top of page
330765682_1143007993051678_5608086864440113091_n.jpg

Moikka!

Olen Marjo-Riina Alhainen, 45-vuotias, aito ja iloinen uimakandidaatti. Asun lasteni kanssa maaseudulla Mikkelissä. Kesäisin minut löytää usein navetasta lasitöiden äärestä tai niityltä keräämästä villiyrttejä. Tuon viestiä luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista monin tavoin ja kaikkina vuoden aikoina.  Luonnontuoteneuvojana järjestän villiyrttiretkiä. Taiteilen villejä salaatteja, kerään syötävän hyviä kimppuja ja opettelen paistamaan leipää. Kirjoitan blogia ja runoja, maalaan tauluja tai taloa.

 

Luovuuden virtaa ei voi kahlita. Se ei synny kiireessä vaan vaatii oman aikansa.

 

Kun unelma maaseudulle muuttamisesta toteutui noin 7 vuotta sitten, voikukka hyppäsi lautaselle ja niittyjen salaisuudet alkoivat paljastua. Luonto, perinteet ja suomalainen mytologia koskettivat syvemmin. Toisaalta sain pian nähdä myös maaseudun ahdingon. Kyläkoulu lakkautettiin. Kuntalaisaloitteemme luontopainotteisesta koulusta ei saanut päättäjien kannatusta, vaikka luonnon hyvinvointia lisäävät vaikutukset on jo moneen kertaan tutkittu ja todistettu. Ajattelen, että kyläkoulujen lakkauttamisessa on menetetty paljon meidän omaa maalaiskulttuuria ja yhteisöllisyyttä. Se on osaltaan johtanut maaseudun autioitumiseen ja omien juurien kadottamiseen.

 

Sitten sain kuulla, että asumme malminetsintävarausalueella. Valitustamme 60:n maanomistajan kanssa hallinto-oikeuteen ei edes käsitelty. Surullinen vierailu maaseudulla Savonlinnassa puolestaan näytti kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon, kuolleita järviä. Vuotavalta jätealueelta valuva myrkkyjäte valui ojiin ja siitä järviin, lopulta Saimaaseen. Se oli karmea näky. Lähdin mukaan kansalaistoimintaan ja olin perustamassa Saimaa ilman kaivoksia yhdistystä sekä luomassa kansalaisaloitetta, Kaivostoiminnalle rajat. Näen, että kaivoslaki epäkohtineen on saatava kuntoon.

 

Yhdeltä koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Työskentelin sairaalassa kunnes luontaishoidot kutsuivat takaisin opintielle ja lopulta yrittäjäksi. Lisäksi olen sointukylpyohjaaja, autan ihmisiä syvärentoutumisen pariin äänimaljojen ja erilaisten soitinten avulla. Näen, että olisi tärkeä saada vaihtoehtoiset ja täydentävät hoitomuodot kaikkien ulottuville. Meillä on nimittäin valtavasti potentiaalia käyttämättä hyvinvoinnin lisäämiseksi.

 

Pienyrittäjät ja maanviljelijät ovat tämän maan selkäranka. Oma kokemukseni yrittäjyyden luomisesta maaseudulle on ollut haastavaa. Kuitenkin vahva visioni luontoyhteyden vahvistamisesta saa jatkamaan. Ajattelen, että maa on meillä vain lainassa tulevilta sukupolvilta. Meidän tulisi oppia uudestaan luonnollisia maan parantamismenetelmiä ja astua kohti aidosti kestävämpää elämäntapaa. Voisimmeko elää paremmin tasapainossa ympäröivän luonnon kanssa?

 

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Blogger

Miksi eduskuntavaaleihin?

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja keskustellut niistä jo lapsena isäni kanssa.  Keskustelut ovat auttaneet muodostamaan omia näkemyksiä asioista ja samaa haluan opettaa  omillekin lapsille. Se, että joku muu hoitaa tai ajattelee puolestasi, ei aina ole ratkaisu.

 

Kaivostuhojen myötä olen nähnyt epätasapainon eli sen kuinka suuret monikansalliset yhtiöt vaikuttavat jopa lainsäädäntöön. Se ei ole oikein. Päättäjien kuuluu ajatella Suomen ja kansalaistensa elinolosuhteita, ei pikavoittoja. Kuolleet järvet kertovat, puhdas vesi on meidän kaikkien elinehto.

 

Maaseudun tilanne on tietysti lähellä sydäntäni ja haluan olla mukana elvyttämässä perinnetietoja ja taitoja. Näen tulevaisuudessa omavaraisia pientiloja. Luontopainotteisissa kouluissa on tulevaisuus. On tärkeää elvyttää tietoisuutta siitä, että oman ruuan kerääminen, kasvattaminen ja valmistaminen ovat elintärkeitä taitoja.

 

Kuulumme Eurooppaan mutta EU on osoittanut toimimattomuutensa. Monet valtiot ovat ylivelkaantuneet - Suomi mukaan lukien. EU:n päätöksenteossa ei oteta huomioon pohjoisen elinolosuhteita eikä alueellista sijoittumista maailmankartalla.

 

Toivon Suomelle takaisin itsenäisyyden eli oman päätäntävallan maan asioista. Olemme puolueeton maa lännen ja idän välissä. Päättäjien ei tule ottaa ohjeita monikansallisilta sijoittajilta, kuten nyt tapahtuu. Puolueiden ei kuulu myöskään tehdä bisnestä omilla sijoituksillaan.

Miksi juuri Kristallipuolue?

Allekirjoitan kristallipuolueen arvot. Muutoksen avaimet ovat meidän jokaisen käsissä ja sisäisessä lempeydessä. On tärkeää, että eduskunnassa kuuluu järjen lisäksi omatunnon, luonnon ja sydämen ääni. Kun vanha toimimaton systeemi väistyy, terveen yhteisöllisyyden rakentamiseen tarvitaan ihan kaikkia. Otamme käyttöön uusia ajatuksia, luonnon tervehdyttäviä voimia, huumoria ja iloista asennetta.

 

Aidon kohtaamisen kautta on mahdollisuus rakentaa luottamusta jokaisen omiin ja yhteisiin tavoitteisiin. Kun muistamme esivanhempien opit ja juuremme, emme unohda luontoon pohjautuvia arvoja. Vain rehellisyyden kautta voidaan rakentaa tervettä yhteisöllisyyttä Suomeen ja sitä kautta maailmalle.

KIRJOITUKSET JA VIDEOT

15.3.2023

Marjo-Riinan kirjoitus

Tulossa pian!

x.xx.2022

Marjo-Riinan video

Tulossa pian =)

Yhteydenotto

Jos haluat auttaa kampanjassani tai sinulla on muuta sydämen asiaa, niin ota yhteyttä!

bottom of page