsissä. 90-luvulla kylämme kuhisi, nyt se ammottaa tyhjyyttään. Kesät tuovat jonkinlaista helpotusta mökkiläisten myötä, mutta silti… huopatossujen pohjat pitävät kylän raitilla yksinäistä meteliään…
 
Myös työllisyys ja siihen liittyvien ongelmien – eli työttömyyden- todellinen ratkaiseminen on ensiarvoisen tärkeää. Työllisyyden osalta olisi ensiarvoisen tärkeää sisäistää, sekä päättäjen ja virkamiesten, mutta myös kaikkien muidenkin se, mihin työpaikat tänäpäivänä häviävät, ja miksi niitä ei synny lisää? Lisäksi haluan, että kunnissa ja kuntayhtymissä luovutaan nollatuntisopimuksista ja ketjutetuista “9 euron töistä”, koska ne ovat petostyöllisyyttä pahimmillaan. Eivätkä elätä tekijäänsä.
 
Sivistyspuolelta tulee mieleen kuntamme lukion olemassaolon takaaminen myös tulevaisuudessa, sekä koulukkaiden pärjääminen muuttuvassa opetusympäristössä. Tulevaisuuden -jopa huolestuttava- digikehitys, ja sen tuomat muutokset sekä oppimiseen ja opiskeluun, että nuorten monipuolisten työmahdollisuuksien uhkaajaksi. Ovatko opetussuunnitelmat jo liiankin korkealentoisia, ja saavatko lapset ja nuoret sitä tukea, mitä tarvitsevat?
 
Sotepalvelumme ovat maakunnan tuottamia, ja huolestuttava kehitys on se, että kuntien maksuosuudet nousevat vuosi vuodelta mutta palvelut senkun heikentyvät. Eli lähipalveluja karsitaan koko ajan. Onko tällä minkälaiset vaikutukset perussairauksiin, eli saako ihminen hoivaa silloin kun tarvitsee ja sieltä mistä tarvitsee? Vai jääkö hoito saamatta saatavuusongelmien takia?
Harrastuksista sen verran, että kukkasista ja puutarhanhoidosta, musiikista, remontoinnista ja liikunnasta tykkään, ja niitä harrastelen yhdessä ja erikseen, eli kuulokkeet ovat hyvin usein korvilla tehdessäni samalla jotain muutakin. 😄 Ensimmäistä kauttani varten tekemääni esittelyyn kirjoitin että “pääsen valtuustoon tai en, niin opettelen soittamaan kauan sitten hankkimaani tenorisaksofonia”. Noh, pääsin valtuustoon, ja opettelin myös soittamaan. Ja nyt voisin ottaa tavoitteeksi opetella toisenkin kappaleen, samaisella soittimella ja samoilla ehdoilla…😄
Olen Helen Bienek, ehdolla Porvoossa.
 
Politiikkaan minua on pyydetty aiemminkin terävän kynäni ja energisyyteni takia, mutta koen, että vasta Kristallipuolueen teesit resonoivat ollen lähimpänä arvojani.
 
Olen luonteeltani avoin ja oikeudenmukainen ja pyrin korjaamaan epäkohdat niitä huomatessani. Valitettavasti niitä on kohdalle paljon osunut, toisaalta näen sen myös niin, että se on myös lisännyt monien asioiden ymmärrystä.
 
Olisi hienoa tuoda myös pehmeämpiä arvoja politiikkaan mukaan ja saada sitä kautta muutoksia aikaan.
Porvooseen muutimme nelisen vuotta sitten Espoosta. Minulla on kaksi rakasta lasta, elämäni valoja. Tiedän myös mitä on olla totaali- yksinhuoltaja. Kotona sulostuttaa pelastetut kissasisarukset. Eläimet muutenkin ovat sydäntä lähellä sekä niiden hyvinvointi.
 
Hyvinvointiin liittyy itselläni rauhassa elämisen lisäksi kaikenlainen luovuus; piirrän ja maalaan sekä kirjoitan novelleja. Pari kirjaakin on tekeillä. Harrastuksissa kannatan erityisesti Kansalaisopiston toimintaa ja on tärkeää, että se säilyisi sellaisenaan, omana yksikkönään, jossa on paljon osaajia ja ihmiset saavat sitä kautta oppia ja uusia elämyksiä elämäänsä.
 
Koulutukseltani olen markkinointimerkonomi, ja myynti- ja asiakaspalvelutöitä on tullut vuosia tehtyä. Olen myös aina ollut kiinnostunut ympärillämme olevista energioista sekä siitä miten ne vaikuttavat meihin ja tapoihimme toimia. Tietoisuuden ja henkisyyden vahvistaminen on tärkeää ja sen ymmärtäminen, että olemme ennen kaikkea henkisiä olentoja. Olen opiskellut niin regressiohoitoa kuin Theta Healingiä™, joiden avulla voin auttaa ihmisiä pääsemään traumoistaan tai elämään estävistä uskomuksista eroon ja vahvistamiaan tunnetilaansa. Lisäksi olen valmistunut Fengshui konsultiksi ja tehnyt sen tiimoilta konsultointeja ja stailauksia sekä pitänyt kursseja.
 
On ihanaa auttaa ihmisiä voimaantumaan ja elämään harmonisemmin ainutlaatuista elämäänsä. Meillä jokaisella kun on vapaa valinta haluammeko elää rakkauden vai pelon kautta elämäämme. On ilo nähdä miten ihmiset saavat nopean avun vaikkapa johonkin lapsuuden traumaan tai miten kodin energioita muuttamalla tulee parempi olo.
Näitä tosin teen vain satunnaisesti, virallisesti olen valitettavasti työtön tämän kirjoitushetkellä.
Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö minulla olisi kädet täynnä työtä, koska olen tottunut tekemään ja olen erittäin energinen.
 
Olen aina ollut yhteiskunnallisesti aktiivinen ja koronan myötä minusta on kuin huomaamatta sukeutunut kansalaisaktivisti. On äärettömän tärkeää pitää huolta siitä, ettei perustuslakiin tai kehomme itsemääräämisoikeuteen kajota eikä sitä saa ikinä julistaa minkään viranomaisen päätösten alle. Puolustan myös intohimoisesti oikeuksiamme tärkeimpään elämisen ehtoomme: hengittämiseen! Ilmamme on puhdasta ja erittäin happipitoista ja se pitää kehomme kunnossa ja aivomme virkeinä! Ilman vapautta meillä ei ole mitään.
 
On hienoa, jos kouluun pääsee pyörällä ja sitä lajia harrastaa kauniina kesäpäivinä aikuisenakin, mutta mielestäni autoilua ei silti pidä kurittaa pyöräilyn suosimisen takia. Linja-autoliikenne tulisi olla ainakin ajallisesti paremmin kaikkien ulottuvilla ja lipun hintaa tulisi kohtuullistaa niin, että samalla sen käyttöaste nousisi. Silloin useampi voisi myös jättää auton kotiin, kun bussilla kulkeminen olisi kannattavaa.
 
Olen huomannut, että kouluissa luokkia ei juurikaan enää suosita ja silti oppilasmäärät ovat kasvaneet. Toivoisin kouluihin takaisin luokkasysteemin. Lasten olisi hyvä tuntea vierustoverinsa edes nimeltä ja muodostaa kaverisuhteita. Nyt tietosuojalakiin vedoten ei vanhemmat edes välttämättä tiedä keiden kanssa lapsi päivänsä viettää. Monet syrjäytyvät tai joutuvat koulukiusatuiksi ja sen tuoma yksinäisyys on lapselle raskas ja täysin turha taakka kantaa. Jokainen lapsi on ainutlaatuisen arvokas ja koulun tulisikin löytää jokaisen vahvat puolet ja opettaa toisten hyväksymistä. Koulusta olisi hyvä löytyä yhteisöllisyyttä, jottei kukaan jäisi ringin ulkopuolelle. Myös koulujen toimintaa tulisi muuttaa niin, että kynnys olisi matala ja apua saisi pyytämättäkin. Mielestäni myöskään koulun siirtyminen kokopäiväisesti netin varaan ei edesauta oppilaiden keskustelutaitoa tai toisten huomioonottamista. Koneen taakse kun on helppo piiloutua. Kaupungin tulisi tukea myös vaihtoehtoisia koulumuotoja.
 
