Tarina

Rakas yhteiskuntamme tarvitsee avoimuutta päätöksenteossa, laaja-alaista yhteistyötä ja näkökulmaa sekä monipuolista elämän arvostamista.


Me olemme siihen valmiita!

Puolueen kehittymisvaihe

Elettiin syyskuuta 2013. Kävin kolmen tunnin puhelinkeskustelun ystäväni Sonja Hedinin kanssa. Puhuimme kaikista mahdollisista asioista maan ja taivaan välillä. Puheet eksyivät politiikkaan ja harmittelimme, miksi ei ollut olemassa sellaista puoluetta, jossa voisi ajaa asioita avoimesti sydämellään? Kaikissa puolueissa oli jotain hyvää, mutta jotain oleellista niistä kuitenkin puuttui.

Ajattelimme, että varmasti jokaisesta puolueesta löytyy sydämellä tekijöitä, mutta miksi heistä ei kuulu mitään? Mikä on niin suuri este, että se saa heidät vaikenemaan? Onko kyseessä pelko siitä, että heitä ei oteta enää vakavasti, jos he alkaisivat ottaa sydämen vahvaksi päätöksentekijäksi järjen rinnalle ja ajaa asioita rakkauden näkökulmasta? Eiväthän sellaiset asiat sovi politiikkaan!

Tuon keskustelun ohessa puhuimme siitä kuinka mahtavaa olisi, jos löytyisi sydämellä tekijöiden puolue, ihmisten puolue. Puolue, joka ei pelkäisi uhmata rahavallan luomia illuusioita, joka uskaltaisi edistää vaihtoehtoisten hoitomuotojen asemaa perusterveydenhuollon rinnalle ja joka ottaisi aina huomioon ympäristön hyvinvoinnin päätöksenteoissaan.

Tälle puolueelle olisi sydämen asia saada teollisuuden toimijat ottamaan vastuu kaikesta toiminnastaan ja sen tuloksista. Tämä puolue haluaisi ihmiskunnan ja planeettamme parasta. Raha ei olisi se, joka ohjailee ja ajaa toimintaa, raha ei olisi enää isäntä, vaan se olisi meidän kaikkien renki. Siinä sen ajatuksen sitten heitimme ilmoille:

Mitä jos perustetaan sellainen puolue? Eihän siinä ole kyllä mitään järkeä näin äkkiseltään, mutta sydäntä siinä on sitäkin enemmän.”

En muista, koska olisin viimeksi ollut niin järjettömän innoissani jostain asiasta ja toisaalta myös vähän kauhuissani siitä, mihin sitä ollaan lähdössä. Itselleni iso alkuun paneva voima on ollut rakkaus ja se kaikki, mitä mieheni kanssa koimme hänen sairastuttua syöpään.

6.12.2013 pidettiin Kristallipuolue ry:n perustamiskokous viiden muutosvoimaisen naisen kanssa, joista yksi oli nykyisinkin hallituksessa toimiva Maiju Kytösaho. Ne ystävät, joille olimme hankkeesta kertoneet, tukivat meitä myös täysillä. 2.4.2014 näkyi yhdistysrekisterissä merkintä että Kristallipuolue ry on virallisesti rekisteröity. 7.4.2014 saimme yhdistyksen paperit hyppysiimme.

Tuli paljon mahtavia yhteydenottoja: ”Tätä on odotettu. Nyt alkoi vasta politiikka kiinnostamaan, kun puhutaan sydämellä tekemisestä.” Emme olleet siis väärässä: poliittiselta rintamalta puuttui jotain oleellista. Se oli välittäminen ja rakkaus kaikkea olevaista kohtaan.

2010-luvulla ei kuitenkaan ollut vielä aika. Olimme silti varmoja siitä mitä teemme, sekä puolueesta – sydämen ja rakkauden pohjalta. Tiesimme, että aika on vielä joskus.

