top of page

Eduskuntavaalit 2023 -Ehdokashaku


8.9.2022

KRISTALLIPUOLUEEN EHDOKASHAKU ALKAA!


Kyllä; nyt se alkaa! 2023 eduskuntavaalien haku on auki!

Saatat ehkä miettiä, miksi vasta nyt, kun muut puolueet ovat olleet jo pitkään vauhdissa. Me Kristallipuolueessa päätimme levätä kesän ajan tiedostaen sen, että syksy ja talvi tulevat olemaan hyvin erikoisia aikoja niin poliittisesti kuin myös yhteiskunnallisestikin. Meidän on hedelmällisempää lähteä mukaan aktiiviseen toimintaan ja johdatuksen virtaan akut latautuneina kuin puskea puolitehoilla vastavirtaan.

2023 eduskuntavaaleja ajatellen Kristallipuolueen tilanne on loistava. Ne asiat ja tiedot, joita olemme jo vuosia jakaneet ja jotka ovat monia hämmästyttäneet, osoittautuvat todeksi yksi toisensa jälkeen, myös tavallisen kansalaisen ajatuksissa.

Kun näkemys ulkomaailmasta laajenee, puhutaan yhteiskunnallisesta heräämisestä. Kuitenkin, se mikä Kristallipuoluetta muista puolueista vielä erottaa, on se, että laajennamme perspektiiviämme myös sisäänpäin, omaan itseemme. Kysymme, mikä minussa on sellaista, joka vaatisi huomiota, hyväksyntää ja rakkautta, jotta voisimme näitä jälkimmäisiä myös jakaa ulospäin yhteiskuntaan.

Uskomme, että todellinen yhteiskunnallinen hyvinvointi lähtee hyvinvoivista, itsensä tuntevista yksilöistä. Vaikka tämä tapa on vielä jokseenkin radikaalia ajassamme, niin tämä tapa kasvaa ja leviää ihmisten keskuudessa koko ajan. Siinä, missä poliittinen kenttä on yleensä täynnä syytöksiä ja vastakkainasettelua, olemme puolueena outolintu, sillä me pyrimme näkemään toisessa itsemme ja töykeän käytöksen avunhuutona rakkaudelle.


Näihin 2023 eduskuntavaaleihin Kristallipuolue lähtee vaaliliitossa kahden muun puolueen, Vapauden Liiton ja SKE:n (Suomen kansa ensin) kanssa. Yhteistyömme perustuu pitkälti samansuuntaiseen totuuspohjaan, vaikka joitain eroavaisuuksiakin löytyy. Olemme onnellisessa asemassa, sillä vaaliliiton sisäisen ilmapiirin tärkeys on erittäin hyvin sisäistetty. Tämä on asia onkin jokaisen organisaation toiminnassa erittäin tärkeää. Tätä samaa asennetta me toivomme myös valtakunnan politiikkaan: rakentavaa yhteistyötä.


Näkemyksemme mukaan Vapauden Liitto on tällä hetkellä suurimmassa nosteessa totuutta esiintuovista puolueista, jonka johdosta myös suurin osa yhteislistamme ehdokaspaikoista ohjautuu heille. Tämä on myös yksi niistä asioista, joista meidän ei tarvitse kilpailla. Vaikka koemme, että Kristallipuolueen suuri läpimurto tapahtuu v. 2027 eduskuntavaaleissa, kun laajempi ihmisten sisäänpäin kääntyminen on jo tapahtunut, niin kuitenkin tiedostamme, että jo näissä vaaleissa meillä on todella hyvät mahdollisuudet saada yksi tai jopa useampi kansanedustajapaikka.


Kristallipuolueella tulee olemaan vaalipiirikohtaisesti 2-5 ehdokasta, mikä tarkoittaa sitä, että puolueemme saamat äänet tulevat jakautumaan pienelle määrälle ehdokkaita. Nuo äänet menevät yhteispottiin muiden vaaliliiton puolueiden kanssa, ja kun potissa on riittävästi ääniä, on erittäin mahdollista, että eniten ääniä pottiin kerännyt on Kristallipuolueen ehdokas. Kuitenkin, kuka tahansa vaaliliitosta läpi meneekin, niin se on voitto kaikille, ja varsinkin totuutta janoavalle Suomen kansalle. Tähän väliin tekeekin mieli sanoa, että Suomen kansa ensin. Me tarvitsemme hyvinvoivan Suomen, ja tulevaisuudessa voimme viedä hyvinvointia myös maailmalle ilman, että se on Suomen kansan omasta pois.


Koska Kristallipuolueella tulevissa eduskuntavaaleissa on verrattain pieni määrä ehdokkaita, niin meillä on riittävästi aikaa tehdä mahdollisimman oikealta tuntuvia ehdokasvalintoja.


Ehdokkaamme tulee sitoutua arvoihimme iloon, totuuteen ja rakkauteen, mikä tarkoittaa toisia kunnioittavaa käytöstä, oman totuuden rohkeaa puhumista sekä valmiutta perustella näkökulmansa sekä, tottakai; sisäisen perspektiivin ymmärtämistä. Kukaan meistä ei myöskään ole täydellinen, joten anteeksiannon kyky itselle ja toisille on plussaa.


Ehdokkuus on pitkälti myös itsensä esiintuomista, joten toivomme ehdokkailtamme sitoutumista kampanjointiin. On myös totta, että jo aiemmin luotu tunnettavuus kansan keskuudessa on suureksi eduksi, mutta toisaalta tunnettavuus ja kannatus on rakennettavissa koska vain. Jostakin se on aloitettava ja aina on alkanut.


Ehdokkuuksien lisäksi, ehkäpä vielä tärkeämpänä asiana, on yksittäisten kannattajien eli kenttäväen aktivoituminen. Me elämme nyt suuren muutoksen aikakautta ja on itsestämme kiinni, minkä verran haluamme vaikuttaa tulevaisuuden politiikan luomiseen.


MITEN HAEN EHDOKKAAKSI?

Jos sinua kiinnostaa ehdokkuus, muu vaalityö tai osaamisesi tarjoaminen, niin laita meille viestiä. Kerro vapaavalintaisella viestilläsi, kuka olet ja mihin sydän sinua ohjaa. Varmista kuitenkin, että käsityksesi totuudesta on samansuuntainen kanssamme ainakin lukemalla kotisivuilta löytyvät teesimme sekä mieluusti myös kantaa ottavia blogikirjoituksiamme. Hakemukset ja viestit voit lähettää osoitteeseen ehdokkaaksi@kristallipuolue.fi

MILLOIN HAKEA?

Ehdokkuuksiin liittyen takaraja hakemuksen lähettämiselle on keskiviikko 21.12.2022.

Vaikka meillä on hyvin aikaa, teemme kuitenkin ehdokasvalintoja sitä mukaa, kun niistä puolueen hallituksessa riittävän suureen varmuuteen pääsemme.

Recent Posts

See All

Onko velka kansalaisten vai eurorahoittajien syy?

Maurizio Sajeva, 20.2.2023 Kun olin vielä lapsi 1970-luvulla ja asuin Italiassa, Aku Ankka maksoi 200 liiraa (0,10 euroa), ja muistan kuinka vaurasta aika oli. 1990-luvulla sanomalehdet kirjoittivat,

Politiikka ja leimaamista

Maurizio Sajeva, 20.01.2023 Kristallipuolue on vapaa paikka kaikille niille, joilla on jalat maassa ja konkreettiset ratkaisut mielessä, mutta jotka ajattelevat järjen lisäksi myös sydämellä Olen aiem

Comments


bottom of page