top of page
oonan.jpg

Moikka!

Olen Oona Kanteleenmäki, filosofian tohtori ja väitellyt Suomen historiasta, viime sotien (1939–1944) seurauksiin sopeutumisesta perheiden ja yhteisöjen tasolla. Tällä hetkellä opiskelen metsätaloutta Samiedussa ja suoritan AMK-polkuopintoja siinä ohessa. Työskentelen yrittäjänä. Perheeseeni kuuluvat kaksi tytärtäni (synt. 2004 & 2013). Itse olen syntynyt 1977. Asun Kiuruvedellä ja mökkeilen Pielavedellä. Ehdolla olen Savo-Karjalan vaalipiirissä.

 

  • Blogger
  • Youtube
  • Instagram

Miksi eduskuntavaaleihin?

Muun muassa aluevaalien aikaisessa vaalikyytiohjelmassa Radio Sandelsissa totesin, että Suomea on jo pitkään viety vanhojen puolueiden johdolla väärään suuntaan. On tehty ratkaisuja, jotka ovat kurjistaneet elinolosuhteitamme ja joilla on syöty suomalaisten mahdollisuuksia hyvään ja turvalliseen elämään. Euroaikana suomalaisten kotitalouksien käytössä olevan varallisuuden kehitys on ollut selvästi heikompaa kuin muissa Pohjoismaissa. Maamme huoltovarmuus on kärsinyt suuresti Venäjäpakotteiden (2014-) ja pelolla rakennetun ilmastopolitiikan myötä. Nyt myös luontoamme ja asuin- ja kesämökkiympäristöjämme uhataan teollisella rakentamisella hyvin laajasti.

Pitkäaikainen poliittinen aktiivisuus, tutkimustyö yliopistolla ja ihmisyyden perinpohjainen syväsukellus ovat saaneet minut ymmärtämään, että samoilla valinnoilla, joilla nyt näkyvä epätasapaino on luotu emme voi luoda mitään todellisesti uutta, sellaista, joka tukisi ihmistä ja ihmisen hyvinvointia. Vanhoilla konsteilla ja valinnoilla ei vaan yksinkertaisesti synny uusia lopputuloksia.

Siksi tunsin tarpeen liittyä Valta kuuluu kansalle -puolueeseen lokakuussa 2021 ja sitten myös asettua aluevaaleissa ehdolle. Puolueen ohjelma korosti muun muassa kansallista omavaraisuutta, liittoutumattomuutta, huoltovarmuutta ja muita minulle edelleen tärkeitä teemoja, kuten perustuslain kunnioittamista päätöksen teossa sekä vanhojen puolueiden ehdokkaiden omantuntonsa mukaista toimintaa rajoittavasta puoluekurista luopumista.

Miksi juuri Kristallipuolue?

Oma sisäinen muutosprosessi on tässä vuoden aikana kuitenkin edennyt niin, että minun on ollut tehtävä uusi valinta. Valitsen Kristallipuolueen. Minulle Kristallipuolue yhdistyy ihmisiin, jotka ovat tehneet rakkauden matkaa itseensä. He ovat katsoneet ihmisyyden haavoihin itsessään ja palanneet yhteyteen itsensä, todellisen olemuksensa kanssa. Valitsen Kristallipuolueen siksi, että voidaksemme rakentaa oikeasti uutta ja ihmistä tukevaa myös yhteisössä, se vaatii ensin työtä itsessämme, se vaatii sisäistä tasapainottumista ja aitouteen, juurille palaamista. Vähittäinen sisäiseen eheyteen palaaminen taas synnyttää meissä voimaantumista sekä aitoa hyvinvointia ja onnellisuutta, joka kumuloituu ihmisten ja yhteisön tilaan. Suomen kansan hyvinvointi nojaa sisäisesti hyvinvoiviin ihmisiin.

Tekemäni siirtymä puolueesta toiseen onkin paljon enemmän kuin näennäinen siirtymä kahden ryhmän välillä. Tämä on siirtymä vanhalle perustalle rakentuneesta minuudesta uuteen minuuteen ja uuteen todellisuuskokemukseen. Tämä valinta ilmentää minussa sisäisesti tapahtunutta siirtymää erillisyydelle perustuvasta ihmisyydestä yhteyteen perustuvaan ihmisyyteen. Myös viime vuonna hakemani nimenmuutos Heli Kaarina Kanasesta Oona Mariana Kanteleenmäeksi tuo näkyviin sisäisesti tapahtunutta muutosta.

