top of page
Mikko vaalikuva.png

Moikka!

Olen Mikko Vapa, 45-vuotias Kajaanissa asuva neljän lajin Suomen mestari ja terveysteknologiayrittäjä. Koulutukseltani olen tietotekniikan filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta ja tällä hetkellä opiskelen myös ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tietojärjestelmien kehittämisestä Tampereen ammattikorkeakoulussa. Olen myös armeijakoulutukseltani tiedustelu-upseeri ja RUKin priimus Lahden Urheilukoulusta. Sotilasarvoni on yliluutnantti. Olen myös julkaissut yli 10 tieteellistä artikkelia tietotekniikan alalta. Perheeseeni kuuluu kaksi omaa lasta, kihlattu Anne sekä Annen tytär Essi plus Luna-koira eli uusioperheen arki on tuttua. Vapaa-aika menee urheiluharrastuksen parissa sekä Suomen tunneleita kartoittaessa. Suunnistuksessa olen aika haka.

 

  • Youtube
  • Twitter
  • Facebook

Miksi eduskuntavaaleihin?

Olen jo kokenut konkari eduskuntavaaleissa vuodesta 2015 lähtien ja kun Anne ei kajaanilaisena löytänyt Oulun vaalipiiristä ketä voisi äänestää, niin uhrauduin sitten tähän tehtävään. No ihan mielellänihän vaaleihin taas lähdin. Eduskuntavaaleissa uskon oppivani paljon Oulun vaalipiirin poliittisesta tilasta. Kuten aiemmissakin eduskuntavaaleissa pystyn todennäköisesti opettamaan muita ehdokkaita maailman tilanteesta ja tuomaan visioita Suomen tulevaisuudesta.

Miksi juuri Kristallipuolue?

Kaksoisveljeni Marko edustaa Lapin vaalipiirissä Valta Kuuluu Kansalle puoluetta, mutta VKK on jonkinlaisessa sekaannustilassa. Heidän puheenjohtajansa näyttää jo heittäneen hanskat tiskiin vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Toisaalta Vapauden liitto ei hyväksy tunnelitietoutta, joten se ei ole siltä osin kiinni totuudessa ja heidän geopoliittinen tietämys on heikkoa. Vapauden liitolle annettakoon pisteet siitä, että se oli sentään kartalla koronateatterista. Totuus on usein salaliitoissa ja Kristallipuolue on ylpeästi salaliitto-, foliohattu- ja hörhöpuolue, joten siinä mielessä Kristallipuolue oli luonnollinen valinta. Kristallipuolue näyttää myös olevan yhteensopiva suoran demokratian hallintomenetelmien kanssa, joten se sopii hyvin omaan ajatusmaailmaan. Olen perustajajäsen Suomen Demokratia ry:ssä, joka pyrkii toteuttamaan suoran demokratian järjestelmän suomalaisten käyttöön.

KIRJOITUKSET JA VIDEOT

25.02.2022

Mikon kirjoitus

Kansan ääni ratkaisee!

Nykyisessä Suomen kierossa näennäisdemokratiassa eduskuntaan valitaan kansanedustajat neljän vuoden välein. Tämäjohtaa siihen, että kansalaisilla ei ole juurikaan päätäntävaltaa maan asioista neljän vuoden aikana vaan vaalienjälkeensaadulla mandaatilla puolueet tekevät oman mielensä mukaisia päätöksiä. Oikeasti hallintojärjestelmämmepitäisi rakentaa sen mukaiseksi, että kansan ääni ratkaisee. Tämä tarkoittaa reaaliaikaista kontrollia siitä mitä milloinkinhalutaan päättää. Jotta kansan ääni tulisi kuulluksi tarvitaan järjestelmä, joka pystyy mittaamaan kansalaistenmielipiteitä ja täten antamaan laajemman legitimiteetin päätöksille sekä tarjoamaan kyvyn ennustaa mitkä asiat tulevatpäätettäväksi lähitulevaisuudessa.

7.2.2023

Mikon video

Anne haastattelee vaaleja varten Mikkoa. Mitä hän vastaa? Katso video klikkaamalla alta "Mikon ensimmäinen vaalitentti". 

Yhteydenotto

Jos haluat auttaa kampanjassani tai sinulla on muuta sydämen asiaa, niin ota yhteyttä!

bottom of page