Yhteiskunnallisesti olen huolissani mm Suomen retuperällä olevasta kaivoslaista. Ulkomaisille kaivosyhtiöille ei tule myydä enää yhtään maaperää Suomesta. Se kun ei mitenkään suojele kallisarvoista, koskematonta luontoamme, jossa ei muuten saisi oksaa taittaa, mutta kaivosyhtiö voi paikan vallatessaan viedä kaikki rikkautemme mennessään veroja maksamatta jättäen jälkeensä tuhotun luonnon ja pilatun pohjaveden. Sekä laskun siitä. En voi käsittää miksi sallimme tämän?
 
On jo korkea aika laittaa piste ulkomaisten jättien kaivosvaltauksille. Meidän tulee suojella Suomen kaunista, osin koskematonta luontoamme eikä antaa sitä vieraskoreana muille. Sitä kutsutaan typeryydeksi. Samoin emme saa olla liian sinisilmäisiä vesivarantojamme kohtaan ja myydä niitä ulkomaisille omistajille, koska muuten voi tulla ikävä yllätys, kuten kaikki muistamme sähkön kanssa jo käyneen.
 
Olen ylpeä Suomen kauniista luonnosta ja upeasta saaristosta ja vesistämme. Rakastan uimista kesäisin merivedessä – pidetään vedet puhtaina, että se ilo jatkuisi vielä vuosikymmeniä eteenpäinkin. Meillä on kaunis, upea luonto ja jokamiehen oikeus, josta tulee pitää kiinni eikä antaa pois. Olkaamme kiitollisia elämästä. Jokaisesta kauniista päivästä, jonka saa tässä kauniissa kaupungissa viettää. Pidetään yhdessä huolta siitä, että saamme tehdä niin jatkossakin!
Olen Soria Kaddouri, 32-vuotias, ehdokkaana Porvoossa.
 
Olen 3,5-vuotiaiden kaksosten äiti. Olen lähihoitaja, joka on erikoistunut mielenterveys- ja päihdetyöhön. Työskentelin useamman vuoden hoitoalalla erilaisissa työtehtävissä.
 
Kun lapseni syntyivät, mietin kovasti nykyistä peruskoulutusta, ja minulle nousi huoli siitä kuinka paljon epäkohtia nykyisessä koulutusjärjestelmässä onkaan. Siitä lähti idea lähteä itse opiskelemaan opettajaksi ja oppilaitokseksi muodostui Snellman-korkeakoulu. Olen opiskellut nyt ensimmäisen vuoden ja koen että olen tekemässä juuri sitä mitä tällä hetkellä haluan. Ajankohtaisesti haluan olla mukana puolustamassa lasteni oikeutta heidän vapautta ja hyvinvointiaan tukevaan varhaiskasvatukseen. Erityisen tärkeää minulle on turvata rakkaudellinen luontoa kunnioittava kasvuympäristö sekä mahdollistaa lapsille luonnonmukainen lähituotettu ravinto.
 
Minulla ei ole ollut aikaisemmin sen isompaa kiinnostusta politiikkaan. Kävin äänestämässä ja motusin ystävilleni kuinka paljon epäkohtia hallituksessamme oli. Kun vastaani tuli kristallipuolue, ja tapasin ihmisiä, jotka edustivat kyseistä puoluetta, nousi minulle mieleeni, että miksi minustakin ei olisi siihen. Ja niin ilmoittauduin vaaliehdokkaaksi.
 
Koen että etuni on siinä, että olen aivan tavallinen Suomen kansalainen siinä missä muutkin. En pelkää sanoa mielipidettäni ja tarttua epäkohtiin, kun sellaista näen. Koen että jokaisella ihmisellä on kyky saada muutosta aikaan, jos vain uskoo itseensä. Se ei kato mitä koulutuksia on takana, vaan se mitä on itse valmis kokemaan ja tuomaan muiden hyväksi. Kun sydän on auki, omaa kyvyn olla empaattinen, tunnistaa omat rajansa ja löytyy kykyä erottaa väärän oikeasta sekä halu auttaa muita, niin riittää olemaan mukana politiikassa.
Olen Katariina Salin, ehdokkaana Pälkäneellä.
 
Olen 46-vuotias Psykiatrinen sairaanhoitaja ja sijaisäiti. Olen asunut ja työskennellyt myös Lappeenrannassa, Helsingissä ja Tampereella. Erityisesti Helsingissä näin lastensuojelun ja koulumaailman varjopuolia ja se oli yksi syy miksi halusimme muuttaa paikkaan missä on vielä turvaa ja yksilöllisyyttä. Lapsille mahdollisuus kasvaa ilman pelkoa.
 
Minulle tärkeimpiä arvoja elämässä ovat rehellisyys, aitous ja Rakkaus. Rakkaus joka pitää jokaista ihmistä saman arvoisena ja ymmärtää että me olemme lopulta kaikki samaa. Me tutkimme täällä kukin ihmisyyttä omasta näkökulmasta ja saatamme nähdä asioita hyvinkin eri tavoin. Tällaisessakin tilanteessa on mahdollista kuulla toinen toistamme ja löytää asioista se ratkaisu joka vie lähemmäs hyvinvointia. Tämä korona on rankka mutta hyvä esimerkki siitä miten tuota kuulemista voi harjoitella. Opetella kunnioittamaan meistä kunkin vapaata tahtoa valinta sen minkä uskomme parhaaksi.
 
Lasten ja nuorten asioiden lisäksi minun sydämelläni ovat erityisesti vanhukset ja pienyrittäjät. Vanhusten tulee saada yksilöllistä hoitoa jossa on mukana arvokkuus. Heitä tulee kunnioittaa yksilönä myös silloin kun toimintakyky laskee ja hoidossa tulee huomioida persoona ennen laitoksen tai organisaation totuttuja tapoja.
Paikallista pienyrittäjyyttä pitää tukea kaikin mahdollisin keinoin jotta saamme pidettyä maaseudun elinvoimaisena.
 
Lasten ja nuorten hyvinvointi on kuitenkin mielestäni kaikkien kuntien tärkein asia. Erityisesti nyt kun muu yhteiskunta kriiseilee on heille taattava mahdollisimman turvallinen ja vakaa elinympäristö. Tutkimusten ja HUS: in lastenlääkäreiden suositustenkin pohjalta lasten maskittamisesta ei ole hyötyä. Olen tästä asiasta samaa mieltä.
Tämä on vain yksi tämän hetken esimerkki siitä miten lasten kohdalla ei aina voi soveltaa sääntöjä joita teemme aikuisia varten. Lapsiin liittyvissä asioissa ei myöskään voi tehdä päätöksiä talousperustein. Monet päätökset kuten koulujen lakkauttamiset ovat pitkässä juoksussa osoittautuneet huonoiksi ja ”säästetty raha” on ollut haittoihin nähden kohtuuttoman pieni.
 
Lasten ja nuorten hyvinvoinnilla ei ole hintalappua.
Hei. Olen Suvi Suckman, ehdokkaana Raaseporissa.
 

Olen 38-vuotias omaa totuutta ja tietäni etsivä valosielu. Ammatiltani olen hyvinvointialan kevytyrittäjänä. Työskentelen hoitoalalla, toiselta ammatiltani olen luonto-ohjaaja, ja siinä korostuukin rakkaus luontoon ja luontoarvoihin.

Haluan toteuttaa valintoja sydämestä käsin, sekä tukea ihmisen itsemäärämisoikeutta sekä ihmisen omaa vapaata tahtoa kasvamiseen, elämänsä, unelmiensa luomiseen.
 
Asun maalla, missä on mielestäni hyvä mahdollisuus toteuttaa henkisyyteen liittyviä arvoja ja yhteyttä kaikkeuteen. Olen opiskellut melko paljon kaikkea ihmisyyteen, jumaluuteen liittyvää, elämä, mysteeri, kiinnostavat loputtomiin.
 