Tämä avautuva ja vahvistuva todellisuuskokemus on kuljettanut minut valitsemaan:

Ilon.

Totuuden.

Rakkauden.

 

Nämä Kristallipuolueen teesit pitävät sisällään Turvan kulttuurin ja kaikki ne teemat, joista olen jo pidempään kirjoittanut. Yhtenä keskeisenä ihmisen kunnioittaminen, suomalaisten perus- ja ihmisoikeudet, oikeus terveelliseen ja turvalliseen elämään ovat asioita, joita olen jo pian 20 vuotta pitänyt esillä. Minulle tärkeät teemat maaseutu, huoltovarmuus, omavaraisuus ja Suomen henkinen, taloudellinen ja valtiollinen itsenäisyys ovat kaikki sitä aitoa ja juurilta löytyvää, ihmistä tukevaa, jonka varaan voimme luoda yhteisömme uudeksi ja tervehdyttää sen. Uusi syntyy kestävästi vain juurilta ja niin, että uskallamme katsoa totuutta silmiin, katsoa sydämen viisauden kautta.

Valitsen ilon, totuuden, rakkauden, koska on niin paljon ollut jo pakkoa.

Valitsen ilon, totuuden, rakkauden, koska on niin paljon ollut jo pelkoa ja valheita.

Valitsen ilon, totuuden, rakkauden, koska on niin paljon ollut jo syrjintää, ihmisen kaltoinkohtelua, toksista kontrollia.

LOPUKSI

On monenlaista arvostusta, rakkautta. Loppu viimein on kuitenkin vain sellaista arvostusta ja rakkautta, jonka voimme itse itsellemme sallia, jolle voimme avautua, jonka kykenemme haavoiltamme, hyvän vastaanottamisen esteiltämme ottamaan vastaan.

Samaan tapaan on johtajuudenkin kanssa. Millaista johtajuutta voimme itsellemme sallia, millaista voimme ottaa vastaan, sellaista johtajuutta valitsemme. 

****

 

Jos haluat kuulla enemmän ajatuksiani, niin löydät Ilon ja elämänvoiman kanavalta Youtubesta aluevaalien aikaisen terveyspoliittisen ohjelmani Turvan kulttuuri (noin 30min).Videolla kerron laajemmin myös taustaa, josta tulen ja josta ajatukseni ovat kokemuksieni kautta muovautuneet. Ohjelma on tekstinä aluevaaliblogissani https://helikaarinakananen.blogi.net/blog/4/turvan-kulttuuri-terveyspoliittinen-ohjelma/
 

Jatkuu Ek-vaaliblogissa:

https://oonamarianakanteleenmaki.blogi.net/blog/ 

KIRJOITUKSET JA VIDEOT

10.3.2023

Laps' Suomen ja tunnelmia ensimmäisestä vaalikahvilapäivästä

"Tunnelmia ensimmäisestä vaalikahvilapäivästä"

9.3.2023

BRINKMANSHIP

Tarkoituksellisen eskaloinnin politiikka

"En olisi uskonut, että joudun tällaista pohjoismaisen hyvinvointivaltion kansalaisena, rauhaa rakentavan liittoutumattoman Suomen kansalaisena koskaan kirjoittamaan. Mutta niinpä vaan joudun.."

20.2.2023

Ihmislähtöinen hoitokulttuuri hallitusohjelmaan

"Onkin aika lopettaa täydentävien hoitojen ja biolääketieteen näkeminen vastakkaisina ja ottaa kaikki keinot käyttöön ihmisten terveyden ja mielekkään elämän edistämiseksi."

20.2.2023

Lyhyt esittelyvideo Savo-Karjalan vaalipiirin ehdokkaista 

Zibelina Armassalo (Tuusniemi), Oona Mariana Kanteleenmäki (Kiuruvesi) ja Pekka Timonen (Kuopio).

Yhteydenotto

Jos haluat auttaa kampanjassani tai sinulla on muuta sydämen asiaa, niin ota yhteyttä!

Rahallinen tuki osoitetaan tilille FI 2110 3735 0013 6493 /

Oona Mariana Kanteleenmäki

bottom of page