top of page

Tottelevaisuus, tuomitseminen ja lähimmäisenrakkaus


14.04.2021 Elämä on luonut meille mahtavan pelikentän – testin, joka liittyy pelkoon, tottelevaisuuteen ja lähimmäisenrakkauteen.

Nyt testataan, luotammeko itseemme ja olemmeko ihmiskuntana valmiita kasvamaan ja nousemaan kaiken maallisen vallankäytön ja pelottelun yläpuolelle. Joko olemme kasvaneet tuntemaan myötätuntoa ja lähimmäisenrakkautta? Vai olemmeko edelleen pelon sokaisemina valmiita hyökkäämään toisiamme vastaan eli tuomitsemaan, syyllistämään ja leimaamaan muita sen vuoksi, että he ovat kanssamme eri mieltä asioista. Sillä näitä esimerkkejä löytyy historiastamme paljon.

Ihmisiä ei tule johtaa pelolla, koska se on väärä ja harhaanjohtava vallankäytön väline. Sillä saadaan ihmiset vain erkaantumaan omasta voimasta ja sydäntietoisuudesta. Annammeko jonkin ulkopuolisen järjestelmän manipuloida meidät uskomaan vain yhteen totuuteen? Onko niin, että toisinajattelijat ja kyseenalaistajat on lupa tuomita, heitä saa haukkua, nimitellä ja heidät saa jopa eristää yhteiskunnasta?

Tästä esimerkkinä: ”Maskittomat ovat tyhmiä, itsekkäitä, välinpitämättömiä ja vastuuttomia.” Pian myös rokottamattomat. Koska he eivät ole tottelevaisia ja uskollisia järjestelmälle, joka haluaa pelottelun ja valehtelun keinoin vain lisää kontrollia ja valtaa, lisäten samalla maailmaan kahtiajakautuneisuutta. Tuokin järjestelmä on vain tottelevainen sitä ylemmälle portaalle. Jos kiinnostaa syvemmin tietää, mitä intressejä nuo instituutiot ajavat, kannattaa selvittää, ketkä niitä rahoittavat. Se selventää asioita paljon.

Kun media on vain harvojen omistuksessa, ja lisäksi harjoitetaan jatkuvaa ”faktantarkistusta” ja sensuuria, eli kuunnellaan vain yksipuolista tietoa, on vaarana, että saadaan vain median omistajien intressejä ajavaa totuutta. Sen taustalla voi hyvinkin olla korruptiota ja jokin suurempi agenda, mikä ei välttämättä ollenkaan aja tavallisten ihmisten etua. Vaarana on tällöin ihmisten manipuloiminen, kontrollointi ja lopulta ihmisoikeuksien riisto – jopa lainsäädännön kauaskantoisten muutosten keinoin.

Median avulla on mahdollista toteuttaa massiivista ihmismielten muokkausta ja kollektiivisen uskomusjärjestelmän luomista, koska jatkuva toisto on yksi mielenhallinnan tekniikoista. Jatkuva pelkopropaganda toimii psykologisena operaationa, jossa käytetään hyödyksi tehokkaita ehdollistamisen ja ohjelmoinnin menetelmiä. Tällöin on vaarana, että valheesta tulee ihmisille uusi totuus. Ja jos et ole samaa mieltä tai kyseenalaistat sitä, sinut voidaan tuomita ja sinua on lupa nimitellä ja leimata.

Emme voi kutsua tieteeksi sellaista, mitä ei ole lupa kyseenalaistaa. Sitä voisi kutsua paremminkin uskonnoksi. Nyt tuntuu tosiaan siltä, että meille on tullut maailmaan uusi uskonto, jonka harjoittajat vakuuttavat olevansa muita parempia ja ”lähimmäisiä rakastavia”. Samalla he kuitenkin tuomitsevat ja hyökkäävät törkeästi toisia ihmisiä vastaan, ja leimaavat melkein rikollisiksi, mikäli muut eivät ole samaa mieltä, noudata annettuja ohjeita, eivätkä näin ollen ole siis tottelevaisia. Monet näistä ihmisistä ovat varmasti hyvää tarkoittavia, mutta silloin, kun aletaan tuomitsemaan ja syyllistämään toisia tai ryhdytään vastakkainasetteluun ja vihan lietsontaan, ollaan todella vaarallisilla vesillä.

Aina tulee muistaa kunnioittaa toisia ihmisiä, eikä alentua haukkumaan, arvostelemaan ja tuomitsemaan muita. Se tuntuu olevan meille ihmisille vielä kovin vaikeaa. Sen vuoksi on todettava, että opittavaa on paljon. Mutta onneksi elämä järjestää meille näitä oppimisen mahdollisuuksia.

Mitä jos lopulta onkin niin, että ne ihmiset, jotka kannattavat vapautta ja puolustavat ihmisoikeuksiamme, eivätkä suostu yhden totuuden totalitarismiin ja dystopiaan, ovatkin oikeasti niitä vastuullisimpia, jotka näkevät kaiken harhan, pelottelun ja manipuloinnin läpi. Jotka tietävät, että meillä ei ole oikeasti mitään hätää, ja jotka ajavat täydellä sydämellä kaikkien yhteistä hyvää – sellaista pahaa vastaan, josta monella ei ehkä tässä vaiheessa ole vielä mitään käsitystä.

Meidän ei tule olla tottelevaisia vain tottelevaisuuden vuoksi, miettimättä mistä siinä oikeasti on kyse. Historiasta löytyy paljon esimerkkejä siitä, mitä kaikkea tällaisella toiminnalla voidaan saada aikaiseksi. Ainoa taho, jolle meidän oikeasti tulee olla tottelevaisia, on sydäntietoisuus ja rakkaus. Aina kannattaa siis kysyä, mitä rakkaus tekisi nyt.

Totuuden etsijä, Hanna Puttonen

Recent Posts

See All

Onko velka kansalaisten vai eurorahoittajien syy?

Maurizio Sajeva, 20.2.2023 Kun olin vielä lapsi 1970-luvulla ja asuin Italiassa, Aku Ankka maksoi 200 liiraa (0,10 euroa), ja muistan kuinka vaurasta aika oli. 1990-luvulla sanomalehdet kirjoittivat,

Politiikka ja leimaamista

Maurizio Sajeva, 20.01.2023 Kristallipuolue on vapaa paikka kaikille niille, joilla on jalat maassa ja konkreettiset ratkaisut mielessä, mutta jotka ajattelevat järjen lisäksi myös sydämellä Olen aiem

Comments


bottom of page