Olen tehnyt vuosia vapaaehtoistyötä, viimevuodet olen toiminut Karjaan ruoka-apu nimisessä yhdistyksessä hallituksessa ja ruuan jakajana. Minua kiinnostaa myös eläinten oikeudet, maahanmuuttopolitiikka ja vanhusten hyvinvointi Suomessa.
Olen Outi Hallikainen, ehdokkaana Riihimäellä. Olen kolme teini-ikäisen äiti, avioliitossa olen ollut noin 20 vuotta. Olen 49-vuotias. Toimin koulutussihteerinä. Tutkintojakin olen pari hankkinut.
 
Lähikoulut ja niiden puolustaminen on minulle yksi tärkeä syy lähteä mukaan ehdolle kunnallispolitiikkaan. Omat lapseni kävivät koulun pienellä ala-asteella, joka on nyt lopetusuhan alla. Olen osallistunut lasten koulun vanhempainyhdistykseen sekä sihteerinä, että puheenjohtajana. Laitoin merkille, että kuluneella kaudellaan moni paikallinen kunnallispolitiikko äänesti vastoin sydäntään ja kertoi syyksi puoluekurin! Meillä Kristallipuolueessa ei ole puoluekuria.
 
Kannatan aina ajatusta ”globalismista lokalismiin”. Uskon paikalliseen vaikuttamiseen ja päätöksentekoon. Kannatan sitä, että päätöksiä tehtäisiin pienimmissä yksiköissä, kunnissa, kylissä, jopa siinä määrin, että koulut, hoitolaitokset tai muut laitokset saisivat itse päättää rahan käytöstään. mm siten, että ne voisivat itse osallistaa jäsenensä mm ruuanlaittoon tai siivoamiseen. Palattaisiin ajassa taaksepäin muutama kymmen vuotta. Kansainvälinen yhteistyö tottakai jatkuisi, mutta niin että se hyödyttäisi koko yhteiskuntaa eikä vain globaaleja suuryrityksiä.
 
Vanhustenhoidon suhteen olen sitä mieltä, että vaihtoehtoisia malleja tulisi tutkia entistä laajemmin ja ottaa mallia vaikkapa Hollannissa toimivista vanhainkodeista. Sen sijaan, että vanhukset passivoidaan lääkkeillä laitoksiin, tulisi panostaa enemmän yhteisölliseen toimintaan. Tämä ei ole Suomessa uutta, malli on vanha, mutta unohdettu toimintoja ”tehostettaessa”. Päiväkotien ja vanhainkotien sijoittamista toistensa yhteyteen tulisi tutkia. Vanhustenhoidossa painopiste tulisi siirtää ihmiseen raportoinnin, byrokratian ja sääntöjen sijaan. Määrittäviksi tekijöiksi tulisi ottaa hyvinvointi ja onnellisuus. Siihen jokaisella meistä on oikeus myös vanhana.
Mitä en kannata: isoja laitoksia, jonne keskitetään lapset, enkä sitä, että vanhukset eristetään muusta yhteiskunnasta.
 
Kannatan myös pehmeiden hoitotapojen käyttöönottoa, mm meditointia tai kalevalaista jäsenkorjausta sekä kouluihin, että muihin laitoksiin.
 
Asia, joka on minulle lähellä sydäntä on kulttuuri. Olen nähnyt kulttuurin järkyttävän alasajon vuosien mittaan. Mielestäni kunnan tulisi tukea taidetta, ottamalla sitä enemmän opetussuunnitelmaan ja valtion tasolla alentamalla taiteen ja käsityön verotusta.
 
Taidetta eri muodoissan tulisi ottaa monipuolisemmin mukaan niin päiväkoteihin, kouluihin kun vanhainkoteihin. Taiteen tuottamista hyvinvointivaikutuksista on tehty paljon tutkimuksia, jotka osoittavat, että taide luo hyvinvointia. Ihmisten hyvinvointi säästää rahaa. Taiteeseen ja kulttuuriin sijoittaminen on edullista. Kaupungin budjettia ja taloutta tulisi käsitellä kokonaisvaltaisesti myös huomioimalla epäsuoria vaikutuksia. Koen, että tämänhetkinen lukujen tarkastelu on usein kapea-alaista ja tarkoitushakuista.
Tein pari vuotta sitten median huomionkin saaneen esityksen, että kaupunkiin perustettaisiin viljelypalstoja ja kaupunkiviljelyä lisättäisiin. Kannatan ihmisten yhteisöllisyyttä ja sitä että eri ihmisryhmät tuotaisiin yhteen ja purettaisiin eri leirejä.
Olen Jarmo Ekman, ehdokkaana Sastamalassa.
 
Olen tässä elämässä elänyt 38-vuotta kauniilla planeetallamme.
 
Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja työskennellyt moninaisissa tehtävissä kansainvälisen yrityksen palveluksessa. Viimeiset vuodet olen toiminut kansalaisjournalistina välittäen tietoa somekanavieni ja vaihtoehtoisten medioiden kautta.
 
Tulevaisuus tulee perustumaan ajatukseen ja kokemukseen kaiken ykseydestä. Tämä ei tarkoita yhtä harmaata massaa, vaan aivan kuten meren aallotkin, olemme kaikki ainutlaatuisia, mutta kuitenkin erottamattomasti osa samaa merta.
Lisäksi ymmärrämme, ettei todellisuus pohjimmiltaan ole materialistinen vaan idealistinen, henkinen.
Tietoisuuden alkumerestä olemme nousseet ja sinne myös palaamme.
Samaistumisesta luotuun, materiaan, syntyy pelko ja tästä pelosta kasvaa kaikki kokemamme kärsimys. Suurinta pelkoa kokeneet ovat hakeneet omaan kärsimykseensä lääkkeeksi muiden alistamista. Tämän he ovat tehneet hyvin pitkälti median ja erilaisten ideologioiden myötävaikutuksella. Itsekkäät on esitetty epäitsekkäinä. Täydelliseen kontrolliin tähtäävät hankkeet on esitetty yhteistä hyvää ajavina.
Maailma on voimakkaassa murroksessa, kun ihmiskunta herää todelliseen olemukseensa ja unohduksemme seurauksiin. Tämä aika kysyy tilaa irtipäästämiselle, eheytymiselle ja anteeksiannolle.
 
Lähdin Kristallipuolueen kuntavaaliehdokkaaksi, sillä haluan olla osaltani edesauttamassa tätä muutosta myös yhteisömme päätöksenteossa.
Olen Petri Koivumäki, ehdolla Sastamalassa.
 
Olen 46-vuotias ja minulla on 3 lasta joista kaksi esikoulu/päiväkoti-ikäisiä ja yksi jo aikuiseksi varttunut.
Edelliset kolmisentoista vuotta olen ollut yrittäjänä pienessä rakennusliikkeessä.
 
Tämä aika on kypsyttänyt mieleni pikkuhiljaa siihen, että on tullut aika yrittää väillä jotain ihan muuta.
Viimeinen parin vuoden aika onkin mennyt heräämisen merkeissä, lopullisena niittinä tämä meneillään oleva Koronahysteria. Kuluneena talvena ymmärsin, että minua saatetaan tarvita yleisen ajattelutavan muutoksen apuna, sekä aatteen, jonka korona on tuonut esiin.
 
Nykyisistä puolueista ei oikein mikään tuntunut omalta, kunnes Kristallipuolue tuli vaihtoehdoksi, sen jälkeen ehdolle lähtöni oli selvä.
 
Asioita, joita haluaisin muuttaa tai parantaa on tietysti kasapäin. Mutta yleistäen muutamalla sanalla, yrittäjänä toimiminen on avannut silmiäni sille, kuinka paljon yhteiskunnassamme on niin sanotusti turhia asioita. Asioita, joita ei olisi jos niitä ei olisi. Erilaisia säännöksiä, ohjeita ja lakeja, jotka monesti sotivat maalaisjärkisyyttä vastaan löytyy kasapäin. Pelkästään se, että yrittää toimia kaikkien säännösten mukaan – esimerkiksi rakennusalalla – tuo vastaan valtavan määrän erilaisia vaatimuksia, milloin minkäkin viraston laatimana. Suurimmassa osassa on pohjalla järkevyyttä mutta viimeistään toteutus sakkaa pahasti.
 