Nykypolitiikkaa seuratessa 2010-luvun lopulla on tuntunut siltä, ettei kukaan päättäjistä uskalla oikeasti ajaa ihmisten asioita, koska rahan valta on aivopessyt päättäjät luulemaan, totuuden olevan se, minkä rahan valta määrittelee. Päätöksiä tehdään pelkästään taloudellisista lähtökohdista. Ajatellaan, että kaikki muu vie tuhoon. Rahan valta ja pelolla ohjaaminen on näyttänyt jo meille, mihin se pystyy. Se pystyy luomaan eriarvoisuutta, se tarkoittaa lisää rahaa niille, joilla sitä on jo paljon entuudestaan. Silloin väistämättä osa ihmiskunnasta joutuu elämään köyhyydessä.

Nykyisessä päätöksenteossa tuntuu vallitsevan käsitys, että jos ihminen on köyhä, pienyrittäjä tai keskituloinen, heitä pidetään vähempi arvoisina ja heitä voidaan sen vuoksi loputtomasti rangaista. Raha ja valta ratkaisevat, rahaa palvotaan ja näissä ympyröissä ei inhimillisyydelle jätetä mitään sijaa. Kuinka paljon ihmisen pitää omistaa tullakseen onnelliseksi?

Vanhukset, mielenterveysongelmaiset ja muuten työkyvyttömäksi joutuneet kokevat olevansa taakkana yhteiskunnalle, jossa heistä ei ole mitään hyötyä. Eihän tämä voi olla hyvinvointiyhteiskuntamme kuva! Haluavatko ihmiset sen olevan näin? En usko. Tämä on kuitenkin kylmä totuus monen tässä maassa asuvan ihmisen kokemuksesta sen suhteen, miten vähän heitä arvostetaan ja miten vähän heistä välitetään maassamme.

Rakkaus loistaa poissaolollaan kaikessa, mitä päättäjät ovat tehneet viimeisten vuosien aikana. Monet jotka ovat yhteiskunnan näkökulmasta ‘”hyödyttömiä’”, koska eivät tuo tuloja, olisivat kuitenkin halukkaita tekemään yhteistä hyvää omalla panoksellaan. Huomionarvoista on, että monet sitä jo tekevätkin osallistumalla esim. vapaaehtoistyöhön. Työtä riittää maailmassa, ja kaikki arvokas työ ei ole rahassa mitattavissa.

Eikö onnellisuuteen riitä, että ihminen voi selkeästi paremmin, saa takaisin toimintakykynsä, terveytensä ja voimansa? Tarvitaanko siihen rahaa ja valtaa?

Missä vaiheessa tietoisuus herää terveydenhuollossa, milloin siellä toimivat toteavat, etteivät he halua jatkaa enää tällä tavoin? Terveydenhuollossa työskentelevät tahtovat varmasti nytkin ihmisten parasta, mutta heidät on opetettu uskomaan yhteen totuuteen terveydenhoidosta, mikä on hyvin oire- ja lääkehoito -keskeinen lähestymistapa.

Jos joku riveissä yrittää tuoda uutta tietoa ja ajattelua, niin se yleensä torpataan tehokkaasti: ”Sitä ei ole tieteellisesti tutkittu”. Toivon siihen tulevan muutoksen. Saman ajattelun vallassa olen itsekin joskus elänyt ja uskonut tekeväni suurta hyvää siihen yhteen totuuteen uskoen ja kaikki muu on ollut vain ‘”huuhaata’”. Me tarvitsemme lääkkeitä, mutta pitkäjänteinen hoito ei voi perustua pelkkään oireiden hoitoon, vaan pitäisi aina selvittää syy, miksi tämä ihminen on sairas. Ihmiskeho on äärettömän viisas eikä se huvikseen sairastele, vaan sairastumisella on aina meille jokin viesti.

Elettiin siis aikaa ennen vuotta 2020.

Vuosi 2020 tuli ja teki muutoksen kaikessa sekä kaikissa. Terveydenhuollon herätys tuli korona-vuonna, joka sai miettimään asioita yhä enemmän. Olin entistä varmempi omista ajatuksistani sekä sydämen ja rakkauden puolueesta, Kristallipuolueesta.

On ollut mielenkiintoista huomata v. 2020-2021, miten ihmisten tietoisuus on herännyt yhä enemmän näkemään luotujen illuusioiden läpi. “Raha ratkaisee” -tämä lause on iskostettu meidän alitajuntaamme ja rahaa saa tehdä hinnalla millä hyvänsä. Meidät on myös saatu uskomaan, että emme voi oikeasti vaikuttaa omaan elämäämme, vaan joku muu meitä ‘”viisaampi’” kertoo meille, mikä on meille parhaaksi. Meidän pitää vain tyytyä osaamme.

