Metsähallituslain uudistus

 

Kansallisomaisuutemme, Suomen valtion metsät ja vesialueet ollaan yhtiöittämässä. Hallituksen esitys muutoksista metsähallituslakiin tulee eduskunnan käsiteltäväksi jo lokakuussa 2015. Yhtiöittäminen mahdollistaa myöhemmin yksityistämisen ja myymiseen vaikka ulkomaisille suuryrityksille. Nyt on aika vaikuttaa päättäjiin ja kertoa, että tällainen ei käy. Suomen metsät ja vedet ovat kansalaisten yhteistä omaisuutta, ja sellaisina niiden tulee säilyä vastaisuudessakin. Alla olevaa tekstiä saa vapaasti kopioida!

 

Hyvä kansanedustaja,

 

Kansallisomaisuutemme, Suomen valtion metsät ja vesialueet meinataan siirtää metsähallituslain muutoksella osakeyhtiön omistukseen. Tällöin niiden myyminen esimerkiksi ulkomaisille suuryrityksille tulee mahdolliseksi. Kansalaisten keskuudessa tästä ollaan oltu huolestuneita jo monta vuotta ja nyt esitys metsähallituslain muuttamiseksi on tulossa eduskunnan käsittelyyn lokakuussa.

Viime syksynä aiheesta käytiin keskustelua ja tällöin esitys kaatui useiden eduskuntaryhmien vastustukseen. Yhtiöittämistä perusteltiin EU:n vaatimalla kilpailuneutraliteetilla. On kuitenkin käynyt ilmi, ettei EU vaadi yhtiöittämistä, joten mikä on se todellinen syy yhtiöittämistä ajavalle politiikalle? Aiotaanko sillä pohjustaa kansallisomaisuutemme myymistä edelleen esimerkiksi ulkomaisille suuryrityksille? Miksi asiasta ei kuulla kansalaisia ja kerrota julkisesti? Entä kuinka puolueenne tai Te kansanedustajana aiotte asiaan reagoida?

Me kansalaiset emme missään nimessä hyväksy kansallisen omaisuutemme luovuttamista markkinatalouden kynsiin ja yksityisten tahojen rahantekovälineeksi. Toivon todella, että ymmärrätte kuinka valtavan suuresta asiasta on kyse ja teette kaikkenne estääksenne tämän lakimuutoksen hyväksymisen.

Aiheesta muualla:

https://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2015/metsahallituksessa-havitellaan-valtavien-vesialueiden-siirtoa-liiketaloudelle

https://www.vasemmisto.fi/kansanedustajat/jarimyllykoski/metsahallituksen-yhtioittamiselle-ei-ole-perusteita/

https://yle.fi/uutiset/eroava_paajohtaja_metsahallitusuudistus_pelkkaa_politiikkaa/7112304

https://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3395450/eu-ei-vaadi-metsahallituksen-yhtioittamista

https://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/mets%C3%A4hallituksen-yhti%C3%B6itt%C3%A4minen-olisi-kest%C3%A4m%C3%A4t%C3%B6nt%C3%A4-1.1673253

 

Ystävällisesti,

 

Nimi

Arvo/Ammatti

Paikkakunta

Kommentoi aihetta:

Kerro kavereillesi...
Liity Odotuslistalle

Liity Odotuslistalle

Liity odotuslistalle, ja kuulet ensimmäisten joukossa sähköisestä kannatusmahdollisuudesta.

Sinut on lisätty odotuslistalle onnistuneesti.