Yksi itseä erityisesti koskettava teesimme on ”Työn määritelmän uudelleen arviointi ”. Koska olen elämäni aikana nähnyt niin paljon sitä, että varsinkin työssäkäyvä väestönosa on todella väsynyttä ja ahdistunutta työtaakkansa kanssa. Harvalla on töissä kivaa.
 
Pienillä askelilla ja määrätietoisella asenteella tähän mielestäni on mahdollista tehdä muutos. Toteutukseen on tietenkin monta tietä, mutta yleisesti väittäisin, että jatkuvan tuottavuuden kasvun tavoite on kestämätön pitkässä juoksussa.
Tällä hetkellä niin moni putoaa pelistä vain sen takia, että ei koe riittävänsä.
 
Asun ”maalla” ja harrastukseni – kalastus, metsässä liikkuminen ja avantouinti – ovat kaikki kytköksissä luontoon, siksi minusta tärkeä asia on luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Nykyinen maksimaaliseen tehokkuuteen tähtäävä luonnonvarojen käyttö ei tue tätä asiaa. Haluaisinkin omalta osaltani olla parantamassa tätäkin ajattelutapaa. Me elämme luonnosta ja mielestäni yhteistyö elämämme mahdollistajalle on vähintä mitä voimme tehdä.
 
Toimimisen aika on nyt!
Olen Hanna Savioja ja ehdolla Sipoon kunnassa.
 
Olen 41-vuotias luonnonkosmetiikka-alan yrittäjä ja perheeseeni kuuluu 2- ja 5-vuotiaat lapset, mies, kissoja ja kanoja. Muutimme Sipooseen kolme vuotta sitten Espoosta. Maaseudulta kaipaamme erityisesti luonnonläheisyyttä, elintilaa ja rauhaa. Lähdin kolme vuotta sitten yrittäjäksi, koska en löytänyt kaupasta haluamaani ja nyt politiikan kanssa kävi vähän samalla tavalla!
 
Ennen yrittäjän uraa olen työskennellyt pitkään markkinoinnin parissa. Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija ja tehnyt myös kuvituksia. Digitaalista markkinointia tehdessäni huomasin, miten ihmisestä on tullut lyhyessä ajassa ensin vain kuluttaja ja sitten itsekin tuote. Meidän digitaalinen jalanjälki on nykyään ostettava ja myytävä kauppatavara ja sitä käytetään häikäilemättömästi muuhunkin kuin kivojen tuotteiden suosittelemiseen somessa. Ihmiset ovat muutakin kuin digitaalinen koodi tai tekemänsä työ ja omistamansa asiat. Jo lapsille pitäisi koulussa opettaa tämä ja näyttää myös keinot löytää oma sisäinen arvo, valo ja voima. Ilman tätä taitoa ihmisen on vaikeaa pärjätä elämässä ja kohdata vastoinkäymisiä. Meissä on paljon muutakin kuin, mitä meille opetetaan.
 
Mikä sai minut lähtemään ehdokkaaksi? Korona.
 
Päätökset ja ihmisten elämään perustavanlaatuisesti vaikuttavat uudet lait eivät voi pohjautua pelkoon, tunteisiin ja tuulesta temmattuihin mallinnuksiin. Viimeisen vuoden aikana liian moni on menettänyt koronarajoitusten vuoksi työnsä ja jopa henkisen-ja fyysisen terveytensä. Meiltä on myös uuden tartuntatautilain verukkeella viety oikeus vapaaseen liikkumiseen, mielenilmaukseen, harrastamiseen ja normaaliin elämään. Moni elää jatkuvassa pelossa ja etenkin äitinä minua huolestuttaa, miten nämä päätökset vaikuttavat lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen. Lapsille opetetaan, että he ovat vaarallisia oireettomia tartuttajia ja voivat kosketuksellaan jopa tappaa lähimmäisensä. Kaikki tämä taudin johdosta, joka ei ole lisännyt kuolleisuutta ja jonka tilastot kertovat ihan toista totuutta kuin hallituksen ja median levittämä pelottelu.
 
On aika kysyä kysymyksiä ja kyseenalaistaa päätöksiä.
 
Kristallipuolueen 12:sta teesistä nostin esiin nämä kolme minulle tärkeää asiaa:
 
1. Teesi 7 – Kansallinen päätäntävalta kuuluu Suomeen. Jotta voimme pitää huolta hyvinvoinnistamme- täytyy meidän pystyä tekemään myös itse päätökset.
Taloutemme pitää tähdätä omien kansalaisten hyvinvointiin, ei jättiyritysten voiton maksimointiin!
Nykyisen kaltainen EU on suurilta osin byrokraattinen ja epädemokraattisesti johdettu virkamieskoneisto, jossa lobbaavilla suuryrityksellä on liian paljon valtaa ja joka monessa tapauksessa toimii yksittäisten kansojen etujen vastaisesti.
 
2. Teesi 4 – Luonto tarjoaa ihmisille mahdollisuuden elämään, meidän on puolustettava sitä. Suomen luontoa on suojeltava huomattavasti nykyistä paremmin. Ilman sitä ei ole meitä.
Kaivoslaki on välittömästi kirjoitettava uusiksi, samoin pohjavetemme on suojeltava kansainvälisiltä suuryrityksiltä.
Meillä ei tällä hetkellä ole ainuttakaan aidosti “vihreää” puoluetta, joka yrittäisi estää maaperäämme ja vesistöjämme tuhoavaa kaivostoimintaa. Tiesitkö, että tällä hetkellä yli 14% maamme pinta-alasta on ulkomaisten kaivosyhtiöiden korvamerkitsemiä maa-alueita? Ulkomainen kaivoyhtiö voi pelkällä ilmoituksella varata jopa luonnonsuojelualueen alla olevat maa-alueet ja mineraalit itselleen. Viimeisin malminetsintävaraus koskee noin 470 neliökilometrin aluetta Päijänteen rannoilla. Tämä varaus uhkaa koko pääkaupunkiseudun juomavesivarantoja. Tämä on meille myös erittäin huonoa bisnestä, koska me emme itse hyödy löydetyistä arvomineraaleista. Jäljelle jää vain tuhottu luonto ja pahimmassa tapauksessa lopullisesti pilattu pohjavesi. Tämä on liian kallis ja kestämätön lasku jätettäväksi jälkipolville.
 
3. Teesi 5 – Ruoantuotannon omavaraisuusastetta on nostettava,
Nykyinen politiikka, Eu-direktiivit ja byrokratia on kiihtyvällä tahdilla köyhdyttänyt maaseutua ja ajanut pieniä, itsenäisiä tuottajia alas. Itse tuottajan kuuluu saada isoin osa ruuan hinnasta. Ulkomailta tuotu tehotuotettu liha ja geenimanipuloidut kasviperäiset tuotteet eivät ole hyväksi ihmiselle, eläimille eikä luonnolle. Osana tätä kokonaisuutta on myös kotimaisen turpeentuotannon säilyttäminen. Se on uusiutuva luonnonvara ja olennainen osa kotimaisten kasvisten tuotantoa. Tiesitkö, että antibakteerisuutensa ansiosta turve eläinten kuivikkeena pitää eläimet terveempinä? Tämä vähentää mm. antibiottien tarvetta. Omavaraisuuden lisäksi, huomiota tulisi kiinnittää kestävään ja eettiseen pientuotantoon, jossa ravinteet kiertävät kiertotalouden periaatteita kunnioittaen. Eläinten hyvinvointi on tässä keskeisessä roolissa.
 
Meille on pitkään syötetty ajatusta että politiikka on vaikeaa ja tavallisille ihmisille liian monimutkaista ymmärtää. Tämä ei ole totta. Meistä jokainen tietää, millaisessa maassa haluamme elää. Olen pitkään ihmetellyt, miksi päätösten tekeminen ja toiminnan aloittaminen on niin vaikeaa. Miten sellaisten asioiden kuin esimerkiksi kaivoslaki eteenpäin vieminen on kuin akuankkaimainen epäonnistumisten sarja? Kaikkihan tuntuvat yksimielisesti ajattelevan, ettei se ole oikein. Tämä pistää miettimään, että tehdäänkö päätöksiä enää meidän kansalaisten parhaaksi vai onko taustalla jotain muuta?
 