Ketä voimme syyttää tai tuomita tästä kaikesta? Emme ketään, koska tuomitsemisen tie ei johda mihinkään. Ja oikeastaan olemme ihan kaikki mahdollistaneet tämän. Kysyn itseltäni usein, jos näen epäkohdan: mitä minä itse olen tehnyt tämän asian muuttamiseksi omassa elämässäni? Ja usein törmään vastaukseen, että voisin tehdä vielä enemmän. Me mahdollistamme monia asioita, esim. mitä kaikkea GMO-ravintoa ja lisäaine-eineksiä, aspartaamilitkuja sekä pesuainemyrkkyjä kauppojen hyllyt notkuvat.

Kukaan ei niitä valmistaisi, jos emme niitä ostaisi. Uskomme sokeasti, että kaupassa ei myydä mitään meille vahingollista. Valitettavasti emme ole vielä siinä tilanteessa, mutta voimme saavuttaa sen, haluamalla itsellemme parasta ja alkamalla aktiivisesti toimia sen puolesta.

Nyt me voimme keskittää voimamme näkemään se hyvä muutos, johon me jokainen pystymme vaikuttamaan omassa elämässämme, omilla teoilla ja valinnoilla. Se vaatii kuitenkin myös tietoisuuden heräämisen sen suhteen, millaisessa maailmassa elämme. Kaikki rahanteko -järjestelmät täällä ovat ihmisen luomia, joten ne pystytään myös muuttamaan. Jos me kaikki tavalliset veronmaksajat katoaisimme yhdessä yössä täältä planeetalta ja jäljelle jäisi vain rahan valtaa pyörittävät tahot, niin rahanvalta katoaisi sinä yönä. Sellainen voima meillä on.

Muutos on mahdollista, jos vain uskallamme luottaa siihen. 

Muutos on mahdollista rakkaudella, ilman vihaa ja väkivaltaa. Muutos on mahdollista siltoja rakentamalla. Se on mahdollista välittämisen ja vastuun herättämisellä ihan meissä jokaisessa, myös niissä suurien yhtiöiden johtajissa. Näistä aineksista on luotu Kristallipuolueen perusta ja jatkamme sen rakentamista samoilla aineksilla, joista tärkein on rakkaus. Sinulla on kaikki tarvittavat muutoksen avaimet taskussasi, ota ne käyttöön, me tuemme sitä.

Ensimmäisen kerran puolueen historiassa marraskuussa 2020 oli jo havaittavissa selvää kehitystä virallisen puoluestatuksen saamiseksi. Tunnelma oli tiivis ja yhteistuumin lähdettiin tavoittelemaan puolue-asemaa. Ja näin tapahtuikin. Ensimmäisen kerran maamme historiassa henkisyys oli vallannut puolueen. Tiesimme kaikki tuolloin marraskuussa 2020, mitä tuleman pitää. Emme empineet sitä kertaakaan. Olimmehan saaneet apuja itse maailmankaikkeudelta ihmisten herättämisessä.

Kristallipuolueen perusta on kestänyt alusta lähtien, koska rakennusaineena on käytetty maailmankaikkeuden pitävintä ja vahvinta liimaa – rakkautta. Muutoshistoria onkin oiva tarina siitä, mihin rakkaudella ja sydän-tietoisuudella päästään. Kesti vuosia ennen kuin havahduttiin todella siihen, että muutos on mahdollista.

Kristallipuolue nyt

Matka on kestänyt vuosia ja vihdoin pääsimme yhden kerroksen ylöspäin omalla polullamme. Universumin energia ärähti lopullisesti 22.3.2021 klo. 17.26, kun kannatusäänikeräys sai lopullisen klikkauksensa oikeusministeriön sivuilla. Kaikki 5000 ääntä oli vihdoin ja viimein kerätty! Olihan tätä jo aiemmin yritetty ja kokeiltu, onnistumatta. Perustajajäsentemme visio sydän- ja rakkaus -puolueesta näki päivänvalon. Nyt oli aika.

