top of page

Kristallipuolueen nimen tarina

04.11.2014 Kristallipuolueen nimen tarinaa on moni meiltä kysellyt. Mitä sana kristalli tarkoittaa nimessä? Onko nimi mietitty loppuun asti? Nämä kysymykset ovat olleet suosituimpia yhdistyksen perustamisesta asti.

Sana kristalli tarkoittaa kristallilasia, joka kuvaa tapaamme toimia eli puhdasta, kirkasta ja läpinäkyvää. Kristallipuolueessa tehdään politiikkaa puhtain sydämin, avoimin mielin ja rehellisesti.

Haluamme tuoda esiin asioita, joista tällä hetkellä ei puhuta politiikassa. Yksi tärkeimmistä asioista on lääketeollisuus ja sen intressien heijastuminen yhteiskuntamme monelle osa-alueelle. Lääketiede on tärkeää, mutta sieltä löytyy luvattoman paljon korruptiota ja mm. tästä aiheutuvaa turhaa medikalisointia. Terveydenhuoltomme on suuri asia kansamme hyvinvoinnin edistäjänä/jarruttajana. Haluamme edistää kokonaisvaltaisen hoidon toteutumista pelkkien oireiden hoitamisen sijaan. Länsimaisen lääketieteen rinnalle tarvitaan täydentäviä hoitoja ja paljon lisää tietoa ravitsemuksen merkityksestä terveydellemme.

Myös nykyinen velanotolle perustuva rahajärjestelmämme ja jatkuvalle kasvulle perustuva talousjärjestelmämme ovat täysin kestämättömiä ratkaisuja, joista ei puhuta avoimesti ja joille ei etenkään etsitä toimivampia vaihtoehtoja.

Jokainen päätös sekä kaikki tuottaminen voidaan tehdä kaikkia olevaisia kunnioittaen ja planeettaamme säästäen. Tuottamista ei tarvitse tehdä hinnalla millä hyvänsä, seuraamuksista piittaamatta. Aina on olemassa vaihtoehtoja tehdä toisin, valita toisin, sydämellä ja järjellä yhdessä.

Henkisyyden ymmärtäminen osana ihmiskuvaa, on myös surullisen unohdettu asia yhteiskuntamme arvoissa. Haluamme tuoda esiin henkisiä arvoja ja korostaa niitä elämän joka osa-alueella.

Toivottavasti pääsemme tekemään pian uuden ajan politiikkaa virallisena puolueena: puhdasta, kirkasta ja läpinäkyvää.

Recent Posts

See All

Onko velka kansalaisten vai eurorahoittajien syy?

Maurizio Sajeva, 20.2.2023 Kun olin vielä lapsi 1970-luvulla ja asuin Italiassa, Aku Ankka maksoi 200 liiraa (0,10 euroa), ja muistan kuinka vaurasta aika oli. 1990-luvulla sanomalehdet kirjoittivat,

Politiikka ja leimaamista

Maurizio Sajeva, 20.01.2023 Kristallipuolue on vapaa paikka kaikille niille, joilla on jalat maassa ja konkreettiset ratkaisut mielessä, mutta jotka ajattelevat järjen lisäksi myös sydämellä Olen aiem

Comments


bottom of page