Jos haluat aidosti muutosta nykyiseen menoon- äänestä Kristallipuoluetta!
 
Tuodaan vapaus, rehellisyys ja reiluus takaisin päätöksentekoon!
Olen Anita De Coteau, ehdolla Tampereella.
Olen 39v äiti ja yrittäjä. Työskentelen tällä hetkellä televisiossa, teen energiahoitoja sekä selvännäkötulkintoja.
Olen aikaisemmin esiintynyt fadokonserteillani, ja tuonut omalta osaltani portugalilaista Fado musiikkia Suomeen. Tällä hetkellä teen enkeli musiikkia, ja musiikkini soi ympäri maailman.
Olen koulutukseltani taidemanageri BA Arts Management, valmistunut London South Bank universitystä vuonna 2004 sekä muusikko.
Luontaishoitoja ja energiahoitoja olen opiskellut englannissa, Ukrainassa, Espanjassa sekä amerikassa että Suomessa.
Minulla on 3 poikaa ja aviomies.
 
Kuntavaltuutettuna arvoni ovat perheiden, nuorten ja lasten puolella olevia.
 
Lasten ja perheitten hyvinvointi on hyvin tärkeää tällaisena aikana.
 
Kotimaisen työn tukeminen, ja kotimaisuus on hyvin tärkeää. Suomalaisten identiteetin tukeminen, tasa arvoisuus ja yleensäkin työhön pääsemisen helpottaminen olisi tärkeää.
Liika byrokratia täytyisi saada pois. Avoimuus ja helppous kaikkeen.
 
Minusta olisi myös hienoa nähdä maatalouden kukoistaminen Suomessa ja että Suomi saisi olla omavarainen.
Teknisyyden sijaan olisi hyvä panostaa henkiseen hyvinvointiin. Työssäni näen päivittäin kuinka suomalaiset toivoisivat ja tarvitsisivat käytännössä monipuolisempaa terveydenhuoltoa. Homeopatiaa, energiahoitoja ja lääketiedettä voisi yhdistää helposti niin kuin muuallakin euroopassa tehdään.
Olen Essi Pahkuri (38 v.), ehdokkaana Tampereella.
 
Asun avopuolisoni kanssa Tampereella ja työskentelen päivätyönäni asiakasneuvojana ympäristöasioiden parissa. Koulutukseltani olen restonomi (AMK) ja lopputyötä vaille valmis tradenomi (YAMK).
 
Olin lapsena kiinnostunut taideaineista, mutta päädyin kuitenkin opiskelemaan lukioon. Kirjoitusten jälkeen minua kiinnosti kasvatusala, ja olinkin lukion jälkeen vuoden kouluavustajana peruskoulussa ja tein kasvatustieteen perusopinnot Tampereen yliopistossa. Kokemukset sijaisena sekä koulussa, että varhaiskasvatuksessa kuitenkin saivat minut toisiin ajatuksiin ja hain lopulta lukemaan matkailualaa AMKiin. Kun valmistuin matkailun restonomiksi, olinkin monta vuotta ulkomailla töissä. Nautin kovasti ajasta siellä ja sain nykyisen kielitaitoni sitä kautta. Puhun neljää kieltä ja se on myös ollut vahvuutenani myöhemmin elämässä.
 
Olen ollut monella tapaa suorittaja, ja luulin, että onni saavutetaan saamalla aina parempia opiskelu -tai työpaikkoja ja/tai ihmissuhteiden kautta. Tosiasiassa kaikki lähtee kuitenkin meistä itsestämme. Tässä maailman tilanteessakin koitan ajatella, vaikka kuinka haluaisi kontrolloida muita, ensin täytyy tehdä töitä itsemme kanssa ja vasta sitä kautta voi saada mielenrauhan. Se taas luo lisää hyviä asioita ympärille ja sitä kautta on mahdollista lähteä toimimaan sydämestä käsin yhteisen tavoitteen eteen.
 
Haluan edistää erityisesti lasten ja nuorten palveluja, esimerkiksi liikuntapalveluja ja erilaisia sosiaalistavia harrastusmahdollisuuksia. Itselläni oli nuorena melko vaikea murrosikä johtuen monista eri asioista ja sain apua mm. liikuntaharrastuksista. Nyt poikkeusolojen aikaan lapset ja nuoret ovat varmasti vanhusten ohella kärsineet eniten rajoituksista, joten heidän saaminensa pois eristyksistä ja normaalien ihmissuhteiden pariin on todella tärkeää. Myös arvokas ja inhimillinen vanhuus on tärkeää.
 
Tulevaisuuden koulu olisi toiveissani sellainen, jossa nuoret saisivat taitoja myös tunnetyöskentelyyn ja ihmissuhteiden käsittelyyn. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Haluaisin, että lapsia kannustetaan olemaan omia itsejään, eikä kuulumaan osaksi isoa massaa. Jos jokaisen lapsen ”lahjoihin” kiinnitettäisiin huomiota ja niitä kehitettäisiin jo varhain, nuori voisi säästyä vuosien harhailulta eri uravaihtoehtojen välissä.
 
Haluaisin edistää luonnon arvostamista ja säilyttämistä, sekä haluaisin ehkä itsekin toimia vielä luontomatkailun ja yrittämisen parissa. Siihen voisin antaa omaa osaamistani matkailualalta. Yrittäjyyttä on tuettava enemmän Suomessa. Luonto tulee olemaan entistä tärkeämmässä roolissa tulevaisuudessa. Sieltä saa puhdasta ruokaa, joka on itsessään lääke ja luonto on myös muuten tärkeä keholle ja mielelle. Kotimaa on minulle tärkeä, ja arvostan meidän perinteitämme ja haluan, että tulevaisuudessakin meillä on jäljellä puhdas luontomme ja kulttuurimme.
 
Ehkä ennen kaikkea haluan sanoa, että pelon toisella on vapaus ja omia pelkoja on katsottava silmästä silmään. Sen jälkeen jää vain rakkaus elämää kohtaan ja haluaa palvella omalla tavallaan ja osoittaa kiitollisuutta, että saa elää tässä kauniissa maassa. En ole aiemmin edes ajatellut ryhtyväni ehdokkaaksi, ja koen poliittisen järjestelmän nykyisenään toimimattomaksi. Kristallipuolue kuitenkin ajaa monia minun jakamiani arvojani ja nyt erityisesti haluan vaikuttaa tulevien sukupolvien asioihin, joten miksi ei!
 
Vieraile myös facen ehdokastililläni: https://www.facebook.com/essi.pahkuriehdokastili
Olen Johannes Gartmann, 33v. ehdolla Tampereella.
 
Saksassa syntynyt, Suomessa kasvanut ja koulut käynyt. Taskussa on lähihoitajan tutkinto sekä Dornterapeutin koulutus Sveitsissä. Toimin yrittäjänä Dorn terapia Gartmann Oy:ssä Tampereella.
Olen asunut viimeiset vuodet ulkomailla. Saksassa 4 vuotta ja Sveitsissä viimeiset 10 vuotta.
Olen saanut tutustua melkein koko hoitoalaan. Vuosien aikana olen saanut tutustua kotihoitoon, vanhusten hoitoon, ensiapuun, ortopediaan ja kirurgiaan, kuntoutukseen, sisätauteihin sekä viimeisenä päihde- ja mielenterveystyöhön.
 
Tehtyäni pitkään töitä nykylääketieteen parissa, alkoi minua kiehtomaan ajatus vaihtoehtohoidoista, joita varsinkin Sveitsissä suositaan todella paljon. Koin että ihmistä ei hoidettu kokonaisvaltaisesti, vaan nähtiin lääketieteellisenä objektina, jonka oireita tutkittiin, seurattiin ja lääkittiin. Heinäkuusta 2019 lähtien olen toiminut sivutoimisesti Dornterapeuttina Sveitsissä, sen mitä vakituiselta työltäni ehdin. Nyt muutettuani takaisin Suomeen keväällä 2020 olen saanut unelmani omasta praktiikasta täyttymykseen ja saan tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä ja oikealta.
 