Kun itsenäisyyspäivänä vuonna 2013 me viisi naista pidimme Kristallipuolueen perustamiskokouksen, ei meillä ollut loppujen lopuksi tietoa siitä, mitä olimme perustaneet. Se oli jotain lämmintä, hyvää ja rakkaudellista, joka ei voi ketään koskaan vahingoittaa. Vaikea tuolloin edes kuvitella kuinka suurta tai vaikuttavaa.

Vaikka olemme vieläkin Kristallipuolueen alkutaipaleella, niin voidaan jälleen kerran sanoa: kun aika on. Aika tulee olemaan ja se tulee osoittamaan juuri tätä suurta, mullistavaa ja jokseenkin poikkeavaa siitä, mitä tuolloin 2013 ajattelimme. Sen näkee nyt jo, mitä tuleman pitää. Ihmiset on herätetty ajattelemaan asioita ja maailmankaikkeuden energia pitää huolen muusta.

Nyt puolueena voimmekin sanoa, että Kristallipuolue ei ole vasemmalla, oikealla eikä keskellä. Keskeisin ideologiamme on universaali, kaikkia olevaisia kunnioittava rakkaus, ehdoton rakkaus. Siihen sisältyy ympäristön, luonnon, yhteiskunnan ja ihmisten kokonaisvaltainen tasapainottaminen. Hyvinvointi ennen taloudellista hyötyä.

 

Kristallipuolueessa toimimme sydäntietoisuudesta, rakkaudesta ja totuudesta käsin, jotta voimme ottaa huomioon yhteiskunnan kokonaisuutena päätöksissä.
Lyhyesti, rakkaus on vastaus.

Kristallipuolue
Kristallipuolueen hallitus keväällä 2021.
Ylävasen: Taru Vuorela, Sanna Seesvalo, Kreeta Karhu-Mankki, Maiju Kytösaho, Juho Lyytikäinen, Leena Fredriksson, Janne Laakso, Teija Marjamaa, Sessa Verkkoperä
Alavasen: Olivia Kauppinen, Outi Hallikainen ja Tiina Kangas
Kuvasta puuttuu: Tiina Källi, Tiina Tolvanen ja Antti Kukkonen

Keskeisimpiä teemoja puolueellamme ovat mm. kokonaisvaltainen terveydenhuollon kehittäminen, erilaisuuden tukeminen. Kannatamme tasa-arvoisuutta ja hyvinvointia kaikkialla. Olemme uusiutuvien energioiden tuottamisen kannalla, kannatamme pien- ja paikallisyrittäjyyttä sekä omavaraisuutta. Maailman varallisuus on tällä hetkellä epätasapainoisesti jakautunut. Tämän vuoksi kannatamme tasapuolisempaa varojen jakautumista maapallolla.

Seuraava porrasaskelma ylöspäin, jonka Kristallipuolue astuu, on 13. kesäkuuta 2021. Kuntavaalit toteutuvat ja taas maailmankaikkeuden ääni kertoo, että on aika. Olemme täysin varmoja siitä, että puolueemme tulee saamaan ensimmäistä kertaa historiassa kunnanvaltuustoissa paikkoja. Kuinka monta, sillä ei ole loppujen lopuksi merkitystä. Tuomme rakkauden, totuuden sekä ilon mukaan vaikuttamisen kentälle.

Ilo pintaan ihmiset! Me ihmiset olemme liian vakavia ja murehdimme aivan liikaa asioista. Iloitaan joka hetkestä ja kaikesta, mitä meidän ympärillämme on. Nautitaan asioista, mitä meillä on. Katsotaan ja nähdään elämän hienous kaikessa. Ajatelkaa, että jokainen asia, mikä täällä on elossa tai luotu, on meitä varten. Kunnioittakaamme kaikkea elämää ja kaikkea luotua. Käyttäytykäämme siten, että kaikki, mitä näemme on ainutlaatuista, arvokasta ja ainutkertaista. Tuntekaamme uusi sävy tuulessa, lehtien värinässä, linnun laulussa ja kukkien tuoksussa. Avatkaamme silmämme sille ja uskaltakaamme nähdä elämän läsnäolo kaikessa ympärillämme.

Valintana rakkaus, totuus ja ilo – Kristallipuolue.

Kreeta Karhu-Mankki / Kristallipuolue.fi

Tutustu

tilaa uutiskirje