top of page

Saksalaislääkäri koronasta: jäitä hattuun!


15.04.2020 KUINKA PALJON VOIDAAN LÖYSÄTÄ SAKSASSA 19.4. ASTI VOIMASSA OLEVIA KORONARAJOITUKSIA?

(Alkuperäinen teksti saksaksi: Hamburger Morgenpost / 03.04.2020 Olaf Wunder)

Yhä useampi lääkäri esittää tätä kysymystä, myös Hampurin johtava patologi Püschel.

”Tämä virus vaikuttaa todella liioitetulla tavalla meidän elämään. Nämä toimenpiteet eivät ole missään suhteessa siihen vaaraan, joka tästä viruksesta lähtee. Ja tämä astronominen taloudellinen vahinko, joka parhaillaan syntyy, ei ole suhteessa tämän viruksen vaaraan. Olen vakuuttunut, että koronakuolleisuus ei tule näkymään edes piikkinä vuosikuolleisuudessa.”

Tämä sitaatti ei ole keneltä tahansa, vaan sen on antanut Hampurin oikeuslääketieteen johtaja, professori Klaus Püschelin. Püschel ja hänen tiiminsä ovat heitä, jotka tällä hetkellä tutkivat koronakuolemia Hampurissa. Heidän päämäärä kuuluu: ”Haluamme tuoda oppia kuolleilta eläville. Yritämme ymmärtää mihin nämä niin sanotut koronavainajat ovat oikeasti kuolleet, jotta saisimme tietoa millä voisimme hoitaa siihen tautiin sairastuvia ihmisiä. Tutkimme tarkasti: Mikä vaikutus viruksella on ollut sydämeen, keuhkoihin ja muihin elimiin?”

Püschel tiimeineen on jo saanut ensimmäisiä tuloksia: Näiden mukaan Hampurissa ei ole kuollut yksikään ihminen Koronaan, jolla ei olisi ollut jokin muu perussairaus. ”Kaikilla, jotka olemme tutkineet tähän asti, on ollut syöpä, krooninen keuhkosairaus, he polttivat tupakkaa isoissa määrissä, olivat suuresti ylipainoisia, heillä oli diabetes tai heillä oli sydämen verenkiertosairaus. Tämä virus on niin sanotusti ollut se viimeinen pisara, joka on pistänyt tynnyrin vuotamaan yli. Meillä oli juuri ensimmäinen 100-vuotias, joka kuoli Covid-19seen.” Onko se virus siinäkin ollut se viimeinen pisara? ”Kyllä, se ihan viimeinen pisara”, vastasi Püschel.

Püschel haluaa rauhoittaa kansaa. ”Siitä, että me keskitymme enimmäkseen niihin harvinaisiin poikkeustapauksiin, joilla on vakavia oireita, lietsomme pelkoa ja tämä rasittaa ja kuormittaa meitä suuresti.”, sanoo oikeuslääketieteilijä. Hampurin alueella ei ole mitään syytä kuolemanpelkoon tämän viruksen yhteydessä. ”Covid-19 on vain poikkeustapauksissa kuolemaan johtava sairaus, useimmissa tapauksissa tämä on vain harmiton virusinfektio.”

Se että maailma on silti nurinkurin, johtuu siitä, että ihmisille ei ole vielä kehittynyt immuniteettia tätä virusta vastaan ja siitä johtuen tämän taudin leviämisvauhti onkin niin suuri. ”Mutta meillä täällä Saksassa ei ole italialaisia olosuhteita. Meillä on hyvä terveysjärjestelmä ja uskon, että pystymme hyvin hallitsemaan tätä pandemiaa.”

Kysymme Püscheliltä, onko politiikka ylireagoinut tähän Covid-19een? Vastaus: ”Olen onnellinen, että minun ei tarvitse tehdä poliittisia päätöksiä. Mutta sanon teille, että lääkärinä minä olisin tehnyt eri päätökset.”

Alkuperäinen uutinen:

Suomentanut: Nils Kuu

Recent Posts

See All

Onko velka kansalaisten vai eurorahoittajien syy?

Maurizio Sajeva, 20.2.2023 Kun olin vielä lapsi 1970-luvulla ja asuin Italiassa, Aku Ankka maksoi 200 liiraa (0,10 euroa), ja muistan kuinka vaurasta aika oli. 1990-luvulla sanomalehdet kirjoittivat,

Politiikka ja leimaamista

Maurizio Sajeva, 20.01.2023 Kristallipuolue on vapaa paikka kaikille niille, joilla on jalat maassa ja konkreettiset ratkaisut mielessä, mutta jotka ajattelevat järjen lisäksi myös sydämellä Olen aiem

Comments


bottom of page