Harrastuksiini kuuluvat kalastus, retkeily ja vaeltaminen, jatkuva kasvaminen ja kehittyminen. Luonto on todella lähellä sydäntä.
 
Mikä sai minut lähtemään politiikkaan?
 
Yhteiskunta sekä nykyinen poliittinen rakenne on tullut tiensä päähän ja on korkea aika uudistaa sitä. Poliittiset päättäjät kiertelevät ja kaartelevat asioita, piiloutuvat hienojen sanojen ja termien taakse, ajavat omaa tai muiden agendaa kansalaisten intressien sijasta. Poliittiset päätökset, jotka kuuluisivat olla selkeitä ja läpinäkyviä, päätetään suljettujen ovien takana yön pimeinä tunteina. Terveys-ja hyvinvointipalvelut tulisi päivittää tähän aikaan. Lääkeyhtiöt tekevät miljardibisnestä sairaiden ihmisten kustannuksella. Rahajärjestelmä keskuspankkeineen on epäoikeudenmukainen. Tiedon välitys median kautta on ontuvaa ja vajavaista. Tällaisessa maailmassa en halua elää!
 
Tavoitteeni on toimia esimerkkinä ja antaa kasvot uudelle sydäntietoisuudesta toimivalle yhteiskunnalle. Muutos tapahtuu kun teemme muutoksen itsessämme. Kuinka voimme olettaa maailman muuttuvan ellemme aloita itsestämme ja siivoa omaa tonttia ensin? Olemme yrittäneet nyt liian kauan muuttaa asioita itsemme ulkopuolella, olisiko nyt aika yrittää toisinpäin? Vastaukseni on ehdottomasti kyllä!
 
Kunnallistasolla lähellä sydäntä on tietenkin koulutukseni kautta Terveys-ja hyvinvointipalvelut ja niiden päivittäminen nykyaikaan, vaihtoehtoja on oltava enemän kun nyt. Miksi? Kun ihminen on terve ja voi hyvin ovat ajatukset selkeitä ja hyväntahtoisia, tekemisen into ja energia virtaa meissä. Terveellä ja hyvinvoivalla yhteiskunnalla rakennetaan parempi tulevaisuus, kaikille.
Nimeni on Niina Kippo ja olen ehdokkaana Tuusulassa.
 
Olen ammatiltani sosionomi ja lastentarhanopettaja. Omat lapset saatuani opiskelin uuden ammatin ja olen tuore yrittäjä. Olen kiitollinen saadessani tehdä työtä omaehtoisesti ja luovasti. Soisin saman myös muille. Työnkuvat saisivat mielestäni olla joustavampia ja viikkotuntimäärä alhaisempi. Työttämälle väestölle voitaisiin näin luoda työpaikkoja. Ajattelen, että on tärkeää luoda työmahdollisuuksia, joihin on helppo päästä vaikkapa ilman erinomaista suomenkielen osaamista. Monilla aloilla, kuten esimerkiksi sosiaalialalla ylimääräinen käsipari olisi suuri apu.
 
Minua ohjaava arvo on ihmisten hyvinvointi. Haluan luoda maailmaa, jossa tekeminen kumpuaa ilosta ja inspiraatiosta ja yksilö voi haasteista huolimatta kokea tyytyväisyyttä. Omalla kohdallani käänne on tapahtunut henkisen kasvun myötä. Siksi koen, että henkisen kehittymisen tukemiseen on kannattavaa panostaa jo ihan kunnan toimesta.
 
Tukea tarvitsevia tulisi auttaa kokonaisvaltaisesti eheyttävin keinoin, huomioiden henkinen, fyysinen, sosiaalinen ja taloudellinen ulottuvuus. Apua on mielestäni tärkeää saada oman ideologian mukaisessa muodossa esimerkiksi vaihtoehtohoitojen piiristä. Hyvinvoiva ihminen tekee parempia ratkaisuja itsensä ja ympäristönsä puolesta ja ajattelen, että hyvinvointiin satsaaminen on aina säästö.
 
Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuutemme, mutta lapsi on asemassa, jossa voi kaikkein vähiten vaikuttaa omaan elämäänsä. Siksi minusta on ensisijaisen tärkeää priorisoida lasten ja perheiden hyvinvointi. Mielestäni kouluissa ja päiväkodeissa on turvattava pienet ryhmäkoot, lapsilla ja nuorilla kotoinen ja turvallinen olo ja riittävästi aikuisia huolehtimassa tästä turvasta. Toivoisin, että lapsemme saisivat elää maailmassa, jossa kunnioitetaan erilaisia yksilöitä ja kokeminen on arvo suoriutumisen sijaan. Haluaisin vaikuttaa siihen, mitä lapsillemme opetetaan ja ajattelen, että luontoyhteyttä, tietoisuustaitoja sekä ihmissuhde- ja tunnetaitoja tukevaa toimintaa tulisi korostaa. Perheille tulisi tarjota tukea kasvatustehtävässä ja haasteissa ennaltaehkäisevästi varhaisessa vaiheessa.
 
Toivoisin kuntaa johdettavan nyt hyvin luovasti niin, että kuntalaiset voivat saada tarvitsemaansa tukea hyvinvoinnin lisäämiseksi. Mielestäni on tärkeää, että matalan kynnyksen tukea lisättäisiin moninaisissa muodoissa. Ajattelen, että nyt on aika ajatella laatikon ulkopuolelta ja uudenlaisia palvelumuotoja kehittää ja kokeilla. Esimerkiksi digitaalisten palveluiden kautta voidaan tarjota apua hyvin kustannustehokkaasti ja laaja- alaisesti. Toki uskon aitoon kohtaamiseen ja näinä aikoina, joina rajoitustoimet ovat ajaneet ihmisiä erilleen pidän tärkeänä yhteisöllisyyden ja aidon turvan kokemuksen nostamista. Uskon, että kuntalaisten osallistaminen ja yhteisen potentiaalin valjastaminen luo suuria mahdollisuuksia.
Olen Hemmo Silvola, ehdolla Urjalassa.
 
Olen myynnin ammattilainen ja valmentaja. Olen toiminut erilaisissa myynnin, markkinoinnin, myynninjohdon ja valmentamisen tehtävissä yrittäjämaailmassa, sekä henkilökohtaisina kohtaamisina ympäri palloa.
 
Koulutukseni on alunperin keskikoulutasoa, ajo-ja kuljetustekniikkaa raskaan kaluston puolelle, jota on päivitetty työelämässä huippuvalmennuksin ja seminaarein maailman kärkinimien seminaareissa.
 
Olen elänyt sekä viiden tähden vaiheen että työttömyysjaksot. Katsonut pöydän molemmat puolet. Nyt elänyt hitaamman elämän vaihetta Urjalassa ja päädyin tukemaan Kristallipuoluetta jolla samat arvot mitä kannatan. Olin myös eduskuntavaali ehdokkaana Itsenäisyyspuolueen riveissä.
 
Olen lukenut kymmeniä vuosia kirjoja/artikkeleita/katsonut videoita psykologiasta, filosofiasta, lääketieteestä, poikkilääketieteestä, maailman politiikasta, Suomen politiikasta ja tieteen puolelta, tilastoja, taulukoita, virallisia ja rivien välistä selvitettyjä käyttäen maalaisjärkeä, todeten että Valtamedia esittää ns isojen poikien toivomaa agendaa ja todellisuus on selkeästi aivan muuta.
 
Niin kauan kuin minussa henki pihisee, tulen puolustamaan tätä synnyinmaatamme, läheisiämme, lapsiani ja lastenlapsiani, tulen tiedottamaan ihmisiä. Uskallan sanoa mitä tarve vaatii missä vain, milloin vain ja kelle tahansa taholle. Ja koska uskallan, lähdin esille puolustamaan heitä jotka media on harhauttanut ja heitä joita pelottaa ilmaista arvelunsa että tiedoissa on outoa ja selkeää ristiriitaa todellisuuteen nähden. Heitäkin jotka tietävät, mutta pelkäävät työnsä menetystä niin paljon että pysyvät hiljaa.
 
