top of page

Manifestini

All Hands In

Moni on ihmetellyt miksi minä olen mukana tuolla eduskuntavaaleissa ja ollut myös alue- ja kuntavaaleissa ja tulen olemaankin.

Olen kuullut mm.  siksi että saisin näkyvyyttä Kristallipuolueelle, tai oisin ns. listantäytteenä.

Itsekin olen sitä monesti ihmetellyt, koska kaikennäköiset teko-tärkeistä asioista jauhannan palaverit ja kokoukset ja lautakunnat saavat mulle aikaan oksennusreaktion ja halun hajoittaa jotain.

Lisäksi tiedän, ettei näillä ole kuin kosmeettinen vaikutus, todelliset määräysket tulevat Korkemmilta tahoilta.

Kyse on kuitenkin siitä, että haluan oman nimeni ja naamani ihmisten tietoisuuteen: sittenkun tämä toimimaton järjestelmä hajoaa, on ihmisiä jotka haluavat olla rakentamassa uutta ja tässä tehtävässä olen sydämestäni mukana.

Toivon että sitten kokoonnumme yhteen ilman puolueita, siinä on pelkkiä ihmisiä.

Tämä ehdokkuus antaa minulle eritavalla näkyvyyttä ja äänen kertoa et on olemassa vaihtoehtoinen keino, jossa ihmiset pystyvät vaikuttamaan elämänlaatuunsa ilman tätä poliittista järjestelmää jonka valuvikoja ovat mm lobbaaminen, kahden-neljän vuoden välein tulevat vaalit (ehdokkaat haluavat olla kansan puolella vain sillon kun ääniä kerätään, eivätkö oikeasti rakentaa systeemiä joka palvelisi ihmisiä ja yhteiskuntaa vaikka 50-100 vuotta.

Rehellisesti omasta mielestäni kaikista poliittisista puolueista tulisi täysin luopua ja luoda pelkästään suoran demokratian tai edustuksellisen demokratian kautta toimiva järjestelmä, jota ylläpitävät virkamiehet, tai oikeastaan heimoneuvostot!

Olen aina ihaillut intiaaneja, heidän systeemeistään voisi ottaa oppia tähän.

Summa summarum: toivon silti, että annatte äänenne myös näissä vaaleissa pienpuolueille, joista itse näen eniten sydäntietoisuutta tai suoraa demokratiaa ja itsemääräämisoikeutta eniten ajavana Kristallipuolueen, Vapauden Liiton, SKE:n ja VKP:n muodostaman pienpuolueiden SUUREN vaaliliiton. Varmasti kuka tahansa näistä ehdokkaista olisi hyvä.

Itse olen ehdolla Hämeen vaalipiirissä ja meillä on harvinainen tilanne, ensimmäistä kertaa pienpuolueiden historiassa on ehdokaslista täysi monella alueella, myös Hämeessä

Kaikesta polittikan vastustuksesta huolimatta olen kuitenkin valmis ottamaan vastuun jos kansalaiset sen minulle suovat.

En usko että vaalilupauksilla on tässä järjestelmässä juurikaan väliä, vaan ainoastaan sillä lupauksella, että kuuntelee sydäntään, ei puoluekuria.

Omaa sydäntäni lähellä ovat mm. seuraavat ajatukset, ja näitä lupaan puolustaa:

 

1.  Suomen tulee pysytellä puolueettomana, ehdoton EI NATO:lle. Suomen on hyvä pysyä aina rauhan puolella ja tarjota mm sotiville osapuolille puolueeton maaperä, jolla solmia rauha, kuten on jo 80 vuota tapahtunut. Suomen tulisi myös pyrkiä eroon EU:n liiasta kontrollista, toki hyviä suhteita ja yhteisyötä sinnekin päin vaalien. Ennen kaikkea naapurimaihin on hyvä pitää lämpimät välit, tästä olisi etua myös Suomen kauppasuhteille.

2.  Kotimaisen maatalouden systemaattiseen alasajon sijaan suomalaista maataloutta ja ruoatuotantoa tulee tukea. Lähellä tuotettu puhdas (prosessoimaton ja mieluusti luomulaatuinen) ruoka tulisi olla suomalaisille myytävistä ruoista ensisijalla. Tähän toivon vaikutettavan mm verotuksella.

3.  Terveydenhuoltoon tulisi saada palveluseteli, jota kansalainen voisi halutessaan käyttää myös täydentäviin hoitoihin. Jokaisella kansalaisella tulisi olla oikeus valita itselleen sopivin hoitomuoto ja oikeus käyttää palveluseteliä myös länsimaisen lääketieteen ulkopuolella oleviin hoitomuotoihin. Lääkekorvaukset tulisi myös vapauttaa laajemmalle ja antaa ihmiselle itselleen vapaus päättää minkälaista lääkintää haluaa käyttää häntä hoidettaessa.

bottom of page