Mikäli kohtalo suo ja poliittinen tieni etenee, puutun myös tiestön kuntoon sekä liikkumisen liialliseen verottamiseen. Selvitän listan ketkä tekivät maanpetoksia isänmaatamme kohtaan, myivät valtion tuottavaa infraa, sähkönsiirtoyhtiöitä myöden ja aloitan taustajoukkojen kanssa tarvittavia toimenpiteitä.
 
Kun äänestäjä valitsee uuden puolueen, samalla puhdistaa ikivanhaa korruptiota. Lopuksi haluan vielä kysyä sinulta äänestäjä, että mitä sinä aiot tehdä itsesi ja läheistesi hyväksi?
Olen Samuli Olki, ehdolla Vaasassa.
 
Olen 34-vuotias ja työskentelen myyjänä.
Vapaalla ollessani pidän mielen ja kehon virkeänä lukemisella ja päivittäisellä juoksulenkkeilyllä. Fyysisen kunnon ylläpito on erityisesti auttanut vaikeina aikoina ja pidän sitä yhtenä hyvän elämän ehtona, jota tulee korostaa erityisesti näinä aikoina.
 
Politiikkaa olin ennen ehdolle lähtöä seurannut jo muutaman vuoden, mutta ehdokkuus edes kuntatasolla tuntui aivan mahdottomalta ajatukselta vielä hiljattain.
Asioiden suunta maassamme on tehnyt minulle selväksi, kuinka kipeästi tarvitsemme uutta verta ja ideoita ihan tavallisten ihmisten joukosta.
Koen, että vanhat puolueet ajavat pelkästään oman etuaan.
 
Suomen itsenäisyys, omavaraisuus ja kansalaisten oikeudet ja vapaudet ovat avainarvot itselleni.
 
Sananvapaus, avoin keskustelu isoista ja vaikeista asioista ilman leimaamista ja syrjintää ovat suunta, johon meidän tulee palata yhteiskunnallisella tasolla.
Olen Juho Lyytikäinen, ehdolla Vantaalla.
 
Kiitollisuus.
Se on se olotila, jossa onnekseni saan hyvin usein kulkea. Ja mitä se on vaatinut, niin ihan hemmetin paljon väärässä oloa ja varsinkin sen tunnistamista ja tunnustamista. Mä olen ollut pikku paskiainen, kuten myös aivopesty orava joka loppumattomia tikkaita koitti ylös kiivetä.
 
Ja koko tuon ajan, oma sisäinen ääni, omatunto tai korkeampi minä, huusi mulle että seis! Ja mä en kuunnellut, vaan parhaani mukaan sitä karkuun juoksin. Annoin ympäristön määrittää mulle ihanneminäni, ja sen miten sitä lähteä suorittamaan! Oikein ihannekansalainen.
 
Noh, aina mussa asui kuitenkin se pikku radikaali, se viaton lapsi kuka tiesi sydämessään totuuden siitä miten missäkin hetkessä oli paras tapa toimia. Hiljalleen mä sit aloin kuuntelemaan enemmän ja enemmän tuota ohjausta, joka auttaa mua löytämään todellista itseäni.
 
Se polku on ollut ihan perseestä, ja samaan aikaan niin palkitsevaa. Syyllisyyden ja kärsimyksen kokemista, anteeksiannon opettelua ja oppimista. Vapautumista. Oman heimon löytämistä. Sen heimon, johon kaikki ovat tervetulleita.
 
Ja mun kehittymisen matka, niin oiskohan se vielä ees puolivälissä. Aina kun saa yhden möykyn kohdattua ja parannettua, niin sen alta löytyy seuraava. Mut sekin on vapauttavaa, löytää itsestään niin paljon pimeyttä, että muita on koko ajan vaikeampi tuomita.
 
Kuitenkin, niin sieltä pimeydestä löytää aina valoa. Ja mitä enemmän pimeyttä valaisee, niin sitä hienompaa. Ensin yksilötasolla, ja sitten ympäristössä. Kaikki me täällä teemme parhaamme, mut meil on hyvin erilaiset lähtökohdat elämään. Moni meistä kasvaa varjoissa vinoon.
 
Lapsista kasvaa aikuisia, ja kun lasta kohdellaan ikävästi, koemme häntä kohtaan myötätuntoa. Tuo kaltoinkohtelu on tehnyt tuhonsa, jättänyt haavat ja traumat, jotka usein aikuisuuteen kantavat ja sitten käytösmalleihin kopioituvat. Joten missä kohtaa tuo syytön rakkautta tarvitseva lapsi muuttuu aikuiseksi joka ei enää ansaitse rakkauden tai myötätunnon lahjaa, niiden parantavaa voimaa. Niimpä. Aika paha rasti, sillä kaikki niitä tarvitsevat, kuten myös hyväksymistä ja turvaa. Parantumista.
 
No osaanko mä antaa kaiken anteeksi, niin koko ajan paremmin, ehkäpä jossain vaiheessa sitä mestaroin. Mun on todella hyvä olla, kun en kanna kaunaa, vaan hyväksyn sen mitä on. Tulevaisuus taas, niin se on käsissämme, me päätämme yhdessä mitä me luomme.
 
Ja tuon takia mä olen politiikassa mukana. Mä olen utopiaan, eli ihanneyhteiskuntaan uskova, tiedän sen toteutuvaksi. Mä näen, että me käymme parhaillamme läpi aikakautta, jolloin kollektiivinen tietoisuuden tasomme nousee, niin että maailma siirtyy kokonaisuudessaan korkean, sydämen viisauden aikaan. Koen tuota aikaa jo sisäisesti, ollen parhaimpani mukaan paras mahdollinen versio itsestäni. Kaikkine puutteineni, kaikkine vahvuuksine, itseäni rakastaen.
 
Se mitä ympäristössämme parhaillaan tapahtuu, on myös puhdistumista. Paska nousee pintaan, lannoitteeksi. Sitä samaa puhdistumista, jota me kaikki käymme läpi henkilökohtaisesti. Voisin juosta, mut pakoon en pääsisi. Pysähdyin. Otin vastuuta, itsestäni ja ympäristöstä.
 
Voi olla, että se on vaikea nähdä, mut mä tiedän sen. Mä koen sen. Kiitollisuuden. Sen kun voin kävellä ulkona ja hymyillä leveästi ilman mitään syytä, sen kuitenkin tietäen. Mä oon täällä palvelemassa, ja sekin on itsekästä, koska sitä mitä jaan ympärilleni, saan moninkertaisesti takaisin.
 
Heimo. Sen oon löytänyt, ja sinne löytää moni. Sinäkin, Brutukseni.
Olen Saila Törnebladh,  kuntavaaliehdokkaana Vantaalla.
 
Minut tunnetaan myös Nana Sailana. Kristallipuolueen taustajoukoissa olen toiminut vuodesta 2014 asti ja nyt minulla on ilo olla Kristallipuolueen ehdokkaana.
 
Olen 70-vuotias eläkeläinen. Työelämän jätin vuosi sitten. Työskentelin Vantaan varhaiskasvatuksessa yli 30 vuotta varhaiskasvatuksen opettajana ja erityislastentarhanopettajana. Rakastin työtäni monikulttuuristen perheiden parissa. Koulutukseltani olen sosiaalikasvattaja. Olen myös terapeuttisten kuvataideryhmien ohjaaja.
 
Olen eläinten ystävä ja eläinten oikeudet ja hyvinvointi ovat sydäntäni lähellä. Olen vegaani. Olen rakkauden lähettiläs, ilon tuoja, yhteisöllisyyden ylistäjä sekä arjen arvostaja. Tärkeintä minulle on ihmisen kohtaaminen, kuuntelevaan vuorovaikutukseen asettuminen, ihmisen tarinan kuunteleminen ja  kuuleminen. Ihmisen kohtaaminen kaikissa elinkaaren vaiheissa kaikissa elämän tilanteissa. Ihminen haluaa tulla kuulluksi, nähdyksi ja arvostetuksi.
 
Monikulttuurisuus / What if we all love each other
 
Olen asunut Vantaalla yli 40 vuotta. Vantaa on monikulttuurinen kaupunkija minulla on ilokseni ollut mahdollisuus työskennellä monikulttuurisessa työympäristössä ja kohdata ihmisiä monista eri
kulttuureista. Näen monikulttuurisuuden suurena rikkautena. Meillä on mahdollisuus oppia toinen toisiltamme. Jos arvostat omaa kulttuuriasi pystyt arvostamaan muita kulttuureita. Olen kohdannut sydämellisiä Suomeen tulleita ihmisiä, jotka haluavat opiskella, oppia suomen kieltä, tehdä työtä, integroitua yhteiskuntaamme. Suurin kiitos, joka minulle on myönnetty on Vantaan kaupungin Kulttuuriseppä 2019 tunnustus. Sain sen tunnustuksena monivuotisesta ja sydämellä tehdystä työstä kaupungin yhteisöllisyyden hyväksi. Haluan edelleen olla mukana kehittämässä monikulttuurista kaupunkiamme meidän kaikkien hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisäämiseksi.
 
Yhteisöllisyys ja yhteisöt/ Together we can make a difference 
 

Uskon yhteisöllisyyden voimaan ja vahvistavaan vaikutukseen. Ihminen haluaa kuulua yhteisöön. Ihminen, joka saa osallistua ja vaikuttaa on onnellinen. Haluan toimia ihmisten osallisuuden edistämiseksi. Jokainen ihminen on oman elämänsä asiantuntija. Jokainen kuntalainen on oman elinympäristönsä asiantuntija. Kannatan pieniä yhteisöjä ja yksiköitä, joissa on aikaa ihmisen kohtaamiselle ja vuorovaikutukselle. Suuriin laitoksiin ja yksiköihin ihminen hukkuu ja työntekijät väsyvät, kun eivät pysty tekemään työtään haluamallaan tavalla. Kannatan pieniä päiväkoteja, pieniä kouluja, pieniä, kodikkaita vanhainkoteja. Kaikki pieni on suurta. Kaupunkini lähiöt taikoisin kyliksi, joista löytyisi erilaisia kohtaamispaikkoja, kahviloita, eri kulttuurien ravintoloita, pieniä kauppoja ja puoteja, toreja, lähiruokaa, viljelyspalstoja, istutuksia, taidetta, värikkäitä rakennuksia, taidepajoja, taidetapahtumia, konsertteja, meditaatiota, tanssia, yhteislaulua, leikkipuistoja, yogaa, puiden istuttamista, nuorten meininkiä, talkoohenkeä, naapuriapua, rock’rollia, iloa ja naurua.

Vanhukset kuuluvat yhteisöön. Heitä ei saa jättää yksin tai hoitaa suurissa laitosmaisissa yksiköissä. On oltava rohkeutta kokeilla uusia asumismuotoja, joissa eri-ikäiset ihmiset voisivat elää yhdessä kodinomaisissa asumisympäristöissä. Hollannin mallin mukainen kokonainen pieni kyläyhteisö tukea tarvitsiville vanhuksille olisi unelma, jonka soisi toteutuvan.

Taide ja kulttuuri/ Art heals 

Taiteella ja kulttuurilla on voimaannuttava ja ihmisen hyvinvointia lisäävä vaikutus. Kaikki ihmisen hyvinvointia lisäävä toiminta on ennaltaehkäisevää ja siten aina kannattavaa ja edullista. Taiteella ja kulttuurilla on paikkansa ihmisen elämän kaikissa vaiheissa.

Ole muutos / Be the change 

Politiikka ei tunnu vieraalta, kun luen Pentti Saarikosken runoa ‘Minun politiikkani’

‘En pelkää ketään. Rakastan maailman ihmisiä, haluan kaikille hyvää, se on minun politiikkani että me rakastaisimmme toinen toistamme ei väitellen vaan keskustellen sovussa. Menisimme ikään kuin mustikkaan yhdessä. Lämmittäisimme saunan. Istuisimme laiturilla huohottamassa. Olisimme ihmisiksi.’

Tällaista politiikkaa visioin poliittiselle näyttämölle. Toimisimme yli puoluerajojen erilaista osaamista hyödyntäen kuntalaisten ääntä kuunnellen yhteiseksi hyväksi hyvässä hengessä toinen toistamme kunnioittaen ja arvostaen.

Rakkaus Voittaa All We Need Is Love

💖

Olen Annika Heikkinen,  ehdolla Vihdissä.

Olen 42-vuotias toimistosihteeri, asun Palajärvellä metsän ja luonnonhenkien syleilyssä puolisoni, kahden alakouluikäisen lapseni, koiran ja kahden kissan kanssa.

Harrastan luonnossa samoilua koiramme Rambon kanssa, partiota sekä sudenpentulauman akelana että aikuispartioryhmä Kuukkeleissa. Kuulun myös lippukunta Vihterän hallitukseen ja toimin sudenpentuikäkauden vastaavana. Pelaan jalkapalloa Nummelan Palloseuran hulvattomassa naisporukassa Pinkit stringit -joukkueessa. Jalkapallokentän laidalta minut saattaa löytää muulloinkin, kun tyttäreni harrastaa jalkapalloa.

Luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle lähellä sydäntä, metsässä mieli lepää ja auttaa jaksamaan arjen pyörityksessä.

Nykymaailmassa elämän henkinen puoli tulisi ottaa huomioon ja tällä en tarkoita uskonnollisuutta. Me olemme ihmiskehossa elämää kokevia henkisiä olentoja, joita, toivottavasti, ohjaa rakkaus.

Titteleitä on kertynyt muutama: olen yo-merkonomi, luontaisterapeutti/vyöhyketerapeutti, energiahoitaja sekä kosmetologi, olen suorittanut myös yrittäjän ammattitutkinnon. Tällä hetkellä työskentelen puhtauspalvelualan koulutus- ja lehtiorganisaatiossa toimistotöissä. Minulla on yrittäjätaustaa parin vuoden takaa, sekä olen aiemmin työskennellyt sairaalamaailmassa yli 10 vuotta.

Ilo. Totuus. Rakkaus. Näihin arvoihin kun pyrkii elämässä, pääsee pitkälle.

Kuntapolitiikassa lähelle sydäntäni asettuu lapset, vanhukset ja luonto/ympäristö. Ensi askeleita voisi olla lasten koulu- /päiväkotiruoan saaminen paremmaksi, ravitsevammaksi ja maukkaammaksi – kuin myös vanhuksille.  Suosia kotimaista ja luomua, mielellään oman kunnan tuotteita niin pitkälle kuin mahdollista. Pienten koulu- ja päiväkotiyksiköiden säilyttäminen, vanhusten elämänlaatuun panostaminen olisi tärkeää – meidän täytyy pitää lapsistamme ja vanhuksistamme huolta. Lapset ovat tulevaisuus ja seniorit ovat jo antaneet aktiivisen panoksensa yhteiskunnassamme, on siis meidän tehtävämme pitää heistä nyt huoli. Asioita pitäisi suunnitella ja ajatella kokonaisvaltaisesti pitkällä aikavälillä. Lyhyen aikavälin ratkaisut tuovat ehkä helpotuksen siinä hetkessä, mutta eivät ole kauakantoisia. Kouluhin olisi hyvä tuoda oppiaineena tunnetaidot, sekä meditointi/mindfullness.

Vihdissä on paljon ympärillä kaunista luontoa, ja sillä on suuri merkitys kuntamme kuin myös lähikuntien  asukkaiden hyvinvoinnille virkistyskäytössä. Haluaisin lisätä ymmärrystä siitä, että kun luonto ja luonnon monimuotoisuus voivat hyvin, voivat myös ihmiset hyvin.

Mikro- ja pk-tason yrittäjiä tulisi tukea enemmän niin kunta kuin valtakunnallisella tasolla, sillä he ovat maamme suurin työllistäjä.

Kristallipuolue on vaihtoehto tällä hetkellä voimassa oleville koville arvoille. Kristallipuolue on kaikkien puolue. Päätöksenteossa asioita pitäisi tarkastella kokonaisvaltaisesti, laajemmasta perspektiivistä, kenenkään hyvinvoinnista tinkimättä. Ennaltaehkäisy asiassa kuin asiassa on halvempaa kuin tuhojen korjaaminen jälkikäteen ja siihen tulisi panostaa paikallistasolla kuin valtakunnallisestikin.